Професионални серии за коса - Тема 164

• 51 274
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Rimmona, тествахте ли термоактивния крем - Redken Extreme? Интересува ме най-вече как се отразява на връхчетата на косата и обира ли фриза
Днес ми пристигна поръчката и като го тествам ще пиша, както и за другите продукти. Понеже всеки път с различни шампоани/балсами се мия, сега съм си оставила само тези новите, за да преценя какъв ефект ще имат. Към момента доста ми се изсушиха краищата, като преди ползвах крема на Олиосета всичко в едно, но реших да пробвам на Редкен и ще видя каква е разликата.

# 631
prinzesata, много добре стана с протокола, който ми препоръча! Нямах никакво време и стоях само 5-6 мин с маската по скалпа и дължините, затворих с МР на Джойко, стана много добре. Сега ме сърби да си взема и хидратиращата маска на Калиначи 🫣 тя балансирана ли е, как се усеща?

Живанка, Redken Extreme имам цялата серия, много ми допада - добър протеин - но я ползвам на цял протокол.

# 632
Погледни ревюто ми на SpaKlean - много сериозна серия е точно за жадни коси.
.. загледай и Кидра.Серията за боядисана коса и Интенз серията мился,че ще те впечатлят. Интенз е като старите Интенз рипеър на Алтерна ако ги помниш.
Prinzeso на Алтерна единствено тъмно лилавата хидратираща е допадала на моята коса. Интенса ми идваше като хард протеин ( говоря само за балсама ) в комбинация с шампоана Фриз серията.

какво е SpaKlean ?

# 633
Какво ви е мнението за К18 маската без отмиване? Понеже чета противоречиви коментари, а и видеа, от които показват как Олаплекс вършило повече работа, но не знам дали не са и реклама.

# 634
Моля за препоръка за шампоан за много твърда вода, има ли такова нещо изобщо и струва ли си?

# 635
Аз не съм впечатлена от Олаплекс и затова съм хвърлила око на маската К18, но явно хората очакват страхотен уау ефект от нея, а тя не действа точно така.

# 636
Бих казала, че не трябва да се очакват чудеса от К18, нищо особено, единствено ми харесва, че спестявам време в банята

# 637
  • Някъде там
Олаплекс ми допада повече от К18, но не съм ги тествала дълго във времето. Правила съм по едно терапия и от двете, а трябва време за да се види реално резултат.
Това са терапии за коси, които се нуждаят наистина от възстановяване. Моята коса не е такава, в този ред на мисли кои терапии са подходящи за коси, които не са изтощени?
Веднъж месечно слагам ампула на лалга или маска лакме к2.0, но последните пъти когато ги изпробвах и не ми допаднаха.

# 638
Искрица, аз когато се боядисвах кестенява - максимално близо до естествения ми цвят, бях с много здрава коса - каквато и терапия да пробвах, не виждах никакъв ефект (за разлика от сега 😄). Действаха ми много добре обаче маслата - но в продуктите.
Шампоанът HUILE D’ETOILE на MEDAVITA, заедно с маската и олиото ми беше любим, Elixir Ultime също. Доволна бях от затварящите косъма и хидратиращи продукти, като Moisture Recovery на Джойко.

# 639
Моля за препоръка за шампоан за много твърда вода, има ли такова нещо изобщо и струва ли си?

Живея на място с изключително твърда вода и дълго време се лутах в продуктите, които да използвам, тъй като тези, които ми вършеха прекрасна работа в София, вече не вършеха никаква работа.
Това, което на мен ми помогна да върна блясък и да не е вяла са регулярните маслени преуоши, както и маска за ударна хидратация. Отне ми около месец (мия косата през ден), за да изглежда много добре. Шампоан конкретно не ми е помагал.

# 640
Лола, можеш ли да споделиш конкретно продуктите, които използваш и да опишеш косата си? Мерсии

# 641
Дами, търся препоръка за сешоар- марки, функционалности... да е щадящ, с регулируема температура, йонизация. Ще го ползвам за изправяне на фина, изрусена коса.
Благодарение на споделеното тук, съм се заредила с  lakme k2.0, k18, Olieseta All in one, Масло на Macadamia. А да- Aphogee шампоан и реконструктор. Чакам чудеса 😊
Бях впечатлена от ефекта на lakme, но само първия път- беше по- твърда и жива. След това сякаш не толкова, но все пак съм доволна. К18, не усещам разлика с lakme, а имах огромни надежди, може би трябва повече време.
Между другото, прави ми впечатление, че в Златна Рибка са единствено суперлативи за продуктите, чак ми е подозрително и вече не чета. За к18 пишат, че буквално са разочаровани и това е единственият продукт с такива коментари.
Досега не съм полагала грижи за косата си, а е най- важния женски аксесоар, та затова ударно 😁 Мислех си, че нищо не е в състояние да подобри състоянието й, но реших да опитам от началото на декември. Купих си и витамини. Така искам жива, лъскава, здрава и дълга коса... Пожелавам от сърце и на вас! 🤗
В Златна рибка си пишат сами коментарите на продуктите Close
Пишат се положителни само на продукти на които те са официален вносител, като Лакме например.
За мен са пълен боклук тези продукти. Няколко пъти вземам разллични уж серия за по-чувствителен скалп и направо положението става ужасно.. Твърда коса, суха, без блясък.
Само като сравнение с Macadamiaв момента, косата ми е жива и бляскава. Между другото май и. на тях са официален вносител. Моята е тънка, дълга и без обем. С обема още не съм намерила решение.

# 642
Какво ви е мнението за К18 маската без отмиване? Понеже чета противоречиви коментари...
Ами нормално да има противоречиви мнения. За мен примерно Олаплекса е нищо и никаква терапия, а К18 ми е супер докато не "пресолих манджата" Толкова ми харесваше косата след нея, че нищо друго не исках да ползвам Simple Smile
и после се появи момент сякаш на обратен ефект.
Хубавото на този продукт е че има мини вариант и може да се тества.

Провайте през 10-15 дена да използвате ДПШ
Лакме мицеларния / Вела Акуа пюр като по бюджетни варианти

други съфорумки може да попълнят с идеи за такива шампоани

# 643
Лола, можеш ли да споделиш конкретно продуктите, които използваш и да опишеш косата си? Мерсии

Косата ми е боядисана на ниво5-6. Тънък косъм, нормална гъстота. Омазняващи се корени и сухи краища.
Използвам маслото преуош на Nuxe ( https://www.lookfantastic.com/p/nuxe-hair-prodigieux-pre-shampoo … k-125ml/14219713/ ), а за маски редувам следните:
https://www.lookfantastic.com/p/christophe-robin-hydrating-melti … a-200ml/12635434/
https://www.lookfantastic.com/p/aveda-nutriplenish-light-moistur … r-250ml/12355900/
https://www.lookfantastic.com/p/moroccanoil-intense-hydrating-ma … k-250ml/10406377/

Маската на Мороканойл я имам в старата версия. Бях направила ударно няколко пъти подред с нея и после разредих употребата.

Това, което Casual e отбелязала също е важно, аз го пропуснах, защото мисля, че всички в темата използваме ДПШ.

# 644
  • на последния етаж
Аз отново да попитам коя е по-добрата боя Medavita или Loreal Professional? Искам да е щадяща, да покрива добре белите коси, да не ми изтощи съвсем косата. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт