Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 43 812
  • 780
  •   1
Отговори
# 720
Ама точно ти намеси СС.
Мецан сравняваше резултатите на ЧУ и ДУ.
Ти се включи, че СС нямали кой знае колко медали и оттам тръгна спорът.

# 721
Всеки път е едно и също. Обясняват се как стоят нещата, но после се преиначава написаното до там, че да се налага да се връщаш да гледаш дали има такова нещо в поста ти. И после обяснявай, че нямаш сестра, след като и модераторите са поизтрили на принципа "без да чета".

На мен ми е писнало да ги повтарям тези едни и същи неща и всеки път се бия през пръстите. Но този рефрен се повтаря до откат и не може да не реагираш на откровени лъжи и инсинуации.
Тази фиксация в СС не е нормална, и прави впечатление от много време.

# 722
  • София
Набързо да попитам - как се стигна отново СС срещу другите училища? Пак сравнения на ягоди с круши- брой медали, ми има училища с по една паралелка.
Вкарахте се в тематиката на МГ, ама да видях в темата на кое училище сте се изнесли повечето, та ми е ясно Simple Smile
Не изкривявайте тази моля, състезанията са състезания, МОНската математика е на по-друго ниво.

Това е много неприятно и ме е отказвали много пъти от темата.
Или се плюе по СС или се слави крайно. Някак си не успяват много хора да се изказват балансирано и умерено.

# 723
Ама точно ти намеси СС.
Върни се и прочети поста на Мецан.
И как стоят нещата, Фенси? Аз твърдя, че с училищната математика в СС не е достатъчна за прием в СМГ, ти твърдиш, че е и сочиш едно влязло дете на една форумна майка. Имаш право да твърдиш каквото си искаш. Аз имам право да не ти вярвам. Какво толкова. Аз спирам дотук, че стана. мега досадно.

# 724
  • София
Извинявай, но като те чете човек и остава с впечатлението, че си обсебена от СС. Ако спреш във всеки пост да пишеш срещу училището, децата в него и родителите им, може би ще повярвам, че не се интересуваш.

Вероятно ще спра, когато кликата на СС спре да плюе по другите училища и да омаловажава усилията на стотици деца и учители. В случая се включих, за да опровергая твърдението, че с училищната математика на СС се влиза в СМГ.
Аз не видях някой да омаловажава нещо, освен теб. Joy Твърдения, че с училищната математика в СС се влиза в СМГ, никой не е правил. Беше даден само пример за такова дете. Има си деца математици просто. Но никой никъде не е обобщавал, че това важи за всички.

# 725
Ама точно ти намеси СС.
Върни се и прочети поста на Мецан.
И как стоят нещата, Фенси? Аз твърдя, че с училищната математика в СС не е достатъчна за прием в СМГ, ти твърдиш, че е и сочиш едно влязло дете на една форумна майка. Имаш право да твърдиш каквото си искаш. Аз имам право да не ти вярвам. Какво толкова. Аз спирам дотук, че стана. мега досадно.

Нищо такова не съм твърдяла. Но се изморих да се връщам и да цитирам какво точно съм написала и да те опровергавам. Наистина се чудя принципен проблем ли имаш, или просто си концентрирана към конкретно това училище и винаги много държиш на черното да кажеш бяло,  когато става въпрос за него.
И честно казано, нищо от това, което съм писала не е фиксирано към конкретно входа в СМГ. А принципно за бройката часове по математика, за какво се иползват, какво е нивото, какви постижения има благодарение на това.

Още в първия момент, когато се появи с другия ник ми направи впечатление какво пишеш за СС. С времето тази ярост в нападението и фиксация всеки път да връщаш разговорът към него достигна неимоверни висини.
А всеки е свободен да вярва на каквото си иска.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 16:01 от Аncy

# 726
Здравейте! Искам да попитам за КО приемат ли достатъчно деца в първи клас, които не са били там в ПУК? Голям ли е напливът като в СС? Не открих на сайта им да има ден на отворените врати. Ще бъда блгодарна на родители, чиито деца учат там за някаква информация.

# 727
Mauvette, върнах се и го прочетох
Като гледам на сайта на Дидева резултатите от олимпиадата по математика, на 119 -то например резултатите на учениците са повече от слаби... едноцифрени резултати братче, в 4 клас, решаващия за кандидатстване...подобна картина в повечето ДУ, само в 105-то е друго...в другите ДУ поне има едноцифрено число деца, класирани за втори кръг... като е ясно, поне за мен, че ходят на уроци, на школи...
Ето затова плащам за частно.
Помня все още 4 клас, децата от КО всички бяха с двуцифрен брой точки и 7 от тях преминаха във втория кръг...от явили се примерно 10, че май бяха и 9...и на не преминалите не им стигаше половин или една точка, за да преминат...
От явилите се на втория кръг 4 деца отидоха в СМГ и една също беше приета, но се отказа...ето разликата между ЧУ и ДУ.
Не съм гледал резултатите на СС, но съм сигурен, че едва ли има деца с по 3 или 5 точки, което е масово в ДУ...
Ето го и твоя пост след неговия, от който тръгна спорът:
Да, в МОН определено са така😀 Иначе, не виждам някакви космически резултати на СС конкретно на силните турнири като ИС. На СМТ и КМС имат няколко медала от общо всички випуски взети заедно. На НОМ едва ли имат интерес да участват. На Кенгуруто са пак със съвсем обикновени резултати. Има даже и посредствени. С останалите ЧУ е пак така. От Иззи се пънат много, но си остават само с пъненето. Та не знам какво точно се доказва с това. Да не говорим, че в последно време нещо ги предобрят задачите особено тези на НОМ, измислени от великите експерти математици от РУО.
Скрит текст:
Хъм, не че математическите състезания са ми критерий за нещо изобщо, но от любопитство отворих да видя резултатите от ИС от 2023г. /защото за 2024 още няма обобщени резултати и класиране/. Та в класове 1-4 клас включително, кое училище има повече медали от СС? Аз не видях такова. От 5-ти нагоре, естествено, че медалите се обират главно от математическите гимназии, СС не е математическо училище и интерес към математическите състезания, особено след 4-ти клас, имат единици.

# 728
Като гледам на сайта на Дидева резултатите от олимпиадата по математика, на 119 -то например резултатите на учениците са повече от слаби... едноцифрени резултати братче, в 4 клас, решаващия за кандидатстване...подобна картина в повечето ДУ, само в 105-то е друго...в другите ДУ поне има едноцифрено число деца, класирани за втори кръг... като е ясно, поне за мен, че ходят на уроци, на школи...
Помня все още 4 клас, децата от КО всички бяха с двуцифрен брой точки и 7 от тях преминаха във втория кръг...от явили се примерно 10, че май бяха и 9...и на не преминалите не им стигаше половин или една точка, за да преминат...
От явилите се на втория кръг 4 деца отидоха в СМГ и една също беше приета, но се отказа...ето разликата между ЧУ и ДУ.
Не съм гледал резултатите на СС, но съм сигурен, че едва ли има деца с по 3 или 5 точки, което е масово в ДУ...
Да, в МОН определено са така😀 Иначе, не виждам някакви космически резултати на СС конкретно на силните турнири като ИС. На СМТ и КМС имат няколко медала от общо всички випуски взети заедно. На НОМ едва ли имат интерес да участват. На Кенгуруто са пак със съвсем обикновени резултати. Има даже и посредствени. С останалите ЧУ е пак така. От Иззи се пънат много, но си остават само с пъненето. Та не знам какво точно се доказва с това. Да не говорим, че в последно време нещо ги предобрят задачите особено тези на НОМ, измислени от великите експерти математици от РУО.
Скрит текст:
Хъм, не че математическите състезания са ми критерий за нещо изобщо, но от любопитство отворих да видя резултатите от ИС от 2023г. /защото за 2024 още няма обобщени резултати и класиране/. Та в класове 1-4 клас включително, кое училище има повече медали от СС? Аз не видях такова. От 5-ти нагоре, естествено, че медалите се обират главно от математическите гимназии, СС не е математическо училище и интерес към математическите състезания, особено след 4-ти клас, имат единици.
Да, на фона на 10-те часа математика не виждам нищо особено в резултатите на СС. А имат повече медали от другите училища, защото участват доста деца в 1-4 клас. Явно е като със сертификатите за език. СС е едно от училищата с най-голям випуск и с най-масово участие в математически състезания. Не виждам обаче защо продължаваме този спор. И не виждам защо скачате срещу всеки, който не вика, че СС са мега супер велики.

# 729
  • София
После другите били омаловажавали. Joy

# 730
После другите били омаловажавали. Joy

Кoe не е така, санака? За училище с подбор и толкова часове математика и БЕЛ, с добри учители, просто трябва да са безупречни. Само Архимед се очертава с по-стриктен подбор😀
 Както се казва Noblesse oblige😀

# 731
Абе, дай да обсъдим резултатите на Мечето, където учи детето ти. И обещавам, че ние няма изобщо да омаловажаваме нито един медал или постижение по езика на децата от това училище.

Триста пъти ти се каза, че в СС не се води целенасочена политика за подготовка и участие в топ математическите състезания. И, че в 10-те часа математика се изучава и практикува заложеният по програмата на МОН материал, но с по-голяма практика, дълбочина и сложност на задачите. Именно в резултат на това децата от СС имат средно по-добри резултати по МАТ и БЕЛ, сравнено с училища с по-малък хорариум. Същата тенденция се наблюдава и в други училища, които са си поставили за цел високо ниво, а не прибиране на парите на родителите. Като например - Питагор, ПЧМГ, Иззи, Томас Едисън.
Големината на випуска какво пък общо има изобщо не разбрах.

Мухахахах! Какво значи безупречни? Според мен са повече от отлично справящи се. И така вече повече от две десетилетия. Ахахахха

Не знам с какво са те настроили така от СС, но трябва да е било страшно болезненно за егото ти.

# 732
Скрит текст:
Скрит текст:
Да, на фона на 10-те часа математика не виждам нищо особено в резултатите на СС. А имат повече медали от другите училища, защото участват доста деца в 1-4 клас. Явно е като със сертификатите за език. СС е едно от училищата с най-голям випуск и с най-масово участие в математически състезания. Не виждам обаче защо продължаваме този спор. И не виждам защо скачате срещу всеки, който не вика, че СС са мега супер велики.
Ама там е работата, че никой не е викал за СС. Пак да повторя Мецан сравняваше резултатите на частни и държавни училища и ти ни в клин, ни в ръкав намеси СС.

И моля те слагай цитатите в скрит текст. Не е нужно на всяка страница да скролваме чаршафи.

# 733
Съжалявам, но не мога да повярвам, че просто с по-голяма дълбочина се изкарват 97/100 т. на изпит  по извънкласна математика.
Ако наистона не се учи допълнително, значи се взимат в часовете. 10 часа стигат за това.  Ако темите са взети в часовете, никакъв проблем не е да се подготви детето за състезание като реши 10 години назад и да си вземе медал или респ. да си изреши талантите.
П.п.
Да си кажа, че въпросните извънкласни задачи от подготовката в 4-ти клас развиват в много голяма степен математическото мислене, така че е само положително, ако децата се запознават с тях в училище.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 17:58 от Spensa

# 734
  • София
Всъщност, часовете са 9. Само за прецизност, не че има съществено значение. В много други ЧУ са също толкова.

Общи условия

Активация на акаунт