Тормоз от бивш

• 3 942
  • 52
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам нужда от съвет, с който да успея да се справя с тормоз, който продължава повече от 2 години! Ще започна от там че излизай с мъж, който след няколко месеца от връзката ни разбрах, че не е човека за мен и не искам да продължавам с него. Но от там започнаха проблемите ми, няколко пъти се опитах да се разделя с него, но той всеки път ме преследваше, заплашваше и тормозеше психически! При всяко едно мое излизане той ме следеше с колата и ме обиждаше. Докато накрая ми писна и го зарязах окончателно. Този тормоз продължи с месеци докато не си намерих нов приятел. След това започна да тормози и него и подадохме жалба в полицията от която нямаше никаква промяна. Малко след това забременях, но той продължи да идва на работата ми(работех в хран.Мг) и да ме обижда и тормози, дори обиждаше нероденото ми дете като го наричаше копеле и т.Н. След няколко месеца излезнах в болничен и мислех че този тормоз ще отшуми като не се засичаме. Да ама не. Всеки път като ме видеше някъде САМА ме обиждаше и псуваше. Като родих не излизах често, но вече сме навън по 2 пъти на ден и той отскоро започна да обикаля умишлено с колата в различни часове на деня за да се засечем и винаги когато съм сама започва с обидите по мой адрес или по този на мъжа ми и изобщо не го интересува, че съм с детето, което може да те изплаши от виковете му по мен. Вече не знам какво да направя.. но искам този тормоз да спре, защото детето ми един ден ще започне да разбира и ще се страхува от него, а и не знам дали няма да му навреди по някакъв начин.

# 1
Искаш да кажеш, че две години те преследва, обижда, тормози, включително и на работата ти, и докато си с детето в количката, и нито ти, нито мъжът ти сте предприели нещо, само веднъж си се оплакала в полицията?
А втори път да се оплачеш, а да поискаш ограничителна заповед, а мъжът ти да го посъветва нещо?!?

# 2
Искаш да кажеш, че две години те преследва, обижда, тормози, включително и на работата ти, и докато си с детето в количката, и нито ти, нито мъжът ти сте предприели нещо, само веднъж си се оплакала в полицията?
А втори път да се оплачеш, а да поискаш ограничителна заповед, а мъжът ти да го посъветва нещо?!?

Мъжа ми го е заплашвал няколко пъти, след което е спирал да ни тормози по1,2 месеца и след това започва всичко отначало. Обръщала съм се към брат ми, но той не направи нищо в случая. Тормоза не е постоянен, и досега не го е правил когато съм била Сама с детето, а и аз през повечето от разходките ни съм с компанията(тогава не смее да каже нищо). Това с крещенето и обижданвто пред детето ми започна от няколко дни, иначе просто минаваше с колата и ми свиркаше по няколко пъти докато се разхождам с детето.

# 3
  • Anywhere
Абе няма ли пред кварталния фитнес едни такива агресивни и яки младежи, които срещу известна сума, да го хванат този неандерталец и да гопосъветват настойчиво да ви избягва?

# 4
  • Далечният изток
Т.нар. ограничителна заповед по ЗЗДН.

# 5
  • На морето!
Ограничителна заповед, жалби, снимки и записи всеки път, когато се появи. Ако трябва ежедневно пускайте жалби докато накрая не вземат да се задействат тези органи на реда.

# 6
+1 за идеята за снимане аз даже бих го изтипосала в Интернет, всеки град си има  група във фейсбук, качете го там, в личния си профил, опишете как ви обижда и то пред детето и минали случки. Нека го знаят хората като е голям "мъж" би трябвало да се засрами. Видите ли му колата, вадете телефон и снимайте

# 7
При всяко доближаване и обиди - вадиш спокойно телефона и снимаш. Не казваш нищо, не викаш, не отговаряш - седиш и снимаш. Не бива да реагираш по никакъв начин. Снимките са за полицията /ако ги приемат въобще/.
Той търси твоята реакция. вероятно не е много наред. Няма личен живот. Все още се надява да имаш интерес към него. Показвай пълно безразличие. Съвсем спокойно казвай - "Много се излагаш! Снимам те а полицията и делото, което ще заведа - ще ти взема всичко до стотинка." но не показвай никаква емоция.
На такива хора страхът за материалните придобивки е голям - колата, жилището, някой скътан лев.
Среща с кварталния.
И нещо, което е трябвало отдавна, отдавна да направите - среща с адвокат.

