Жените не разбират.

• 22 170
  • 828
  •   1
Отговори
# 675
  • France
Аз пък много обичам да си оставя пускането на уредите за накрая и да изляза.
Моите са с забавен старт и въртят през нощта

# 676
Това не е дискусия.
Това са глупости.
Колко пък е сложно да чакаш пералнята да изпере.
Пиеш си кафето и си гледаш в телефона.
Това са безмислици.  

То ако е само пералнята, добре. Но не е. Не е сложно, но е досадно и неблагодарно. Последното видно и от твоите постове. И пак да попитам, като не е сложно, като е нищо работа, защо не го вършиш ти?

Безмислен разговор.
Трудно е да се пере а много лесно е да се сменят гуми.

Аз всичко си правя.  Казах и преди.

Пак стигнахме до мене.

А въпроса беше изрично подчертан като общ.

И пак стигнахме до мъжете.
Защо?

Въпроса беше много ясен.
Какво Вие мислите че е нормално да правите?

Пак се почна ама то мъжете еди кво си.

За това ви казвам че е безсмислено и така е в повечето теми.

Само Рокстар май прочете какво питам.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 15:51 от RoninBG

# 677
  • France
Какво Вие мислите че е нормално да правите?
Сериозно ли питаш пълнолетни индивиди без умствени дефицити какво е нормално да се прави?

# 678
Хубавото е, че дали ще си с мъж или не, и какъв ще е той, в наши дни зависи основно от жената. Има мъже, които грам не си мърдат пръста, но и жени, които го играят жертва. Ама той мъжът ми нищо не прави, все трябва всичко аз и т.н. Никой никого не кара насила да заживява с някого, че и да се размножава от същия този лош мъж.

# 679
Аз си правя всичко сама, за себе си и за детето. Не ми тежи, даже ми е приятно. За друг, обаче, айде нЕма нужда. Ей това ме тригърваше. Несправедливостта. Аз да се гърбя докато някой си цъка на телефона и само дава акъл как по-добре да съм го правела, че да не съм се товарела. Товарела съм се, щото не съм можела да се организирам и да възпитам детето. Хахахха пълна идиотия... Е, организирах се, де. Олекна ми. Воала. Sunglasses

# 680
Веднага съм готова да поема смяната на гумите и маслото, в замяна на цялата домакинска работа у дома. Ама да ви кажа, няма желаещи. Така, че я делим, за да ни е приятно и на двамата, и за да имаме време един за друг.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 16:06 от alex_jp

# 681
Неволята ме е научила да си сменя  гумите на автомобила сама.Обаче е празно да се прибираш сам😔

# 682
Колко пък е сложно да чакаш пералнята да изпере.
Пиеш си кафето и си гледаш в телефона.  
Не е, разбира се. Затова и винаги съм се чудила на мъжете, които се страхуват от пералнята.

Какво според вас е номрално да прави една жена?
Не някой да я карат.
Вие какво мислите, че трябва да прави? Така да и идва от вътре.
Да не се чувства перачка и готвачка и робиня.
Каква роля има жената.
Има ли роля или само статист краси зад кадъра ?
Като бях малка гледах как майка ми след работа хвърчи от едно на друго, без да сяда. Пуска пералня, през това време започва да готви, после започва да глади/сгъва предишната, пак към печката, следва простиране, почистване след готвенето, ако има някъде прахосмукачка да се пусне, а то с деца винаги има, разтребване на неща, които не са си по местата и т.н. През това време баща ми или беше на бира с приятели, или е пред телевизора, защото такова беше мисленето тогава - мъжът трябва да си почива след работа. Само ще уточня, че тя ставаше в 4 ч., за да стигне до градината, в която беше учителка, защото в нашия град места нямаше и беше с 30+ деца в група. Подобно беше положението и при родителите на приятелите ми. Разбира се за грижи за децата пак жените бяха отговорни. Гледах, гледах и не го разбирах. Детският ми мозък така и не можеше да схване как може един здрав мъж ще седи, а крехката му жена няма да подвива крак. Много тогава се наблягаше на кавалерството и че жените са крехки. Вратата трябва да им отварят, стол да държат като сядат, палтото за обличане и т.н. И веднага в главата ми изникваше приказката за лисицата, която подпира облака... Нямах никаква идея, че разбиранията на хората ще се променят през годините, но знаех едно - никога няма да живея така. Бях готова да остана сама, но не и да живея така. Може би изхождам от собствените си усещания. Никога не бих оставила човека до мен да сложи всичко на гърба си, а аз да чакам нещо да падне 2 пъти в годината.
За късмет срещнах голямата си любов много рано и той има абсолютно същите разбирания като мен. Каквото има за правене - прави се. Когато бяхме без дете и сега като е голямо си избираме по-любимите, аз предпочитам простиране (или сушилня), сгъване, подреждане, той е шефът в кухнята. За чистене и двамата. Но всичко е според ситуацията, естествено че ккато детето беше малко няма да го оставя гладно или когато той има някакъв ангажимент. Както и той няма да ме чака, ако види, че кошът за пране е пълен.
Като по-млади имахме повече желание за хобитата и - на него колата, на мен преправяне на мебели. Но си ги планирахме, когато имаме възможност. Сега примерно за смяна на гуми си ги кара в сервиз. Минава преди работа, пие кафе и си гледа в телефона, докато ги сменят и продължава. Не го е използвал като причина този ден да не пипне нищо вкъщи. Аз примерно миналата година реставрирах вратите вкъщи. Ами планирах си времето, така че успея и с ежедневните задачи. Жената като измие прозорците, което е извънредно спрямо битовизмите, пише ли ги "дъждовни" следващите 3 месеца?
Дори не знам как може да се сравни нещо, което отнема 1-2-3 ч. и после с месеци знаеш, че си в пълна почивка след работа и друго, което ежедневно гълта по минимум час, след като се прибереш и искаш да опънеш малко гръб.
Но както обича да казва мъжът ми - "Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава" Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 16:57 от Не се сърди, човече

# 683
Като съм сама цапам много по-малко.
Готвя по-рядко и в по-малки количества.
Свободното ми време е само за моите хобита и мен.

Това накратко примери. Мъжът ми участва в много неща и не се оплаквам от него, но обективно, дори разпределени между двама, задълженията ми са повече, отколкото като бях сингъл и имам по-малко свободно време.

Колата лично си я карам за смяна на гуми и масло. Около мен един мъж не ги върши ръчно тези работи.

Какво значи роля? Ние сме хора и всеки човек има различни умения и възможности, които не са вързани за половите му органи. Разпределяме се според тях. Ако някой смята, че ролята на жената е да се грижи за всичко по домакинството и децата, вече предложих мъжът да я подплати финансово и имотно, каквото следва да е неговата "роля" в тези обстоятелства, ама тая идея винаги среща голям отпор от мъжкия пол.

И аз мисля така.
В номрално семейство няма как жената или мъжа де е жертва.
Всеки прави каквото може най-добре.

За това ме изненадват повечето теми. Където жените са роби изтерзани перачки.
Въпреки че откриха, че съм с умствени деформации ми е интересно.
Да интересно ми е какво една съвремена жена си мисли че е нормално да прави.
За мъжа знам че той нищо не прави. Безмислено е пак да се почва.
Не искам да обсъждам отговорите.
Всеки си знае.
Но съм любопитен. Пък може и да е от деформацията.

Може да има разлика в очакванията на мъжа и жената !!!

# 684
В един идеален свят, може би Simple Smile ама в обикновения не виждам как може да стане. При нас например мъжът ми прави всичко добре, на мен в началото само ремнонтните дейности ми се получаваха. Признавам си, перфектно би ми било веднъж в годината да се занимавам с любимите неща, а през другото време някой да прави всичко. Ама няма как да го допусна, защото уважавам човека до себе си. Запретнах ръкави и се научих на всичко. За ежедневните неща няма такова нещо като не мога. Най-лесно е за всичко да кажа - не мога, но не съм дете, а възрастен човек. Порастването носи привилегии, но и отговорности. Всеки не може, моженето идва с опита. Еднствено желание е нужно, а то се поражда естествено, когато обичаш човека до теб и те радва това, че има начин и за двамата да има време за почивка.

# 685
  • София
"За това ме изненадват повечето теми. Където жените са роби изтерзани перачки."

Няма какво да те изненадва - кой както си постели е.

# 686
Не се сърди, човече, прекрасни постове. ❤️

Ама няма как да го допусна, защото уважавам човека до себе си. Запретнах ръкави и се научих на всичко.
Точно това е и моето разбиране. Ако един човек оставя другия да се гърби с всичко, моето заключение е, че не го обича. Не мога да си представя да изпитвам любов към някого и същевременно да нехая, че изнемогва. Знам, че в много семейства е популярен модел (и в повечето случаи всичко пада на плещите на жената, която и работи, защото трудно се живее с един доход), но ей на, не мога да го проумея. В моите очи не е любов това. В любовта (а пък и в човещината) си причиняваш дискомфорт, защото искаш на другия да му е хубаво. Simple Smile

# 687
В един идеален свят, може би Simple Smile ама в обикновения не виждам как може да стане. При нас например мъжът ми прави всичко добре, на мен в началото само ремнонтните дейности ми се получаваха. Признавам си, перфектно би ми било веднъж в годината да се занимавам с любимите неща, а през другото време някой да прави всичко. Ама няма как да го допусна, защото уважавам човека до себе си. Запретнах ръкави и се научих на всичко. За ежедневните неща няма такова нещо като не мога. Най-лесно е за всичко да кажа - не мога, но не съм дете, а възрастен човек. Порастването носи привилегии, но и отговорности. Всеки не може, моженето идва с опита. Еднствено желание е нужно, а то се поражда естествено, когато обичаш човека до теб и те радва това, че има начин и за двамата да има време за почивка.

И аз мисля, че всичко трябва да става естествено.
Другото ми е непонятно.
И няма как да сработи.

Няма как ако обичам жената да я оставя да се мъчи.

Много ми хареса твоята тема.
Първо защото ... и аз мисля така.
Второ защото споделяш твоя личен опит.

Аз си признавам. Остана само да НЕ мога да спилтам прическата на дъщерята.
НЕ се научих и това си е. Ама то и косата и е до колене.
То си трябва више за това.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 17:11 от RoninBG

# 688
Но много мъже го правят, а твърдят, че обичат тази жена.
Аз честно, все съм си мислела, че това са редки изключения - единия да се гърби главно. Но като гледам около мен - колежки, познати и някои приятелки - ми не е толкова рядко. Обаче с каква любов говорят за тези мъже... акълът ми не го побира, как и любов вирее в такива несправедливи отношения.

# 689
Но много мъже го правят, а твърдят, че обичат тази жена.
Тайно си мисля, че много хора са неспособни да обичат истински. Знам, че звучи грозно и цинично. Но същата реалност и аз наблюдавам...

Общи условия

Активация на акаунт