Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 38 564
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
i_nenova, благодаря за споделените задачи! Първоначално линковете не ми се отваряха, но сега успях и ги качих в пощата в abv.

# 301
  • Бургас
В училището на моето дете искат успех над 5.50 и бал над 400, с който с кандидатствали, за стипендия за първия срок.

# 302
Бебчо, аз преди години имах проблем с глезена и правих някакви компреси с лук. Ортопедът после ми се смя и ме пита "а маслини що не сложи? Недей да го хабиш за глупости , лукът е за салата, не помага при травми." Дано медикаментите при теб да помогнат и да не се налага по-агресивно лечение.

При нас условието за стипендия е отличен успех от 7 клас и сбор от НВО над 170 т. Младежът не покрива второто изискване, така че ще пропусне стипендията. От вчера пък е с някакъв вирус - обилна хрема, зачервени очи и обща отпадналост. Днес минахме през ЛЛ за преглед и бележка и го пратих да спи вкъщи. Той е много доволен, че ще пропусне двата часа БЕЛ днес и евентуално изпитване по същия предмет.

# 303
  • Пловдив
Доколкото разбрах, в училището на сина ми, за стипендия по успех искат той да е над 5,75 и най-много 1 неизвинено отсъствие. Трябва да му се издаде дебитка карта в определена банка, та ходих и питах възможно ли е това да стане без негово присъствие - може, но с негова лична карта.
Мислех другата седмица да я свърша тази работа, но човека реши, че няма да се прибира и съответно личната му карта си е в него, та отпада този ангажимент засега Laughing

# 304
Здравейте! Заявлението за еднократната помощ за осмокласници се подава към общината, където е регистриран родителят, който подава заявлението, нали? Не общината на училището или тази, в която се води, че живее детето?

# 305
По настоящ адрес, понеже подавах на място и се оказа че по някаква причина настоящия ми не е актуализиран..

# 306
Ако детето е с ЛК, се взима този адрес предвид, ако не е с навършени 14г., се води на адреса на майката. Това със сигурност го знам, когато издавахме ЛК.
Не съм чувала досега дете да се води на различен адрес... Но може и да има такива случаи, ако родителите сменят квартири, или градове.

# 307
Бебчо, аз преди години имах проблем с глезена и правих някакви компреси с лук. Ортопедът после ми се смя и ме пита "а маслини що не сложи? Недей да го хабиш за глупости , лукът е за салата, не помага при травми." Дано медикаментите при теб да помогнат и да не се налага по-агресивно лечение.

Лекарите така ще кажат, защото народната медицина много по-успешно и трайно лекува. Нали ще им вземе хляба, ако не я подтискат.

# 308
Аз си правех компреси с мед и ортопедът ми каза да се мажа с каквото си искам, щом усещам облекчение Simple Smile
От аптеката си купих компрес с гел за многократна употреба (може да се загрява или изстудява, ползвам студен само), който държа във фризера. При дискомфорт налагам на съответното място за 20на минути веднъж на ден.

# 309
  • София
При мен се оказа по-сложно положението - ЯМР показва данни за ставен излив и за дегенерация и руптура на заден рог на медиалния менискус. Оставам на лекарствата, изписани от ЛЛ, като ще се опитам да си запиша час за ортопед, който водят за много добър при проблем с колената.
А мехлемът ми подейства чисто психически Joy Друго си е да смърдиш на лучец Joy

# 310
  • София
Бебчо, не разбирам какво е, но звучи сериозно. Стискам всички палци за бързо и неоперативно оправяне. Вместо с мехлем, пробвай с алкохол. Една приятелка твърди, че ако нещо не се лекува с алкохол, значи никак не се лекува.

# 311
  • София
Особено ако същият се приема вътрешно Joy

# 312
  • София
Особено ако същият се приема вътрешно Joy
Мислех, че се подразбира. Грях е да го хабим за мазане.

# 313
  • Пловдив
Мъж ми казва, че ако нещо не се лекува с ракия, по един от трите начина (намажи го с ракия, наложи го с ракия или пий една ракия) - неизличимо е Laughing

# 314
  • София

Лекарите така ще кажат, защото народната медицина много по-успешно и трайно лекува. Нали ще им вземе хляба, ако не я подтискат.
Шегуваш се, нали? Joy

Общи условия

Активация на акаунт