# 8
При всяко доближаване и обиди - вадиш спокойно телефона и снимаш. Не казваш нищо, не викаш, не отговаряш - седиш и снимаш. Не бива да реагираш по никакъв начин. Снимките са за полицията /ако ги приемат въобще/.
Той търси твоята реакция. вероятно не е много наред. Няма личен живот. Все още се надява да имаш интерес към него. Показвай пълно безразличие. Съвсем спокойно казвай - "Много се излагаш! Снимам те а полицията и делото, което ще заведа - ще ти взема всичко до стотинка." но не показвай никаква емоция.
На такива хора страхът за материалните придобивки е голям - колата, жилището, някой скътан лев.
Среща с кварталния.
И нещо, което е трябвало отдавна, отдавна да направите - среща с адвокат.

Още от преди да напусна магазина спрях да го отразявам по какъвто и да е начин. Нито съм викала, нито съм отговаряла, защото някои хора ме посъветваха, че като не му обръщам внимание ще му омръзне и ще се откаже. Но явно сега като вижда че не му обръщам внимание и се опитва умишлено отново да ме провокира по някакъв начин . Много пъти съм опитвала да го снимам, но той просто млъква и изчезва като куршум, а и доколкото знам снимки и клипове отпадат в съда и ми трябват свидетели. Да но той го прави само когато съм сама на улицата и няма никой. Също така никога ама никога не е пеша. Винаги е с кола и просто крещи от нея, когато ме види че съм сама и си подминава.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 23:00 от Александра528

# 9
  • Deutschland
Господи! Крещи от колата, когато ви види с детето? Що за селянин е този? Нямате ли приятели, роднини, гаджета (мъже) на приятелки?

# 10
Освен да те посъветвам да си купиш малка камера, портативна, и да го снимаш.

# 11
Само те обижда или има и заплахи. Имам приятелка, която беше в подобна ситуация. Бившият й дори е казвал, че ще я убие, но щяло да изглежда като инцидент и той щял да бъде чист. В полицията са й казали, че щом няма свидетели и някаква телесна повреда до момента, жалбите й няма да бъдат отразени (адвокатите тук могат да кажат дали това е така, или просто са искали да я откажат да подава такива).
Това, което помогна беше сериозно сплашване. Нейни роднини, мъже, са го затворили в някаква вила за няколко дни. Тя знае само, че са му казали, че ако пак я доближи или нещо й се случи ще го хванат преди полицията и до края на живота си ще е там. Какво е ставало не се знае.

# 12
Вземи си лютив спрей.
Нещо ако те доближи. И иииии самозащита.
Пръскаш до де има нещо във флакона.
И почваш да крещиш .... Помощ уби ма.

# 13
  • София
Ами аз лично ще ме избият лудите и ще започна да викам и аз - Помощ, убиват ме!
И яко сигнали на 112.
Попресоли малко нещата пред полицията - пиши че се е опитал да те блъсне с колата. Че те е бутнал с ръка, нещо такова.

# 14
  • Далечният изток
Съветвам само молбата до съда за защита по Закона за защита от домашното насилие да ви я напише адвокат. С измененията в закона дадоха възможност на всякакви други институции, при които пострадал се е оплакал, да пишат и подават до съда молбите. Имах един такъв случай, жената загуби делото, защото полицаи ѝ писали молбата.

Общи условия

Активация на акаунт