Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 745
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
  • European Union
sweet_maniche, браво на твоето момче. Фен съм му. Няма да се загуби.

Моята дъщеря засега няма нито една шестица на входните нива, което си е голям шок за нея. Четворка по ИТ, другото са петици.

# 121
Благоевград и аз за новата тема!
Не успявам пак да ви изчета тези дни. Много се радвам, че всичко е наред при момчето на бебчо! Дано открият проблема и при девойката на Мама Ру. И според мен трябва да се обърне внимание при ендокринолог.
Да се включа и по другите въпроси.
Наборът продължава да си ходи на Джуджицу (или както там му се пише спорта) три пъти седмично. Вчера ходи за първи път на школата по математика и му се сторили сложни задачите. И той още е в културен шок, че всичките му входни досега са 5ци. По физика задачата му била вярна, но толкова дребно и грозно писал, че госпожата отказала да му разчита Smile Записал се е на школа по математика, физика и искал и на школата по немски Open Mouth Вчера бяхме и на родителска среща - много добро впечатление ми направиха всички учители. Огромна разлика спрямо това, на което съм свикнала. Организират вече бяло училище.
Относно домашните задължения и вкъщи е като при Ети - ако аз умра и те след седмица-две Smiley Но ММ пазарува и готви някои прости неща. Децата само прибират огладените дрехи и чистят стаята си от време на време.
Иначе какво ядат - аз се шегувам, че синът ми е божие наказание за мен (майка ми много е страдала с моето неядене). Аз не близвам супа или манджа с месо. Проядох повече месо, като забременях с него и то само свинско без никаква мазнина печено или на скара. Елате ги вижте и двамата - яде се само месо под всякаква форма. Синът ми обожава супи с месо. Това постното не е храна за тях. Ядат телешко, агнешко, пуешко и риба за мой ужас. Наборът е пословичен вкъщи с любовта към рибите и всякакви морски мекотели. Ами научих се и риба да му готвя, и телешко, и агнешко. При мен проблемът е в количествата, които ядат Smile Например една плешка агнешко с 2-3 килограма картофи си я изяждат двамата за 2 яденета и така... А пък и аз не съм голям фен на готвенето и въртенето около печката, особено пък на готвенето на месо... Тесто и хляб не харесва наборът. Сандвичи не яде, най-много с някой кроасан съм го излъгвала или с домашна баница, в която преобладават яйцата и сиренето. Та така и аз страдам от изхранването на домочадието ежедневно Grinning

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 10:02 от jsed

# 122
Ето ви идея за да накарате детето да чисти често стаята.
1.Снабдявате го с компютър за игри-не е нужно да е много скъп, важно е, че трябва да се подържа по-висока хигиена(да няма прах) около него и върху него и разбира се под него 😀😉по пода, килими, рафтове близки и далечни, легло и т. н.
Абе всичко в стаята е прахосабирач и съответно всичкия този прах иска да иде на това съкровище-компютъра.
2.Та гледайте как вече няма викане "почисти си стаята", няма "след малко"  и тъка вече месеци.
3.Доволна съм от чистотата, не съм доволна от висенето на компютъра, но за съжаление и преди беше така. Поне все още слуша като кажа да преключва

# 123
Мама Ру, кардиоложката в болницата вероятно не е направила консултация с ендокринолог, ако tsh е било в норма. Идеята, ти да направиш консултация е добра. Казваш, че детето се храни, но бих помислила за късната закуска. Предложи да приеме нещо малко преди училище, 1 курабийка например по път дори, да не стои дълго гладна.

# 124
  • София
Ниско FT4 говори за хипотиреоидизъм. Задължително трябва консултация с ендокринолог и вероятно още изследвания.

# 125
  • София
При ММ точно FT4 беше проблемът, ТАТ и МАТ бяха добре. Нямаше сили, отслабна, добре че ЛЛ се сети да пуснем хормоните. Веднага му назначиха лечение и всичко се подобри.

# 126
…Близо до нас има Престиж и Британка - нямам идея как са, та можете да ме посъветвате. От друга страна аз се записах съботно-неделно на СДК, та не знам как ще се видим и караме Flushed, ако запиша и нея някъде (транспортът около нас не е най-най).
Дъщеря ми посещаваше Британика в Бургас и бях мнооого доволна, на два пъти прескочи нива и накрая взе С1. С удоволствие посещаваше курса.
Но след Ковид сякаш преподавателите са други, наборът в началото на септември прави тест за определяне на ниво- ами проверяващият не е видял и поправил няколко грешки в теста 🤔.

# 127
При ММ точно FT4 беше проблемът, ТАТ и МАТ бяха добре. Нямаше сили, отслабна, добре че ЛЛ се сети да пуснем хормоните. Веднага му назначиха лечение и всичко се подобри.
Точно това е. Трябва да стигна някак до ендокринолог, има една детска, направление издадено, но няма как да запиша час, а тя не е и цяла седмица при нас.
Момичета, ако има ендокринолог детски във Варна или Плевен, който работи и в събота и мога да запиша час преди края на месеца, дайте знак.

# 128
sweet_maniche, нашите младежи май са в един клас.

Mama Ru, дано се оправи скоро момичето ти!

# 129
  • Варна
Точно това е. Трябва да стигна някак до ендокринолог, има една детска, направление издадено, но няма как да запиша час, а тя не е и цяла седмица при нас.
Момичета, ако има ендокринолог детски във Варна или Плевен, който работи и в събота и мога да запиша час преди края на месеца, дайте знак.
[url]https://superdoc.bg/lekari?specialty_id=36®ion_id=3&name=[url]
Тук има една дама. Не мога да кажа колко е добра.

# 130
За бърза консултация съм ползвала такава през приложението Healee. Намирате съответния лекар, запознавате го с проблема, можете да прикачвате снимки, изследвания и др. Платено е, последно беше 80 лв., няколко консултации правите в рамките на месец за тази цена.
Аз така започнах с др Люси Попова, дерматолог в София. Тя ми насрочи изследвания и ми даде час за преглед на място.

# 131
И аз ползвам Healee, таксата се определя от всеки специалист по отделно. Мисля, че в рамките на заплатената първа консултация се включва възможността да се задават доп въпроси в рамките на 7 дни.

# 132
Във Варна има много добра детска ендокриноложка, не се сещам името, излиза в интернет. Покрай проблемите на моето момиче бях чела за нея.

# 133
И аз ползвам Healee. За търсене и записване на час при лекар специалист от години ползвам Супердок. Има всякакви филтри за задаване - град, специалност, дали преглежда през НЗОК, дали ти трябва спешно, има и мнения за лекарите, които можеш да оставиш само след проведен преглед, а не на общо основание, въобще много добра платформа е. Запазвала съм дори по спешност от София час за Варна, когато веднъж бяха на море без мен и се наложи преглед от лекар.

# 134

За д-р Росица Стойчева във Варна, можеш да запишеш час за онлайн консултация през Superdoc.

Общи условия

Активация на акаунт