Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 287
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте!
Сега открих темата, дано съм на правилното място, защото искам да задам въпрос към хора, които ще са наясно, защото аз не мога да се ориентирам съвсем.
Завършила съм Техникум по обществено хранене и бакалавър Туризъм и напоследък се чудя мога ли да стана учител по практика в гимназия, като тази, която съм завършила и как трябва да надградя образованието си Rolling Eyes Магистратура, курс, педагогическа правоспособност Rolling Eyes

# 526
Здравейте!
Сега открих темата, дано съм на правилното място, защото искам да задам въпрос към хора, които ще са наясно, защото аз не мога да се ориентирам съвсем.
Завършила съм Техникум по обществено хранене и бакалавър Туризъм и напоследък се чудя мога ли да стана учител по практика в гимназия, като тази, която съм завършила и как трябва да надградя образованието си Rolling Eyes Магистратура, курс, педагогическа правоспособност Rolling Eyes
Педагогическа правоспособност.

# 527
Здравейте!
Проверете дали се търсят преподаватели в гимназията във Вашия град. Може да Ви наемат и без допълнителна квалификация, но заплатата няма да е 100%. Ако започнете работа и Ви хареса, може да изкарате СДК.
П.П. Сега се зачетох, че имате изкаран техникум. А университет? Без висше образование няма как да се вземе СДК. Не знам да има бакалавър за професионален учител. Трябва да се завъши подобна специалност бакалавър и след това СДК или педагогическа специалност по общообразователните предмети.

# 528
Здравейте колеги. Нашата област минава в онлайн обучение до 11.02. Много имам да се оплаквам от липсата на организация. Децата ни нямат пароли, ние нямаме устройства. Ще им разнасяме работни листове (което за мен е безсмислено),а докато трае онлайн обучението ние ще се включим в ремонта на Стем кабинетите. Ще изнасяме чинове, ще боядисваме, а в същото време училището няма да се отоплява и може би няма да ми платят и пътните (знаете, работя на 50км. от дома си). Това е най-малкото. Повечето колеги са болни, а аз искам да минимизирам контактите си болни хора. Нямам думи, с които да изкажа разочарованието си.

# 529
  • Пловдив
Злодеида, толкова ти съчувствам на почти всеки пост и толкова ти се възхищавам за целеустремеността и отдадеността.
За съжаление, не мога да дам съвет. Работя в училище с безупречна организация. При нас просто имаме куп излишни допълнителни вечно уплътняващи почивните дни занимания, но едва ли има перфекто място.

# 530
  • в моя гьол
Здравейте колеги. Нашата област минава в онлайн обучение до 11.02. Много имам да се оплаквам от липсата на организация. Децата ни нямат пароли, ние нямаме устройства. Ще им разнасяме работни листове (което за мен е безсмислено),а докато трае онлайн обучението ние ще се включим в ремонта на Стем кабинетите. Ще изнасяме чинове, ще боядисваме, а в същото време училището няма да се отоплява и може би няма да ми платят и пътните (знаете, работя на 50км. от дома си). Това е най-малкото. Повечето колеги са болни, а аз искам да минимизирам контактите си болни хора. Нямам думи, с които да изкажа разочарованието си.
Паролите на децата се сменят от администраторския профил на директора. Това може да го направи или сам директора, или ръководител компютърен кабинет, или упълномощено от директора лице. По проект Равен достъп не получихте ли лаптопи? Предполагам, че всеки учител има домашен компютър, лаптоп или поне телефон. И от къде накъде вие ще провите ремонта? Сума пари се наливат на фирмите по тоя СТЕМ -да си се оправят. Значи те ще опънат средствата за боядисване ( защото 100% са заложени в СМР), а вие ще размахвате бадамарките Simple Smile. И как така хем ще провеждате часове, хем ще ремонтирате? Или, заставате пред камерата с бака боя и валяк и поставяте задача на хлапетата да изчислят квадратурата на помещението, за да знаете колко боя ще изразходвате Simple Smile

# 531
И аз си задавам същите въпроси. От вчера не съм станала от лаптопа си и правя работни листи за 6 класа за цяла седмица. Имам личен лаптоп, но дъщеря ми ще е също онлайн и ще го ползва тя. Лаптопи има в училището, точно по проект взети и никога не включвани. Не сме ги виждали, заключени са някъде си.Гарантирам, че от стоене не стават за нищо. Сутринта сме щели да обикаляме и раздаваме листите и на вратите на къщите да обясняваме на децата какво и как се прави по тях, а като приключим се включваме в ремонта. Луда работа!

# 532
  • Пловдив
Явно имате много креативно ръководство.
Експлоатация до дупка. Законно. Щото, все пак, сте на работа. А всеки работодател има право да възложи до 45 дни несвойствен труд на служителя.
Късмет, успех, здрави нерви и да върви гладко. Доколкото може.Flowers Four Leaf Clover

# 533
Ще има ли увеличение на учителските заплати?

# 534
И аз си задавам същите въпроси. От вчера не съм станала от лаптопа си и правя работни листи за 6 класа за цяла седмица. Имам личен лаптоп, но дъщеря ми ще е също онлайн и ще го ползва тя. Лаптопи има в училището, точно по проект взети и никога не включвани. Не сме ги виждали, заключени са някъде си.Гарантирам, че от стоене не стават за нищо. Сутринта сме щели да обикаляме и раздаваме листите и на вратите на къщите да обясняваме на децата какво и как се прави по тях, а като приключим се включваме в ремонта. Луда работа!
Така хубаво бих се забавила, раздавайки листи, че време за боядисване да не ми остане. Пожелавам ти да си намериш работа, където ученици и ръководството биха оценили труда ти.

# 535
Ще има ли увеличение на учителските заплати?
Министърът каза, че заплатите през новата година щяли да бъдат 125% от средната за страната, така че ако има увеличение на средната, паралелно и на учителските ще има. Прогнозата за средната я дават 2400 лв.
Въпросите кога, къде и как точно, все още нямат отговор.

# 536
ЗЛОДЕИДА, като сте онлайн, не може ли да преподаваш от къщи? Ние вече цяла седмица от нас работим, за съжаление и другата седмица - удължиха ни епидемията. А за устройството - може да поискаш такова за детето от неговото училище и да си работиш от твоя лаптоп.

# 537
С последното изречение съм съгласна и аз. Simple Smile
Ключови думи от първата му среща с учители в страната: 125% заплати, намаление, дисциплина, санкции, професионално образование, физика, химия, природни науки, умения, инженери, по-малко писане... Като цяло ще го отнесат средните училища, за сметка на професионалните гимназии - е планът.
Чакам да мине из цяла България, за да споделим и сравним инфо. Simple Smile
Има ли някъде негово изказване или интервю  в което да се прочете всичко това?
По въпроса за заплатите и другите ни "кусури"... Ето какво каза на първата му среща за страната.

# 538
В училището, където работя има лаптопи за всички. Онлайн обучение или присъствено, лаптопа си е в нас. Лятото не ги връщаме. Но в предишното ми училище имаше лаптопи само за избрани. Изключително бях гневна от този факт, защото изискваха от нас да използваме иновативни методи, а не ни предоставяха условия. Бях написала и заявление до директора. Отговор така и не получих!

# 539
  • Добрич
Злодеида, ако подадете писмено заявление за лаптопи, предоставени по "Равен достъп", би трябвало да ви дадат. Няма проблем, че са стояли до сега. Те се ползват само с акаунти от "edu.mon.bg". В часовете по информационни технологии учениците ми работят с такива.

Съчувствам ти най-искрено!

Общи условия

Активация на акаунт