Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 21 403
  • 786
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря, Месечинка. Наистина не подозирах за тези обсерватории 😂 в Кърджали, Димитровград, че даже и в Аврен... думи нямам

# 571
  • у дома
Обсерваторията в Белоградчик си я има много отдавна-преди 40г съм била там/по-точно в Белоградчик,но се качвахме всяка вечер до нея/ на лагер школа по физика и астрономия-беше много интересно.Тя е малко след крепостта по спомени.

# 572
Някой знае ли каква е тази работа с консултацията по даден предмет? Учител пише слаби оценки и кара децата да ходят на консултации .... Някаква далавера ли е има?

# 573
  • shumen
Панди,класната на моя се опита да ми каже,че трябвало да ходи по ЧП на консултации,а има 4 и 5.Казах и,че Вторник няма как да ходи,че е на Английски тогава и дотам.Миналата седмица са правили контролно и все още няма резултат.

# 574
Според мен им се водят допълнителна работа и им се заплаща. Миналата година моята реши да отиде, имало доста деца, като цяло нищо не обяснила по -ясно и подробно. Обаче, после в Школо се появи, че Еди колко си деца са били на консултация и аз си направих извода, че всичко е за пари.

# 575
Консултациите са допълнителна работа  на учителя с деца, които срещат затруднения. Не получава възнаграждение за тези часове.

# 576
  • shumen
Гиги,моя миналата година веднъж отиде по Математика и госпожата го беше накарала той да обяснява на нищо неразбиращите.По География понеже беше болен и също веднъж отиде,но госпожата не дойде,а им е и класна.
Сега светна Админ плюс с 5 на контролното по История.

# 577
Консултациите са допълнителна работа  на учителя с деца, които срещат затруднения. Не получава възнаграждение за тези часове.

Има ли условия, при които има възможност за допълнително заплащане? "Консултация" ли е "провеждане на допълнително обучение на ученици, които не са усвоили компетентностите, заложени в учебната програма"?
Благодаря за отговора, въпросът е провокиран от дискусията.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 23:55 от Detelina S

# 578
При нас децата сами отиват на консултация, когато нещо не им е ясно. Учителите ги насърчават, но никой не ги натиска или задължава, просто те самите искат да запълват празнините.
Мой познат учител ми е казвал, че тези консултации им влизат в работното време - т.е. ако има желаещи са длъжни да са там. В тази връзка дори е по-добре за учителя да няма желаещи, защото реално ще работи по-малко часове.
Идеята е ако някой има затруднения да не се губи времето на целия клас, заради едно дете, а да му се обясни и обърне внимание индивидуално.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 09:08 от _Mishlence_

# 579
При нас е проблем ходенето на консултации, защото имат 8 час, след това консултация, после път 1 час до вкъщи, после урок по английски език и не остава време за учене по друг предмет. Става 18.30 ч. Госпожата не иска еднократно ходене когато не ти е ясно, а постоянно присъствие на тези консултации.

# 580
  • shumen
Панди,никои не може да задължи детето да ходи на консултации.И мен на родителската се опита госпожата да ми каже,че трябва да ходи по ЧП,но и казах,че не може точно тогава и дотам.

# 581
Това е прекалено. Как така учителката ще изисква постоянно присъствие на консултация?! Да обяснява по-добре материала в час, там е мястото. Значи не се справя добре с преподаването щом има нужда от допълнителни часове. Говорете с нея, с класната. Не е нормално според мен. Ами то може и другите учители да поискат всеки път децата да посещават техните консултации, какво ще стане тогава?

# 582
Не става с тия консултации, то и без това са по 8-9 часа в училище, ако ходи и на консултации ми то да спи там ...
Което не е ясно обяснявам вкъщи.
Уикенда разпърчатосахме степените... Всичко си дойде на мястото.
Но по литература зор ще видя пак 😁😁😁 с внушения на автора и лирическия герой 🤣

# 583
  • shumen
Моя имат по 7 часа и консултациите са веднага след това.Но той веднъж отиде миналата година по Математика и госпожата го беше накарала да обяснява на децата със слаби оценки и това беше.Па География също пожела,но уж се разбираха с госпожата на 2-3 пъти,а тя или неможеше или не отиваше и той се отказа.

# 584
При нас консултациите са в голямото междучасие и изобщо не са индивидуални. За 20 минути на колко деца да обърнеш внимание. Моята отиде, защото си мислеше, че ще разбере и нещо повече, тогава се бореше за 6. Другите , които са били още едно като нея объркан отличник и останалите, които наистина имат нужда от помощ. Никой не е получил адекватно внимание. Тя си преповторила урока, както си знае и това е.... Обаче, веднага написа в Школо, че е имала консултация. Може и да сте прави, че им е час от служебните задължения, но има ДТв , лекторски и при., в които съм убедена, че провеждането на консултации се отразява. При условие, че е толкова бърза да отбележи, че е направила нещо допълнително. За часовете никога не е отбелязвала веднага, понякога дори на следващия ден се отбелязва. Това са мой разсъждения. Имам приятели учители никога не съм ги питала конкретно затова, но определено след известно време в началото на раздаване от сърне, вече не правят нищо ако не получат насреща нещо.

Общи условия

Активация на акаунт