Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 165
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Колко са дните по семейни причини, за които може да се напише бележка от родител? За срок от месец не съм чувала. Поне при нас това се случва със заявление за отписване от занималня. По семейни причини си има конкретен брой дни за година
Извинителната бележка е за целия ден, така че не Ви трябва друга. Просто може да вземете от класния и да направите копие. За случаите, когато детето го няма на занималня можете да помолите родителят да напише собственоръчно в свободен текст с причини и подпис. Детето като дойде да Ви я даде и Вие да си я сложите в отделен джоб този вид бележки. Все пак обсъдете с директора за този вид извинителна бележка. Може да е за един месец. Пишете отсъствия и после ги извинявате. Аз правех така със знанието на ръководството.
Благодаря! Ако не е съгласен ще им кажа да го отпишат за въпросния период, не е никак малко.

# 631
  • София
Колко са дните по семейни причини, за които може да се напише бележка от родител? За срок от месец не съм чувала. Поне при нас това се случва със заявление за отписване от занималня. По семейни причини си има конкретен брой дни за година
Извинителната бележка е за целия ден, така че не Ви трябва друга. Просто може да вземете от класния и да направите копие. За случаите, когато детето го няма на занималня можете да помолите родителят да напише собственоръчно в свободен текст с причини и подпис. Детето като дойде да Ви я даде и Вие да си я сложите в отделен джоб този вид бележки. Все пак обсъдете с директора за този вид извинителна бележка. Може да е за един месец. Пишете отсъствия и после ги извинявате. Аз правех така със знанието на ръководството.
Благодаря! Ако не е съгласен ще им кажа да го отпишат за въпросния период, не е никак малко.
За да имате група, са Ви необходими 16 ученици минимум. Ако това не пречи на броя на Вашата група, отписването съгласувано с шефа Ви е добър вариант. Имайте предвид, че не трябва да им давате да се отписват толкова лесно, иначе другите ще започнат да искат. Вашата група може да бъде застрашена. Лек ден!

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 13:09 от eliapt

# 632
Задължително го съгласувайте с ръководството. На мен пък ми е интетесно как по никое време се отписват и записват. Парите, които влизат е училището за записан ученик нали се вливат в началото на годината или не?

# 633
Колежке, при нас целогодишно е това отписване и записване.

# 634
  • София
Кои учители са на средна заплата, от стажа ли зависи?

# 635
Мисля,.че от ръководството се определя това. Ще ми е интересно да прочета как е в други учебни заведения.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 07:46 от Сирмма

# 636
И на мен ми е интересно. Аз имам 6 г стаж и съм на минималната все още.

# 637
Ти не беше ли 3-4 години в майчинство през тези 6?

# 638
  • Майничка
Какво се разбира под "средна заплата", тази на старши учител ли? Ако да, основното изискване е за педагогически стаж и ПКС или отлична оценка на атестирането.

# 639
Аз по друг начин го разбрах питането. Има минимална основна учителска заплата. Дали конкретен учител ще е с основна минималната такава е по усмотрение на директор. Има къде финансово да се лавира нагоре.Колеги от други училища не са на основна минималната. Дори новопостъпилите започват на по-висока. В нашето училище всички сме с основна минималната такава.
 Аз не съм чела много назад и ще питам. Раздадоха ли ви в края на годината финансовия остатък от бюджета на училището? При нас се извъртя някакъв номер. Преведоха едно нищо, понеже парите за работещи колеги по проекти не били получени още от държавата и училището им плащало авансово. Раздадоха на всички данъчното облекчение и нищо не останало. И колко странно съвпадение. Ден след заплатите дотациите прощистигнаха.

# 640
Колеги, как бихте постъпили ако се разболеете и в колектива всички ви виждат, че сте болни и е видимо и ясно, че ще си вземете болничен, а вечерта получите съобщение със заплахи, че ако не се оправите човека, който ще ви замества ще ви цитирам "разкатае класа".

# 641
Това хипотетичния заместващ ли е? Лично аз бягам от интриги и за десет години заобикалям директорската врата. В този случай обаче точно там бих отишла.Друг вариант е да подминете хорската простотия.
Да не е написано от доброжелател?

# 642
Да, хипотетичен заместващ. Той е възпитател, но замества всеки, който е с болничен.

# 643
Злодеида, всеки път оставам с отворена уста от твоите постове. Толкова ли няма възможност за смяна на работното място? Това, което споделяш, е толкова ... селско и нечовешко, че не знам как ги търпиш тези "колеги".

# 644
В крайна сметка никой няма как да възпрепятства излизане в болничен. Вие не носите отговорност за чужда и не добре свършена работа. Децата ще оцелеят-приспособими са.
При нас всеки, който излезе в болничен е сочен с пръст. Аз лично се докарах до болница от това да се стискам да не съм трън в нечии очи. Върнах се все още болна, защото ми изтече болничния и не се осмелих да си взема продължение. За един мой ден присъствие шест деца се разболяха. По-добре калпав заместващ от болни деца.
Имаме ли право да отказваме да заместваме? Рядко отказвам, но когато се е случвало ме питат "Защо?". Дължа ли обяснение, като ме питат от днес за утре. Сякаш ние нямаме личен живот и семейства

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 09:15 от Сирмма

Общи условия

Активация на акаунт