Жените не разбират.

• 22 338
  • 828
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз взимам чука и "къртача" и отивам на обекта. Сериозно.
Вие тук се пързаляйте на воля.

# 346
  • SF
Имаш ли нужда от помощ?

# 347
Факт е,че днес семействата не са така сплотени,както бяха преди.

# 348
  • София
Винаги е било така. Те затова жените тръгнаха да се доказват на "мъжките" фронтове.
Ако това беше вярно, нямаше почти в цялата човешка история редовите мъже да отиват да измират на фронта, за да защитят нещо, което не е толкова "ценно". А всъщност са отивали именно защото семейството им и жената е тази, която е по-ценна в ролята си на майка и продължителка на рода. Обществото може да просъществува с малко мъже, но не и с малко жени. Обезценяването на майчинството е модерно явление и идва от определена група в обществото (добре, че са малко), според който е едва ли не срамно една жена да е предимно майка и възпитателка.
Не съм видял много жени да искат да се доказват в традиционно мъжките дейности.

Да, бе, да, заради жените се водят войни, затова се бият в момента в Украйна и Близкия изток, затова се пълни с мигранти мъже. Ала бала замазване на очи. Водили сме я вече тази дискусия. Жените са по-ценни за възстановяването на едно общество, затова винаги е било борба този ресурс да се контролира, обикновено насила, а не да се защитава и цени. Там, където жените не мърдат от кухнята, е защото нямат право, а не защото много много ги ценят.

# 349
  • София
Имаш ли нужда от помощ?
Все пак, брат ми ще помага. Ще сложим пердетата. После ще снимам за нашата тема.

# 350
Значи предизвикалата Троянската война Елена нямала права,(тоест нямала власт в мъжките работи),а мъжете се избивали за нея с цел да я вкарат в кухнята да им готви! Yum

# 351
  • SF
Или в спалнята.
За да почисти.

# 352
Цитат
Все пак, брат ми ще помага. Ще сложим пердетата. После ще снимам за нашата тема.
За какво ти е чука и къртача за пердета?
Да не отваряш нов прозорец в стената първо?

# 353
  • SF
Ами... аз я разбрах за какво са й.
Вкарана е и метафора в поста.
Пердетата ще ги закача брат й. Не тя. Къртачът е за нея.

# 354
Там, където жените не мърдат от кухнята, е защото нямат право, а не защото много много ги ценят.
Нали не мислиш, че в исторически план масовият мъж и имал много повече избор какво да прави? Ако жена му не мърда от кухнята, той не мърда от мината или от фронта....че иначе в първия случай семейството му ще измре от глад, а във втория се води дезертьор, а за това обикновено се полага смърт.

# 355
  • София
Оф, Блонди съм и повтарям " мъжката дума" за бормашина за бетон.
Чука ми трябва за някои мебели, които ще монтираме.

# 356
Мъжете за едни хемороиди или бъбреци говорят, все едно за три раждания ...
Аз не съм раждал.
Но явно ти не си била с тежка бъбречна криза.

😀😀😀 а тези Жени, дето хем са раждали, хем са имали бъбречни кризи, да вземем да ги изографисаме в икони ли? Къде се мериш ти?😀😀
Иначе, типично по мъжки, смяташ че жените не разбират, чак и тема пуснал. И смяташ че ти всичко разбираш, или поне че разбираш повече от тях, защото си мъж. Голяма смешка, но жалко че България е пълна с такива смешковци под път и над път. Да се смееш ли, да бягаш ли…
Споко, прозрачен си и те разбирам прекрасно.
Никъде не се меря. Писах че боли. Много боли.
Ма сега като ме накара да се замисля. То кат гурла в окото. Плискаш с вода и мине.
Еххххх прост човек съм аз.

Ми да имам си проблеми не съм перфекте. Прозрачен съм.
Само идеалните хора ли да пишат ?
Ако е само за идеални хора.
То ще е форум само с теб и скоро ще ти доскучае.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 10:28 от RoninBG

# 357
  • SF
Защо копираш по няколко мнения? Не разбирам, наистина.

# 358
  • София
Нали не мислиш, че в исторически план масовият мъж и имал много повече избор какво да прави? Ако жена му не мърда от кухнята, той не мърда от мината или от фронта....че иначе в първия случай семейството му ще измре от глад, а във втория се води дезертьор, а за това обикновено се полага смърт.

Вярно е това. В семействата като цяло всеки е опъвал каиша, лесни времена преди 20-и век не е имало никъде. Единият на печката, другият на нивата (примерно), така е минавал животът. И все пак, ако някой мъж не е искал да оре или копае цял живот, а да учи, или да се занимава с изкуство, да е авантюрист ако щеш, да тегли една на всички и да се отдаде на пътешествия или нещо - можел е. Не е било лесно, но е можел (ясно, че говорим за единици, но все пак). А жена - абсурд. Живее като принадена слугиня към някое домакинство, ако не се омъжи, ще слугува на техните и ще е трета ръка човек и това е. Няма друг път.

Черпя всички господа, чувстващи се изолирани по време на бременността, с безценните съвети на Вили Брайнхолст. Съжалявам за каритнките, но по друг начин не ги намирам.
Скрит текст:

# 359
  • София
Там, където жените не мърдат от кухнята, е защото нямат право, а не защото много много ги ценят.

Ама разбира се, че и на тях не им е било лесно, животът изобщо почти за никого не е бил лесен. Не оспорвам това, а оспорвам тая глупост, че мъжете ходели са фронта да пазят жените, защото много ги ценели като майки и домакини.

А за Троянската война, който вярва, че е водена за контрола върху една фуста Joy Едно време по история ни обясняваха за разликата между причина и повод Wink

Общи условия

Активация на акаунт