Тормоз от бивш

• 4 158
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Хайде пак се намери някой да каже как жертвата си е сама виновна.

Чели ли сте статистика и проучвания относно т.н. жертви? Кой държи някъде някого на сила? Знаете ли, че половината от тях се връщат при насилника за пореден път? Кой е виновен в тези случаи? Хората трябва да се научат да се защитават, да поставят граници и да се уважават, преди да очакват същото от другите. Като се разкрещя насред пътя, счупя му стъклата на колата и започна аз да му прекрачвам границите, да видим тогава докъде ще я докара, след като вече имам и подадени сигнали срещу него...Защитавайте се, това искам да кажа. Защото ролята на жертва много често сами си я създаваме. Ще водя дете с мен и ще ме тормози някой на куково лято. Ще му стъжня живота

Ако бях сама със сигурност нямаше да си трая, но тук говорим че аз съм навън с количката и като му хвърля камък и той дойде да се разправя с мен и вземе че направи нещо на детето? Когато съм била сама преди да родя е имало хвърляни и камъни и предмети и фасове в колата. Но той е толкова луд че дори е бил клиенти, които просто са ме заговаряли. И не знам какво ще му прещрака и дали няма да направи нещо на детето. А просто е невъзможно на всяко излизане аз да съм с някой. И окото съм му посинявала с удари и сме били на тъп да се блъснем с колите като ме е следял, но той не се отказва. А когато някой иска да говори с него той не се появява и бяга като мишка.

# 31
Посинявала си му окото докато сте били заедно?

# 32
Посинявала си му окото докато сте били заедно?

Да не излезе, че авторката владее силов спорт, боксьорка със силно кроше и този тип само от колата може да я заплашва? 🤔

Ако е така, не знаем какво да кажем.
2 години са много време. Да не излезе накрая, че се "забавляват" по свой си начин и двамата..

# 33
Е то окото посинява от съвсем малко, нялкакъв слаб удар в областта на скулите, носа или около тази част, и бушона е готов. Трябва нещо по сериозно тук

# 34
Познавах една подобна двойка, иначе, и двамата с деца, семейства. Много обичаха първо малко да се натаковат, после да се посбият, и то така, че и околните да разберат. Не знам какво толкова ги възбуждаше... 😆Щото съм чувала, че първо е боят, а после йе... то, а при тях беше обратното.
Или просто средата на авторката е такава, че дори и на мъжът й не му прави впечатление, че някой тормози жена му и майка на детето му.

# 35
И на мен това ми е чудно, как на мъжът и не са му кипнали лайната от този луд... Познавам всякакви не-мъжествени мъже, но никой не би вдигнал ръце по този начин. Все ще реагират за толкова време тормоз.

# 36
Има някакви мини камери за проследяване. Такова нещо имам предвид:
https://spy.bg/mini-kameri/
Така ще можеш да го запишеш.

# 37
  • София
Аз не разбрах много... посинявала си му окото докато сте били заедно или след това като започна тормозът?
И сериозно - какъв е този мъж и баща, който не взема мерки да предпази жена си и детето от ненормалния бивш 😳 И то толкова време вече.

# 38
Аз не разбрах много... посинявала си му окото докато сте били заедно или след това като започна тормозът?
И сериозно - какъв е този мъж и баща, който не взема мерки да предпази жена си и детето от ненормалния бивш 😳 И то толкова време вече.

След като започна тормоза в магазина.

# 39
  • Пловдив
А, то положението било "търкулнало се гърнето, пък си намерило похлупак".

# 40
А, то положението било "търкулнало се гърнето, пък си намерило похлупак".

😑😑 Защото съм се защитила ли?

# 41
  • София
Бившият ми идваше в магазина, където работех. По-точно никога не е влизал в магазина, а ме викаше на разговор отвън. Ако нещо не ме кефи, се прибирах в магазина, един път го заплаших с охраната.
Не знам как се е стигнало до физическа разправа на обществено място - пълна излагация. Още тогава е трябвало да викнеш полиция, но и аз започвам да мисля, че тази игра ти харесва.

# 42
  • София
Бившият ми идваше в магазина, където работех. По-точно никога не е влизал в магазина, а ме викаше на разговор отвън. Ако нещо не ме кефи, се прибирах в магазина, един път го заплаших с охраната.
Не знам как се е стигнало до физическа разправа на обществено място - пълна излагация. Още тогава е трябвало да викнеш полиция, но и аз започвам да мисля, че тази игра ти харесва.

Подобни неща се опитвам да кажа и аз, но бях обвинена, че изкарвам "жертвите" виновни. Съжалявам, но аз не вярвам в думата "жертва". Когато се случи веднъж ок, но стане ли системно жертва няма!!

# 43
  • София
Абе много зависи. БМ никога не ме е заплашвал. Просто говори с мен 5 минути и после започва да се заяжда. Не можех да го понасям и не можех да подам сигнал в полицията. Носеше ми огромен психически стрес. Не можех да го спра.
По едно време смених магазина, но той продължи да пише мейли. После реши да ме съди.
Аз лично не се имам за жертва, но си е тежко.

# 44
  • София
Абе много зависи. БМ никога не ме е заплашвал. Просто говори с мен 5 минути и после започва да се заяжда. Не можех да го понасям и не можех да подам сигнал в полицията. Носеше ми огромен психически стрес. Не можех да го спра.
По едно време смених магазина, но той продължи да пише мейли. После реши да ме съди.
Аз лично не се имам за жертва, но си е тежко.

Няма закони, няма нищо. Дори да е психично болен и реална заплаха, ще го приберат за 24ч и ще го пуснат. Всякакви подобни ги водят битови скандали и ги замитат под килима. Може не всеки да е смел, да и да не може да се опълчи, но след като знаеш, че нямаш подкрепа, то тогава разчиташ на себе си. Няма кой друг да те спаси. Много се злоупотребява също и всички знаем, че отчужденото родителстване и емоционалния тормоз са дело на жените и заради подобни злоупореби трудно се доказват подобни неща. Не е нужно дори да си смел, а да имаш доза здравословен егоизъм, иначе се превръщаш в мазохист и те мачкат. Аз смятам, че няма случайни неща. Щом никой не я подкрепя около нея..Каква е причината?

Общи условия

Активация на акаунт