Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 84

• 37 213
  • 791
  •   1
Отговори
# 750
https://dutchshopper.com/en/products/kerrygold-pure-ierse-boter- … d=1f2aa03fa&_ss=r - Холандия;

https://www.walmart.com/ip/Kerrygold-Grass-Fed-Pure-Irish-Salted … &adsRedirect=true - USA;

https://www.supermag.bg/food_products/mlechni-produkti/maslo-mar … o-kerrygold-200-g - БГ.

У нас тенденциозно са си по-високи цените, но не чак толкова. Напоследък щатите са ударени от жестока инфлация, явно е било по-евтино, аз последно съм била там през 2013 г. и нямам база за сравнение. Нека някой друг да каже.
Посочената по-горе цена на "нашенската" къща (или по-конкретно етаж от къща) е по-скоро изключение, обикновено на тази цена може да се купи еднофамилна къща, а в зависимост от квартала има и по-евтини. За Варна пък смятам, че е висока, излизат ми значително по-евтини, но и с техния пазар не съм особено запозната.
Честно казано не смятам, че някой ще даде милион, за да живее в една къща с някого друг. То и в нашия комплекс е пуснат апартамент за почти 700 хил. евро, но си седи от година поне и не вярвам някой да го купи, колкото и да е добре направен.

Ето,към днешна дата....п.с.
Коригирах се.От бързане написах 2,15 а то е 2,45 евро ....
По курса на деня 4,79 лв. .....
Без прИмоция.....

# 751
Аз не казвам, че няма, но са техни марки, които ги няма тук. Сравних такава, каквато има и на трите пазара и то само за информация.

# 752
Чакайте сега, нека сравняваме ябълки с ябълки и круши с круши.
Колко е маслото Elle & Vire?

# 753
Al Georgieva, разбрахме вече, че някаква маломерка  за изриване около Медицинска академия се е продала за +5К евро. Ако това е критерия за хубав имот, то аз ще пропусна.
Хората от кой сектор не мислят да продават?
Храните и техните цени са такива каквито са. Все пак се купуват. Най-вероятно биха излезли с обяснението, че всичко е според пазара. А България е малък пазар с доста свито производство и затова сме зависими от външни производители и вносители. Сравняването според мен не трябва да е толкова по марка, а по качество, все пак не навсякъде има едни и същи марки продукти.

# 754
Говоря за хубави имоти - хубаво жилище в хубав квартал.
Който е купил няма да продаде, защото на пазара рядко излиза нещо равностойно или по-хубаво.

едит/ мини жилището до МА си е прекрасно като местоположение, изложение и т.н. На пет минути пеша от НДК, има училище, парк, ДГ, басейн, магазини, всичко.

едит 2/ хората от сектор НИ - участниците на пазара.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 14:40 от Al Georgieva

# 755
Това са нидерландски марки краве масло .100 % мляко,без хидрогенирани мазнини....
Аналогичните у нас български марки, са два пъти почти по-скъпи,и според изследване на "Активни потребители"  в немалко случаи с добавка на немлечни мазнини....
Това е точно сравнение на ябълки с ябълки....Ако беше между краве масло и маргарин или зехтин, тогава нямаше да бъде коректно....

# 756
  • София
Какви ябълки, какви круши и масла, бананите навсякъде са еднакви, айде тях да сравняваме

Ама по цена и размер, да не качите сега някакви ню-ню бананчета по 10-15 см 😀

# 757
И какво ще ги правят тея имоти на хубави локации като не ги продават? Нито ги отдават, нито ги ползват. Голяма работа като струват 5к/кв.
Бананите от била бяха топ, лично ги пробвах. Grinning

# 758
Ще го дават под наем.
1000 лв месец

# 759
Цените са ни сходни, стандартът не е. Имаме си и хубави марки, да, в повечето случаи не са наши, за съжаление, но това идва по-скоро от тарикатлъка на българина. Вносните ги проследих и са на едни цени, Lurpak има почти навсякъде и цените са идентични.

# 760
Довечера ще пусна нова тема, да не прекъсваме посредата обсъждането на бананите Simple Smile

# 761
Цените са ни сходни, стандартът не е. Имаме си и хубави марки, да, в повечето случаи не са наши, за съжаление, но това идва по-скоро от тарикатлъка на българина. Вносните ги проследих и са на едни цени, Lurpak има почти навсякъде и цените са идентични.
Щом например Верея 250 гр. за 8.99 лв.е сходна  цена на нидерландски марки за 4,79 лв.
........Няма да споря.....
И понеже съм тествала и международни марки , в България и в Нидерландия -мога да кажа, че качеството е лееееекинко различно....

# 762
Докато  има балъци ще има и тарикати - Lurpak е около 7 лв. Не виждам защо да се повтарям, след като вече го казах в горния си пост. Отделно прегледах няколко продукта (вкл. бананите) и всички са със сходни цени, но Вие сте се хванала точно за маслото. Ако кажа, че ние ядем боклуците на света доволна ли ще сте? Защото аз съм живяла и в щатите известно време, и във Великобритания. И на двете места храната е по-некачествена от нашата. Отделно аз лично не вярвам на митовете, че при еднакви етикети и място на производство качеството е различно, но това си е основна тема при храните у нас, така че няма да споря. Нека всеки вярва в каквото си пожелае. Истината е, че имаме качествета храна и у нас.

# 763
Навсякъде има и качествена и некачествена храна..... Въпроса е,че във България няма абсолютно никаква гаранция,че като плащаш повече -получаваш повече....
Дори едната проста улична храна е менте..... Простата баничка и боза....

# 764
  • София
Понеже предстои нова тема (благодаря Емма!), ще си позволя и аз офтопик.

Плодовете и зеленчуците е единственото, което в България държи по-ниски цени от средно европейските.
Личните ми наблюдения за всичко останало не е в полза на цените в България. И е така от години.

Ето нещо познато - шоколад Линд от последната ни екскурзия. Магазинът е в лъскав курорт с яхтено пристанище на Лазурния бряг.

За сметка на това, от същия магазин си купихме киви по 1,50Е бройката.

До преди Ковид българските ресторанти държаха подчертано по-ниски цени от европейските. Днес тази разлика е много по-малка, на моменти даже няма.

Общи условия

Активация на акаунт