Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 258
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • Майничка
В дупките проверявам писмени или слизам в библиотеката. На кър сме, иначе ако сме в градска част, ехее...
Ако е хубаво времето, чучвам се на слънчице и слушам Audible.

# 556
И аз подготвям работни листове, задачи, контролни проверявам. В един от дните с три поредни почивки имах време и до близкия МОЛ да отида и да  напазарувам.

# 557
В нашето училище аз правя програмата.
Съобразявам се на всеки колега да дам "дупки", на пътуващите в някои дни да идват от 2 час, или да свършат по-рано.
От зор да угодя на всички, накрая аз се озовавам с по 5,6,7 часа един след друг.
И на всичкото отгоре пак има недоволни.
Все се заканвам да си гледам първо мен и когато дойде време за програмата- все ме удря на съвест...

# 558
  • вкъщи
Седем часа в седмицата нищо не е . Аз имам ден в който имам 1,2,3 на първа и 5,6,7 на втора смяна. Тоест повече от седем часа в един ден. При това всеки ден съм в различна смяна. Единият ден до 19, другият от 7 сутринта съм в училище,за първи час. Програма наистина се прави много трудно, особено ако преподавател е в повече от един випуск. Аз съм в три...догодина в пет.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 22:11 от лелка

# 559
Благодаря! Олекна ми, че си мислех, че само аз ще съм така. Ще си търся някакво занимание - да подготвям и проверявам тестове и т.н.

# 560
Първия срок имам 10 часа дупки седмично, като в тях не броя дупките през първите часове (иначе стават 13). При нас изискват да идваме за първи час, за да поемем евентуално заместване, ако се наложи. И въпреки това не ми стига времето да свърша всичката допълнителна и административна работа. Не знам как щях да се справя, ако ги нямах тези дупки.
лелка, искрено съчувствам! Ние бяхме 2 месеца на две смени и това не е човешко!

# 561
Да, в работата ни няма компютри, само ксерокс. Всичката допълнителна работа си я върша у дома.

# 562
  • Майничка
При нас има само един стационарен компютър на близо 70 души в една смяна, но пък всички сме с лаптопи.

# 563
Ако нямам личен лаптоп не бих могла да си свърша работата.

# 564
Май повечето разчитаме на лична техника. При нас има 2 стационарни компютъра, които са в учителската стая и едно мултифункционално устройство, на което разпечатваме контролни работи, педагогически персонал - над 40 човека. Нямаме служебни лаптопи, имаме сим-карти, чиито такси се плащат от училището.

# 565
  • Добрич
Като ви чета, не спирам да се чудя!...
От МОН дадоха на училищата лаптопи и за учители ( не за всички стигат) и за ученици. Даже преди години бяха пратили писмо колко лаптопа са дали и колко от тях се ползват.... И защо не се ползват всички....

Къде са при вас, в някой шкаф прибрани?...

Лаптопите по "Равен достъп" за учениците при необходимост могат да се ползват и от учителите.

До 2019 г. ползвах лично устройство. Носех си лаптопа, а после направо си занесох в училище настолния компютър с монитора.

2019 шефът купи за всички лаптопи, а 2020 сложиха телевизори в стаите.

От 2006 г. имам мултифункционално устройство вкъщи и разпечатвах всичко на него. Декември 2022 реших, че ще оставя старото мултифункционално устройство в кабинета си и си взех ново за вкъщи. Още няколко колежки в нашето училище си донесоха личните устройства в кабинетите.

От мин. учебна година в учителската стая също има мултифункционално устройство. Обикновено го ползват колегите, които не са си донесли.

# 566
В нашето училище има лаптопи за деца и учители - раздават се, когато излезем в ОРЕС и се връщат съответно като приключи. Не сме на кабинетна система и няма къде да си занеса настолния компютър, който стои у нас в килера.

# 567
Колеги, ние ще сме на асинхронно обучение. Казаха ни днес, че нямало смисъл да влизаме изобщо в Тиймс, а да си правим работни листи за всеки ден. Аз не съм съгласна да нанасям теми в НЕИСПУО при това положение. За мен щом сме асинхронно, трябва и да се отчитаме по накакъв начин в тиймс. Права ли съм? При една проверка как бих доказала, че съм работила?

# 568
При нас още 2017 от едно от издателствата ни дадоха лаптоп и мултимедия, ползвахме с още една колежка. След това за всяка имаше вече в стаята монтирани ( преди това си я разнасяхме).
Сега всички имаме служебни лаптопи, мултифункционално устройство в учителската стая. Интерактивни дисплеи в стаите. Те ако стоят в шкаф никакъв смисъл няма.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 19:45 от J_M_M

# 569
  • Добрич
Колеги, ние ще сме на асинхронно обучение. Казаха ни днес, че нямало смисъл да влизаме изобщо в Тиймс, а да си правим работни листи за всеки ден. Аз не съм съгласна да нанасям теми в НЕИСПУО при това положение. За мен щом сме асинхронно, трябва и да се отчитаме по накакъв начин в тиймс. Права ли съм? При една проверка как бих доказала, че съм работила?

Пред кого ще доказваш, че си работила?
И ако си влязла в MS Teams, но учениците не са с кого точно си работила?...

На педагогически съвет се решава как ще протече обучението и коя платформа ще се ползва.

Ние преди ползвахме виртуалните класни стаи на Школо. Тази година обаче офертата им не била изгодна, шефът се интересува есента (имаме ученичка в индивидуална форма, която по здравословни причини един месец беше в ОРЕС и с нея ползвахме MS Teams). Ако сега покрай грипа Школо са размислили и отново предлагат изгодно предложение за обучение, то за нашите ученици вариантът с Школо е по-добър.

Злодеида, учудвам се, че някъде все още се прилага асинхронно обучение. Това на съвета ли го гласувахте?

Общи условия

Активация на акаунт