Стресът около матурите в 7 клас - нарочно ли се цели?

• 22 920
  • 449
  •   1
Отговори
# 345
Мисля, че обясних.
Ако НВО за математическите училища стане отделно, с по-голяма сложност, тогава и друг профил деца ще кандидатстват в СМГ в четвърти клас,

# 346
Никаква злост не сипе Априлски душ... съвсем нормални са й постовете.
Да, обясни, Априлски душ и всички те разбрахме... изключително съм на твоя страна.
Който няма аргументи, просто обижда...и изобщо не е свободна душа, въпреки Ника.

# 347
Аз от обяснението разбрах само, че не харесвате СМГ. Добре, не го харесвате, децата ви не учат там, но какво общо има това с НВО. Броят на децата, явяващи се на НВО е несъпоставим с децата, учещи в СМГ.

# 348
  • София
Е, как да няма общо с темата.

Който иска да няма стрес на НВО детето,
праща го в 5 клас в СеМеГе-то.
Който пък не ще,
пасти да яде.
(Не от гроздето, моля).

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 15:42 от Magenta2022

# 349
С какво съм я обидила? Цитирай...

Факт е, че постовете на Априлски душ са изключително злобно настроени специално към СМГ. Щом е имала дете там, да обясни конкретно какво не ѝ харесва, че с такъв размах обяснява колко е ужасно.

Мисля, че обясних.
Ако НВО за математическите училища стане отделно, с по-голяма сложност, тогава и друг профил деца ще кандидатстват в СМГ в четвърти клас,

Децата след 4 клас ще са си същите. Изпитът тогава е в пъти по-сложен и труден, отколкото след 7ми.

# 350
Какво ме кара да пиша? Само да кажа за префинения булинг, който търпят някои деца в това велико училище. За този булинг е виновна родителската среда, защото има родители, които така са натиснали децата си и изискват от тях резултати, че те буквално откачат и си го изкарват на съучениците си. Да знаете, че средата в клас от  28 "гения" е много по-отвратителна от средата на 28 случайно избрани квартални хлапета.  Децата са малки, за да се иска постоянно от тях да бъдат на върха. В осми клас това вече се успокоява.
Самата идея за такова училище за толкова малки деца е порочна. Да кажа за Динчо, още веднъж, децата са малки още, родителите им решават и те ги натискат, заради пустото НВО
Казвам го, защото опитах и от двата варианта и мога да сравня. Нищо лично към когото и да е. Има деца със здрави нерви, които издържат.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 15:23 от Априлски душ

# 351
+1000, Априлски душ!

# 352
Не те карам нищо да пишеш.

"Булинг", чудесна дума.... Както и да е. Тормоз винаги и навсякъде ще има. В СМГ учат обикновени деца, нито са гении, нито са с възпитание на благородници. Ако атмосферата в СМГ не е ок за някого, спокойно може да си премести детето. Но отношенията между децата не зависят от училището, така че не виждам защо постоянно се говори колко е гадно..... Все тая, де, нали сега децата ти не са там. Какъв точно е проблемът?

В 5 клас децата не са малки в никакъв случай. Но никой не кара насила никого да кандидатства след 4 клас. За теб щом е "порочна идея", стоите си в 125то и ви е чудесно.

# 353
Цитат на: Татко Мецан в ср, 24 юли 2024, 20:22
Цитат на: Априлски душ в ср, 24 юли 2024, 20:06
Мецане, така е. И да ти кажа по наше време нямаше такава истерия по математическите гимназии. Сега е направо ужас, стана като болест. Тогава най- добрите мои колеги бяха наистина от мг, те си бяха и от инженерни семейства и това им беше в кръвта.

Абсолютно е болест, това винаги съм казвал. Особено за СМГ! Сега истерията, особено в 4 клас, е невероятна. Което доведе до това, че, както съм писал в друга тема, осмокласник от математическа гимназия по наше време нямаше да може да реши повечето задачи, които сега се дават на състезанията в 4 клас за прием в СМГ. Някои от тях и мен ме затрудняват доста! Това е абсолютно ненормално. Абсолютно. Децата се побъркват. В 4 клас ходят на по две школи, решават поне по 2 часа на ден задачи, деца на 10-11 години! А после в 5 клас във фамозното СМГ какви задачи решават - ако ги видите, ще получите удар. Търчат като ненормални след часовете, за да заемат предните места в киносалона, където им е школата по математика. Която уж не е задължителна, но не ходиш ли, си аутсайдер. А се бият за места, защото от по-задните редове нито се вижда, нито чува. Английският е 0. БЕЛ е зле, ходят на курсове, та се късат, затова имат високи резултати на НВО 7. Освен това там всички учат като побъркани. Това е абсолютно откачена работа за мен. Истинските откачалки са родителите, които натискат децата си там. Децата са жертви. 80% от тях.
В МГ в "провинцията" не е така, но СМГ е ужас.

Ако някой има време и нерви е хубаво да отиде в деня на така важния изпит( за след 4 клас) пред СМГ и да гледа какво се случва и какви родители има…
 С мъжа ми изпратихме детето на въпросния изпит ( вече ще е 8ми клас) , за да се научи да не си тръгва  по- рано, а да седи и проверява до край. 

Беше и ковид, но към края..Понеже детето искаше друга Мат. гимназия, се опитахме с мъжа ми да разведрим обстановката, да бърборим глупости докато се редим на “опашката” за влизане, която беше наистина огромна . показване коя е била класната ми стая, от къде съм си купувала баничка ( в СМГ учих от 6 клас до края).. и виждаме един народ от родители, баби и двдоци..чичи и лелинки почти до Сточна гара..🤦🤦..

Хилиме се и през цялото време опитвам леко да напомням, че трябва да седи до край, защото нали това ни е целта( на предишните пробни в желаната негова гимназия си тръгваше на 30тата мин на втория модул, без да провери, без нищо ) и че този изпит няма значение, а за него е упражнение и тренировка..
Та..чакаме.. чакаме с мъжа ми
Нашето дете не излиза. Но пък излизат едни малки и сладки деца, на които родителите  им ги пресрещат и :” колко реши.. защо не ги??”.. шамари. рев.. Решавай тук да те видя как си я решила.. Онова плаче.. чудо беше. Не бяха нито едно, нито две такива!! Крещящи родители. Жалкото е, че  е един голям важен изпит. И друг път мисля, че съм писала, но явно заради това, че на моето не му беше важно и изкара завиден резултат, а за желаното бяхме на косъм(, защото от притеснение оплеска вскякакви “лесни” задачи)

Родителите сме ужасни

# 354
Само можете да ме карате да се смея. Има една книга Панаир на суетата, на Уилям Текери, не е зле да я прочетете.

Суета? Глупости. 100% прагматизъм, доказан реално в последствие.

Но пак не виждам на вас, несуетните, какво ви пречи училището.

# 355
Колкото и да е странно, в 125 то малката знае по математика повече от голямата по това време в СМГ. И знаеш ли защо? Защото има време да решава вкъщи, има време да си почива и не я тормозят в класа и. Не губи време и да пътува.
Вижда деца всякакви, общува с всякакви.
После в университета ще се срещне с вашите деца и разлика между тях няма да има.
Мода е това СМГ 5-7 клас, доста динамично се променят нещата, Черна Станция, преди беше по-различно, осъвремени си данните

На мен училището не ми пречи, вие се държите като сектанти и не търпите друго мнение.  Или хубаво или нищо, но в живота не е точно така.
Не можете да се погледнете отстрани. Каже ли някой нещо, което не ви харесва и като кокошо стадо се втурвате

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 15:36 от Априлски душ

# 356
# 357
Ама, чудесно. Радвай се, че е в 125то тогава. Какво дъвчеш условията в СМГ постоянно, почти всеки ден....? Не го пишете в желанията си и това е.

На мен училището не ми пречи, вие се държите като сектанти и не търпите друго мнение.  Или хубаво или нищо, но в живота не е точно така.
Не можете да се погледнете отстрани. Каже ли някой нещо, което не ви харесва и като кокошо стадо се втурвате

Явно ти пречи. Щом постоянно се пънеш да доказваш колко е гадно....

Не виждам втурване. Единствено аз си пиша тука, щото ми е скучно и пия кафе пред лаптопа. Иначе ми е все тая за твоето или нечие друго мнение. Само ме интересува мнението на детето ми. Пък дали ще реши да остане в училището или не, това е съвсем друг въпрос. И то няма да е, понеже не му харесва.

# 358
Колкото и да е странно, в 125 то малката знае по математика повече от голямата по това време в СМГ. И знаеш ли защо? Защото има време да решава вкъщи, има време да си почива и не я тормозят в класа и

Явно е до деца, не до училище. Виж и предишния си пост:

Какво ме кара да пиша? Само да кажа за префинения булинг, който търпят някои деца в това велико училище. За този булинг е виновна родителската среда, защото има родители, които така са натиснали децата си и изискват от тях резултати, че те буквално откачат и си го изкарват на съучениците си. Да знаете, че средата в клас от  28 "гения" е много по-отвратителна от средата на 28 случайно избрани квартални хлапета.  Децата са малки, за да се иска постоянно от тях да бъдат на върха. В осми клас това вече се успокоява.
Самата идея за такова училище за толкова малки деца е порочна. Да кажа за Динчо, още веднъж, децата са малки още, родителите им решават и те ги натискат, заради пустото НВО
Казвам го, защото опитах и от двата варианта и мога да сравня. Нищо лично към когото и да е. Има деца със здрави нерви, които издържат.

1. Сама пишеш, че виновни били родителите, но после изкарваш училището криво. Ми кой им е виновен, че нямат добра оценка на качествата на децата си и ги пращат там, където не им е мястото?  

2. Този булинг е булшит. Моето дете пък се отпусна и разпери криле в СМГ без никакъв булинг, за разлика от основното училище, където я учехме на мимикрия - да се слива с масата и да крие, че е по-умна от тях, защото иначе има булинг.

3. Никой не е натискал моята, тя сама искаше там. А след 7 клас ние понатиснахме, ама за НЕГ, но напразно.
И ти, и Мецан имате някакъв негативен опит и от там сте адски зле настроени. Съвсетвам ви и вие да се погледнете отстрани и да видите с какъв жар нападате училището, хем никой не ви насилва да имате общо с него.
Е, аз пък имам  изцяло положителен опит със СМГ, просто от всичко съм доволна и го оценявам така и сега, 7 или 8 години след завършване.

# 359
Ама моля ви се, за всеки влак си има пътници.
Ще видим, интересно ми е, след десетина години, живот и здраве, в кое училище ще се тикат "амбициозните". Винаги има едно да ги обира, и слава Богу.

Общи условия

Активация на акаунт