Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 38 563
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
В училището на дъщеря ми са казали, че за стипендия първия срок се гледа успеха от 7 клас, пък аз си мислех, че зависи от резултатите от НВО .
Знаете ли дали учебна тетрадка №1  по математика на Архимед има pdf вариант?

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 15:47 от Gergana8310

# 286
Колко трябва да ти е успехът за получаване на стипендията? И колко лв е тя?

# 287
  • София
Всяко училище си определя от какъв успех нагоре дава стипендия и по колко точно да е тя. Зависи основно от броя отличници в училището. Във 2 АЕГ например е за успех над 5,85 и е три различни размера, в зависимост от точния успех.

# 288
За отличен успех
По доходи, тогава изискването е успехът да е над 4,50 и доходите на член от семейството за последните шест месеца да не надхвърлят 933 лева месечно. В семейството влизат и пълнолетните братя и сестри, ако са студенти.
Има и за защитени професии, за дуално обучение, както и за полусираци, сираци и деца с ТЕЛК.

# 289
  • София
Да се оправят всички болни дечица Flowers Four Leaf Clover Пазете се и вие, гътнах се и аз, лоша работа

# 290
  • София
Това няма да се приеме за извинение за 17-ти, да знаеш. До тогава да си се оправила.

# 291
  • София
Това няма да се приеме за извинение за 17-ти, да знаеш. До тогава да си се оправила.
Ааа, на линия съм, куцам като дърто магаре под мокър чул в буря, искат да ми махат вода от коляното и да инжектират нещо, но не се давам Joy

# 292
  • София
Коляното не пречи на виното....
Но все пак се оправяй бързо.

# 293
Ааа, на линия съм, куцам като дърто магаре под мокър чул в буря, искат да ми махат вода от коляното и да инжектират нещо, но не се давам Joy
Искайте второ мнение, при източване на течност от самата пункция има риск за увреда на капсулата там. Понякога няма друг избор де, но го обмислете добре.

# 294
  • София
Toscana, благодаря за информацията Flowers Hibiscus, не знаех какъв е рискът, но ми се стори глупаво без ЯМР да ме насочват директно към пункция. Днес бях на ЯМР, утре ще видим какво са разчели.

etomira, аз на първата следродителска се изложих с безалкохолен коктейл/пиех лекарства/, сега се надявам да поправя грешката Joy

# 295
  • European Union
Бебчо, преди няколко години моето коляно беше събрало течност. Докторът започна да ми обяснява каква е процедурата да се изтегли. Попитах го няма ли друг вариант и чак тогава каза, че може да опитаме медикаментозно. Изписа ми хапчета и гел за мазане и се разминах с интервенцията.

# 296
  • София
Кети В, аз веднага след като ми казаха за варианта с изтеглянето на течността, отидох при ЛЛ - имам й голямо доверие, досега винаги ме е съветвала адекватно, дано продължи така. При първите симптоми ми изписа лекарства, тогава обаче нямаше видим оток. Сега ми изписа други лекарства, за 6 дена, после, ако се наложи, мускулна инжекция. С нея снощи обсъдихме за ЯМР, каза че няма смисъл от рентген, а направо ЯМР, за наше успокоение. Тя смята, че с новите лекарства ще се разреши проблемът и дори няма да се наложи инжекция. Тегаво е усещането, вчера се наложи да си направя мехлем от подръчни средства, новото ми прозвище у дома е 'шопска салата" - лукът беше основна съставка Joy
Сори за отклонението, този нов модерен вирус удря или в ставите, или в сърдечната област - братовчед ми е в интензивното заради "мъртъв мускул". Да го имате предвид, ако се сблъскате.

# 297
☹️ много неприятно! Всички болни бързо да се оправяте!
Бебчо, това ми звучи като Ковид. Той така удря в сърцето и/или в ставите. Изследвахте ли се? И аз мислех, че вече го няма, но мои познати се оказаха с него и хич не са добре ☹️

За стипендиите се учудвам, че някъде е по диплома от миналата година или над някакъв успех. В училищата, в които беше и е детето, е над определен брой точки от НВО.

# 298
  • София
В Испанската е обявено свободно място за момче с втори френски https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=2&NewsId=258

# 299
  • София
aDream, изследвахме се, не е Ковид. И братовчед ми го подложиха два пъти на тест за Ковид - и при него и двата са отрицателни.

Общи условия

Активация на акаунт