Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 221
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Това беше еднолично решение на директора подкрепено от заместник директора. Съвет ако е имало, то ние не знаем...

# 571
Кое се гласува на ПС? Нали има общински щаб, който казва, че учениците излизат в ОРЕС? Ако е за платформа, в която да се провежда ние също нямаме избор - ползваме Тиймс.

# 572
Да знам и разбирам, така е. Но на нас ни казаха - няма да се занимаваме с платформи, ще раздаваме работни листи. Това не ми харесва на мен.

# 573
  • Върху лъчите на Слънцето.
При нас още 2017 от едно от издателствата ни дадоха лаптоп и мултимедия, ползвахме с още една колежка. След това за всяка имаше вече в стаята монтирани ( преди това си я разнасяхме).
Сега всички имаме служебни лаптопи, мултифункционално устройство в учителската стая. Интерактивни дисплеи в стаите. Те ако стоят в шкаф никакъв смисъл няма.
Брей, богато издателство! Кое ли е било? Simple Smile

# 574
  • Добрич
Кое се гласува на ПС? Нали има общински щаб, който казва, че учениците излизат в ОРЕС? Ако е за платформа, в която да се провежда ние също нямаме избор - ползваме Тиймс.

Точно, изборът на платформа трябва да се определи с решение на ПС.

# 575
Ние имаме в учителската 3 малки принтера като единият от тях никога не е работил откакто аз съм почнала работа. Другите два редовно не работят. Има един голям принтер при домакинката, но той не е за разпечатване, а само за копия. Не ми пречи да си купя и да си занеса в училище, при положение че не са кой знае колко скъпи, но не смятам, че е редно. Свела съм до минимум разпечатването като използвам Смартест, но все пак остават административни документи, дипломни задания и др. Да не говоря, че при нас специално се налага да разпечатваме чертежи на А3 и това е мисия невъзможна в училище и в близост до училище. Разпечатвам ги в копи център и взимам фактура. Достатъчно пари съм наляла, за да мога да водя образователния процес. Като започнах работа си купих проектор (800лв). Закарала съм и настолния си компютър и монитор в хранилището. Не можех да си представя работата без техническо оборудване. Поне успях да се уредя с нов служебен лаптоп, защото ползвам чертожни програми. Доста от колегите имат от старите, но им вършат работа. Имаме и около 40-50 таблета, но не се използват. В днешно време си е направо задължително във всяка стая да има поне проектор и компютър.

# 576
Колеги, ние ще сме на асинхронно обучение. Казаха ни днес, че нямало смисъл да влизаме изобщо в Тиймс, а да си правим работни листи за всеки ден. Аз не съм съгласна да нанасям теми в НЕИСПУО при това положение. За мен щом сме асинхронно, трябва и да се отчитаме по накакъв начин в тиймс. Права ли съм? При една проверка как бих доказала, че съм работила?
Що как? Нали си качваш материалите в Тиймс, можеш да задаваш и крайна дата, час за пращане на задания? Тиймс отчита кой какво и кога е пратил. Интересен подход, иначе.
Чакай, чакай, сега прочетох, че са ти казали асинхронно, но да обикаляш по адреси. Laughing Според мен, имаш възможност да си организираш асинхронното, без да обикаляш. Правиш си една група във Вайбър, правиш си ппт презентации с линкове на докс за сваляне или онлайн подаване и си готова.
Аз обичам Гугъл класрум за асинхронно.
Но и Тиймс ти върши същата работа.

Как ще докажеш, че си работила? Като добавиш и зам. директор към групата. Laughing

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 11:32 от amy_nka

# 577
  • Майничка
Amy_nka, Злодеида работи с деца от малцинствата, щом разнасят работни листи, за какво пращане иде реч.

# 578
Другото по-фрапиращо е, че има деца, които желаят да работят в тиймса и имат устройства, но колегите ги отказват с думи "няма смисъл, сама ли ще влизаш, хайде реши си задачите, които ти дадох, а като се видим ще говорим". Абе ... Неорганизираността, разнопосочните нареждания и незаинтересованите колеги са по-лошо нещо и от малцинствените групи.

# 579
Колеги, на половин щат съм. Имам ли право да бъда записвана на обучения за кредити, както колегите на цял щат? Както и имам ли право на ДМС и диференцирано?

# 580
  • Добрич
Другото по-фрапиращо е, че има деца, които желаят да работят в тиймса и имат устройства, но колегите ги отказват с думи "няма смисъл, сама ли ще влизаш, хайде реши си задачите, които ти дадох, а като се видим ще говорим". Абе ... Неорганизираността, разнопосочните нареждания и незаинтересованите колеги са по-лошо нещо и от малцинствените групи.

Някои колеги се затрудняват да работят с платформата, а други се притесняват, че от МОН и РУО ще ги следят какво правят...  На моите колеги съм обяснила, че когато те си направят екипа, вместо да ползват готовите екипи в приложението, никой няма да знае за тази група.

Най-лесно е класният да направи екипа, да добави в него ученици и учители и готово. Още един за деленето на групи. Във виртуалното училище на Школо така работихме, с обща класна стая за класа.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 19:45 от Вела

# 581
И нека злословието срещу съсловието започне сега...
https://dnes.dir.bg/comments/uchitelite-zaplashiha-da-izlyazat-n … dnata?sort=oldest

# 582
Сега пак ще започнат коментари във Фейсбук, че учителите нищо не правим. Не заслужаваме парите. Все искаме увеличение. Много бих искала с такъв човек да се разменя за седмица. Не би издържал на нашето темпо, документации, подготовка за преподаване, преподаване, разговори с родители, ръководство, често и напрягащи разговори с колеги… 😁

# 583
До сега бях в Месинджър да отговарям на въпроси върху материала.

# 584
Amy_nka, Злодеида работи с деца от малцинствата, щом разнасят работни листи, за какво пращане иде реч.
Вела, знам с какви деца работи. Щом всички си имат телефони, значи има начини за асинхронна работа, без да обикаля да раздава и събира листове. Wink

Общи условия

Активация на акаунт