Резултати от микробиология - тема 2

• 25 821
  • 859
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте,

След прием на антибиотик ми излязоха следните резултати:

Доколкото разбирам, имам гъбички въпреки противогъбичното.  Отдавам го на това, защото за първи път кандида ми е позитивна. Утре ще се опитам да се свържа с лекар и да попитам какво ще предложи, но би ме интересувало и вашето мнение. Също честно казано не съм запозната с другите бактерии, които излязоха и дали има от какво да се притеснявам.

# 766
Здравейте! Бихте ли ми помогнали в разчитането на тези резултати? Притесняват ме левкоцитите - много ли са, не са ли?

# 767
Здравейте! Бихте ли ми помогнали в разчитането на тези резултати? Притесняват ме левкоцитите - много ли са, не са ли?

Левкоцитите са доста, не би трябвало да ги има. Пуснете изследвания и за ППБ от цервикален секрет, за да видите от къде тръгват. В коя лаборатория е пускан секрета?

# 768
В клиника Лора е правено изследването. Имах резултат от цитонамазка 2-3а група и помолих АГ да пуснем и микробиология. Гледа ме на колпоскоп и всичко е наред. Нямам оплаквания като цяло.

# 769
В клиника Лора е правено изследването. Имах резултат от цитонамазка 2-3а група и помолих АГ да пуснем и микробиология. Гледа ме на колпоскоп и всичко е наред. Нямам оплаквания като цяло.
АГ нищо ли не каза за тази цитонамазка? Според мен си пуснете и едни ППБ, нищо че нямате симптоми.

# 770
Каза, че патологът, на който давали изследванията така си ги бил пишел. Понякога завишавал леко резултатите. Общо взето не й направи кой знае, какво впечатление. То и на самите резултати от цитонатамазка не е много ясно, от къде е 2 група и от къде 3а.

Скрит текст:

# 771
Има си левкоцити в цитонамазката, затова задължително цервикален секрет за уреа и микоплазми, евентуално и хламидия. Ей с такива точно резултати ми загубиха няколко години в лекуване на нвщо, за което е имало скрита причина

# 772
Благодаря много за насоките. Ще се изследвам със сигурност.

# 773
Има си левкоцити в цитонамазката, затова задължително цервикален секрет за уреа и микоплазми, евентуално и хламидия. Ей с такива точно резултати ми загубиха няколко години в лекуване на нвщо, за което е имало скрита причина
Извинявай за въпроса, но искаш да кажеш, че левкоцити във влагалищен секрет са признак на ППБ ли?
Никога не съм се замисляла.

# 774
Не, не, левкоцити е нормално да има, все пак долу не е стерилна среда и все нещо попада, а левкоцитите са за това. Но приемливото количество е "единични" или до 5, оттам нагоре явно има активен процес, в който се опитват да се справят с бактерия, патоген, плазма.

# 775
А понякога са признак за HPV инфекция…
Но първо започваме с това да отхвърлим плазмите и хламидиите.

# 776
Благодаря.

# 777
Има ли някъде легенда/информация за разчитането на Фемофлор? Нещо не ги схващам тия цветове и т.н. ...

# 778
Ами предполагам е като светофар, но сивото не ми е ясно какво значи. Все пак ще се радвам ако някой изкаже мнение за моите резултати по-горе Simple Smile

# 779
Ами предполагам е като светофар, но сивото не ми е ясно какво значи. Все пак ще се радвам ако някой изкаже мнение за моите резултати по-горе Simple Smile
Всичко ти е ок, само кандидата да я фикснеш Simple Smile
Бактериите в сиво не ги гледай.
Имаш си доволно количество лактобацили - в зелено.
Ако нещо светне в червено - тогава е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт