Жените не разбират.

• 22 161
  • 828
  •   1
Отговори
# 720
Аз килимите си ги изхвърлих всичките, от както имам куче. Няма килими, няма проблеми.
Колата си я карам на майстори. И гумите ми сменят. И на мъжа откарвам чат-пат като се наложи. И той чисти и мие, всичко прави. Мъжки, женски дейности не съществуват вече. Животът е много улеснен. Всеки може всичко, от както има всякакви платени услуги, модерни уреди... и жената и се налага да работи и тя завалийката. 🙂
Нещо не ми се връзва. Това съвременно робство.
Но да. Кой как си го направи.

Янтра,
За какво тие тоя мъж ?
Само да го переш.
Махай го тоя.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 19:45 от RoninBG

# 721
Живяла съм и от двете страни на вала, така да се каже. 😁
И да, има жени, които си живеят точно в робство. И мъже има такива, по-рядко, но ги има.

# 722
Има фирми, които идват, взимат килимите и след няколко дни ти ги връщат изпрани и пухкави. И ти ги качват по стълбите.
Над 20 години не съм виждала някой да тупа килим.

Предполагам тези дето идват и ги качват са жени, и тия дето ги перат също!!!

Едно тъмнозелено момче, това от най-скъпата фирма за ръчно пране на килими. Ама не съм женена за него, а плащам на фирмата плюс бакшиш за него на ръка, понеже е възпитан и любезен. Догодина пак.

# 723
  • София
Килими нямаме. Прахчета в канала не пускам, не са ми ефективни, направо разглобявам тръбите. Мебели бая съм сглобила, сега наскоро трябваше да сглобяваме доста неща, с ММ действахме заедно - добър екип сме Relieved

# 724
Тази тема се превърна в нагледно доказателство защо няма да живея с мъж никога повече.

# 725
  • По света и у нас
Ще живееш пък! Защото така трябва!

# 726
  • Пловдив
Янтра,
За какво тие тоя мъж ?
Само да го переш.
Махай го тоя.
Аз имам страхотен мъж, който обичам, уважавам и харесвам. И с който си делим задълженията. Аз си стоях у нас 11 години и ме издържаше,  и пак не просто помагаше, а поемаше съществен дял. Просто не делим задълженията на мъжки и женски. Откакто работя, 8 години, делим задълженията. Ако ме попиташ отколко време сме заедно - повече от 20 години, 19 женени.

А, варенето на ракия е хоби, не е задължение.

# 727
  • София
Аз пък познавам купища свестни мъже. И много противни, разбира е. Точно както и с жените.
Сигурна съм, че при всички вас е така.

Всъщност аз още в началото писах на Ронин, че интернет не е мястото, където ще прочетеш нещо свястно, полезно и истинско за любовта и разбирателството. Точно обратното - само крайности и гадории. Т.е. интернет не е представителна извадка за нищо, а най-малко пък за мъжете, които тук се броят на пръстите.

Загледайте се в истинските хора, които познавате, и ако след това продължавате на едро да мразите всички/болшинството, може би проблемът не е в тях.

# 728
Хоби е пиенето, варенето си е работа и задължение. Към себе си.
(Марк Аврелий).

# 729
Въпросите в тази тема са ми като някакъв паралелен свят супер алогичен. Гумите ни са всесезонни, сменят се веднъж на 4 години, да, ММ отива в Диането да ги смени, ама си чака в чакалнята с кафенце докато ги сменят. Веднъж. На. 4. Години. Това значи ли, че през тези 4 г всякакви други отговорности са му спестени? А аз понеже не карам колата за смяна на гуми (не, че не мога) трябва да правя абсолютно всичко друго ежедневно, ежеседмично, ежемесечно?

Все пак ще отговоря на въпроса.

Зависи от работното време и колко сме заети.

Когато аз бях с гъвкав график и обикновено работех между 3 и 5 ч на ден, вършех 85-90% от домакинската работа (говорим за време без деца). ММ го чакаше редовно след работа чистичка къща със запалени свещи, вкусно хапване, винце и филм. И не ми тежеше, защото аз съм си малко домошарка. Беше прекрасен период всъщност - 3-5 ч работа, час тренировка, час и нещо да оправя дома и да заложа храна (пак натъртвам - времето без деца), чета си книжка и почивка докато се прибере - кеф.

После тръгнах на пълен работен ден от 10 до 19 ч без пътя до работа. Сиреч излизах към 9 и нещо и се прибирах около 20 ч. Ами нямаше как да остане по същия начин, сорИ. И плавно, без много зор, си ги разпределихме нещата - той пазарува и готви (щото, ако ме чака трябва да ядем след 21 ч), аз мия чиниите след ядене, седмичната прахосмукачка той, мокрия парцал аз, всичко по колата той, пране, простиране аз. Бърсане на прах - кой когато хване. Кучето го извеждахме заедно и това си беше част от Our time - приятна разходка/бягане в парка с куче.

После минах 3 дена хоум офис/2 дена във физическия обект. И пак се промени динамиката. В дните с хоум офис ставах по-рано, свършвах си работата по-рано и поемах по-голяма част от домакинската работа (но не 85-90%, защото работата от дома си е работа и това, че е от вкъщи не ме прави свободна). В дните с работа от 10 до 19 - както преди да имам хоум офис.

Сега съм изцяло хоум заради бременността (от ~ 4-5 месец) и попринцип бих поела отново голям % от задълженията вкъщи, но той не ми позволява, защото съм бременна и е решил (не аз да го ритам, той си реши), че трябва някои дейности да ги поема изцяло той - пазаруване и мъкнене на торби, изхвърляне на боклука, миене на прозорци, прахосмукачка и тн.

Та няма такова нещо като "Какво мислите, че трябва да правите жените". Работата се разпределя според възможностите и графика на всеки в семейството. Така че всеки да има задължения И почивка адекватни такива. Вие в семейството сте партньори, екип, борите се за общи цели. Не е въпрос на надцакване. И за протокола (знам, че е важно) - доходите ни са много сходни, почти еднакви.

# 730
Въпросите в тази тема са ми като някакъв паралелен свят супер алогичен. Гумите ни са всесезонни, сменят се веднъж на 4 години, да, ММ отива в Диането да ги смени, ама си чака в чакалнята с кафенце докато ги сменят. Веднъж. На. 4. Години. Това значи ли, че през тези 4 г всякакви други отговорности са му спестени? А аз понеже не карам колата за смяна на гуми (не, че не мога) трябва да правя абсолютно всичко друго ежедневно, ежеседмично, ежемесечно?

Все пак ще отговоря на въпроса.

Зависи от работното време и колко сме заети.

Когато аз бях с гъвкав график и обикновено работех между 3 и 5 ч на ден, вършех 85-90% от домакинската работа (говорим за време без деца). ММ го чакаше редовно след работа чистичка къща със запалени свещи, вкусно хапване, винце и филм. И не ми тежеше, защото аз съм си малко домошарка. Беше прекрасен период всъщност - 3-5 ч работа, час тренировка, час и нещо да оправя дома и да заложа храна (пак натъртвам - времето без деца), чета си книжка и почивка докато се прибере - кеф.

После тръгнах на пълен работен ден от 10 до 19 ч без пътя до работа. Сиреч излизах към 9 и нещо и се прибирах около 20 ч. Ами нямаше как да остане по същия начин, сорИ. И плавно, без много зор, си ги разпределихме нещата - той пазарува и готви (щото, ако ме чака трябва да ядем след 21 ч), аз мия чиниите след ядене, седмичната прахосмукачка той, мокрия парцал аз, всичко по колата той, пране, простиране аз. Бърсане на прах - кой когато хване. Кучето го извеждахме заедно и това си беше част от Our time - приятна разходка/бягане в парка с куче.

После минах 3 дена хоум офис/2 дена във физическия обект. И пак се промени динамиката. В дните с хоум офис ставах по-рано, свършвах си работата по-рано и поемах по-голяма част от домакинската работа (но не 85-90%, защото работата от дома си е работа и това, че е от вкъщи не ме прави свободна). В дните с работа от 10 до 19 - както преди да имам хоум офис.

Сега съм изцяло хоум заради бременността (от ~ 4-5 месец) и попринцип бих поела отново голям % от задълженията вкъщи, но той не ми позволява, защото съм бременна и е решил (не аз да го ритам, той си реши), че трябва някои дейности да ги поема изцяло той - пазаруване и мъкнене на торби, изхвърляне на боклука, миене на прозорци, прахосмукачка и тн.

Та няма такова нещо като "Какво мислите, че трябва да правите жените". Работата се разпределя според възможностите и графика на всеки в семейството. Така че всеки да има задължения И почивка адекватни такива. Вие в семейството сте партньори, екип, борите се за общи цели. Не е въпрос на надцакване. И за протокола (знам, че е важно) - доходите ни са много сходни, почти еднакви.
Не става въпрос за гумите естствено. Те бяха пример.

Още едни нормални човешки отношения.
Със своята динамика.
Явно има нормални мъже.
Но криене яко. За тях не се говори.
Joy

Виждам че повечето жени мислят че мъжете са равнопоставени партньори.

Без значение кой пере и кой сменя гуми.

Бях се стреснал., че новото нормално е всички да са ненормални.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 21:48 от RoninBG

# 731
Мая ще я намери страхотен мъж и ще чуе любовното "дзън", защото много се зарича.

П. С Ронин, моят мъж е страхотен и нормален и се фукам😉 постоянно навсякъде. Но съм далеч от мисълта, че всички са такива. Както казах, и в друга ситуация съм живяла, и виждам реалността около себе си все пак. И да, от семейството идва всичко.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 22:22 от sorscha

# 732
  • Out of the Mix
Ехее, Гугълче. Simple Smile
Сестра нямаш ли нещо, близначка? Relaxed
Между другото и аз съм така с гумите.
Сега след месец ме "зове" Дианата и мен, и слагам новите Мишленки Кросклимат 2. Wink
След две, три седмици ще отида да си поръчам, да пусна заявка за пресен ДОТ и ще чакам доставка 2,3 седмици, а не наличните, които са по складовете.
Толкова - около 4 г., или около 35-40к. км. Могат и още да карат, защото им дават докъм 60к до изтриване на протектора, но не е препоръчително. Simple Smile

# 733
Мая ще я намери страхотен мъж и ще чуе любовното "дзън", защото много се зарича.

П. С Ронин, моят мъж е страхотен и нормален и се фукам😉 постоянно навсякъде. Но съм далеч от мисълта, че всички са такива. Както казах, и в друга ситуация съм живяла, и виждам реалността около себе си все пак. И да, от семейството идва всичко.

Има отрепки то е ясно. Винаги ще има. Но не сме всички такива.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 00:11 от RoninBG

# 734
Почва да се изяснява защо българите се изпотрепват по пътищата.
Гуми се сменят 2 пъти годишно. Май месец се слагат летните, ноември - зимните. Защото с летни зимата не може да се кара, зимните са непригодни за лятото, а така наречените 4 сезонни не стават за никакъв сезон. То май последния вид само в страни като България се продават. И купуват Simple Smile
=============
Защо мъжете не разбираме женската логика? Ето възможен отговор:

Знам, какво разправят за женската логика. Но защо трябваше да ме размъква през целия мол, за да ми покаже роклята, която не ѝ била харесвала?
Wink

Общи условия

Активация на акаунт