Има ли мъже, които поставят приятелка/съпруга преди майка си?

• 7 581
  • 126
  •   1
Отговори
# 45
Въпросът ти по-скоро е - да рискувам ли да остана сама или да избера семейство с Гошо, в което вероятно няма да съм щастлива. Ти не харесваш приятеля си, какво остава за майката? За себе си знам, че не трябва да правя компромиси, ако няма да мога да живея с тях. Изпатила съм си от компромиси и категорично не искам някой да прави такива и с мен. Реално жената е сякаш типичната свекърва от старото поколение. Не казвам, че не е дразнеща, но можеш ли да приемеш това поведение за следващите 10-20+ години? А това на приятеля ти? Имам чувството, че не ти е добре с него. Звучиш като енергичен човек, а този до теб - лежерен, пасивен. Така като чета, той просто се държи като дете все още, не че я е поставил пред теб. Дал ти е зелена светлина да спориш, т.е. подкрепя те. Вече ако искаш той да се кара с нея, това и друг въпрос. Въобще какво очакваш да се промени или как да се развият нещата? Каква е желаната посока на развитие на нещата?

# 46
Ти не обичаш Гошо, ти си с него, защото … и аз не разбирам защо ( може би защото е “ послушен” , както казваш). Водиш някаква скрита война с проекто-свекървата, но няма да я спечелиш. Губиш си времето. Ти и сега не си щастлива.  Проблемът е в теб, не е в него, не е и в майка му, защото сама казваш, че не ти е добре, но продължаваш да търпиш и си се хванала за тоя като удавник за сламка. Защо?

# 47
# 48
Много си пасваш с Гошо и майка му. Лика- прилика сте си. Стой си с тях, в цялата нечистоплътна конфигурация.

# 49
,,И аз бих предположила  ,че Гошо ще е сменил чаршафите ..
За чехли и дума да не става да е ппоблем моята свекърва като отидем на гости и казва ,,Ради ,бръкни в шкафа ,вземи си чехли"
Мисля ,че тук проблема е ,че жената наистина е помислила ,че си някакъв парцал ,а факта че синът не те е представил затвърждава мнението й ..
Проблема е в Гошо!
Защо иначе не ви е запознал? Отиваш в дома йм а дори не се познавате ,като каква отиваш там?
Ясно е ти знаеш ,но жената не знае, сигурно дори не знае ,че съществуваш,защото Гошо не е споменал нищо ..
Много тъпо от негова страна в всякакъв аспект. Дори след първата ви среща той е трябвало да направи нещо по въпроса с маминка ,но явно не си му толкова важна ,но ти пишеш в първият си пост мисля  ,че още от началото искаш да се разделите  🤔

# 50
Много си пасваш с Гошо и майка му. Лика- прилика сте си. Стой си с тях, в цялата нечистоплътна конфигурация.
Откровено не разбирам как такъв коментар помага, а даже получава и "лайкове", ама наистина не разбирам.

На критика нося,но това не е критика, а просто заяждане.

Да, имам много да уча за живота. Да, аз нямах перфектен живот и то се е отразило на много неща. Да, аз трябва да поемам отговорност и за моите грешни избори или за моята токсичност.

Не споря в нито един момент, че жената е била права да се изнерви на чуждия човек в дома. Но останалото от това, което съм описала, за мен не е особено нормално и не би трябвало да има такава динамика в отношенията. Майка да ревнува сина си от приятелките му (което се е случвало и преди, по самите думи на Георги). Той да не защитава приятелката пред майка си, когато тя очевидно не е права. Изобщо не би трябвало да съществува такава тема във форума.

Иначе пишете колкото искате,че съм мърла, никаква жена и т.н.

Благодаря за добронамерените коментари, които все пак са мнозинство, останалото честно казано ми се вижда хейт, напълно излишен. Не, не сте ми длъжни,но човек стои зад тези буквички, не някакъв обект в крайна сметка.

# 51
Отиваш в дом, чийто собственици ги няма и които не знаят за теб, не са те канали, посред нощ, обуваш чужди чехли, спиш в спалня, която се забелязала, че се ползва?
Освен това използваш думата съпруга, а за две години Гошко не те е запознал с маминка, та се наложи да се запознавате по този начин?
Смяташ, че маминка го ревнува от теб, защото не бил имал връзка от години? Ми тя маминка и за теб не е знаела, и това е напълно нормално. Синът и ама връзка с алкохола, това с кандидат снахата си и лично нейно виждане за нещата.
Те че това семейспво не са някаква мечта е очевидно, но ти имаш много сериозни проблеми.
Възрастен с мислене съответстващо на възрастта не би съдил човек за поведението му в дома му, никога не би си позволил да иде някъде без да е поканен от собствениците  - това е тотален абсурд, не би му   хрумнало да живее с алкохолик, би си задал въпроса защо не е харесван.
Като цяло се наблюдава сериозна липса на практическо мислене и способност за ревизия на поведението.
Нещо да си забравила да споменеш за заболявания?

# 52
FB590525BGM, случката с напиването и трагичното запознанство с жената се случва преди 2 години и не е от скоро. Бяхме в началото на връзката си с Георги. От тогава сме още заедно с приятеля ми (както написах,почти 2 години). Но не мога да забравя това запознанство, а както съм описала, когато се виждаме по семейни поводи (рождени дни, празници и т.н.), жената още не ме е приела и го показва. Тази случка не е скорошна, просто илюстрира как започнаха отношенията ми с нея.  Явно не съм го описала красноречиво, заради което оставате с впечатлението,че 2 години ме крие и се запознавам с майка му след 2 години връзка по този нелеп, унизителен,и неприятен за нея и мен начин.

За останалото, права сте, трябва да съм по-практична и се опитвам да си правя ревизия, доколкото мога Не си мисля,че съм перфектна, дори напротив. Осъзнавам колко много неща в живота ми и връзките ми са следствие от мои действия, бездействия, характер и т.н.

Не разбирам вметката за заболяванията, ако може да се уточните? Жената има алкохолен проблем на приливи и отливи,но това няма чак такова отношение към това дали ме приема или не.

# 53
Авторката се чуди дали да го остави, тоест, дали ще срещне друг, по добър от Гошо, ама й е чудно защо Гошо не отсвири тотално госпожа Петрова заради нея.. Явно и за двама ви връзката е компромис. Щом за две години не си сигурна, че това е твоят човек, с времето нещата ще станат по зле, и тук не е госпожа Петрова проблема. Ама ако бързаш за брак и деца, а Гошо е добър, послушен и вади добри пари, нищо не пречи да опиташ. Може пък с времето да се напаснете.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 22:43 от Прекрасная Василиса

# 54
Начинът ти на мислене не отговаря на възрастта ти.
Живееш с алкохолик, изложила си се пред семейство му,  споменаваш "съпруга", обвиняваш майка си, употребяван някакви "едипови" и "насилнически" неща, но звучиш като човек, който е чул нещо, няма възможност да осмисли къде и как се употребяват.

# 55
  • София
Отиваш в дома йм а дори не се познавате ,като каква отиваш там?
Като хамалин слаш жрица.

Аз не мога да проумея как всичко ти се струва Едипово, но самата ти си легнала в леглото на майка му?

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 23:15 от The Catcher in the Rye

# 56
Извинявам се за спама,но какво значи едипово,за първи път чувам тази дума ?

# 57
Начинът ти на мислене не отговаря на възрастта ти.
Живееш с алкохолик, изложила си се пред семейство му,  споменаваш "съпруга", обвиняваш майка си, употребяван някакви "едипови" и "насилнически" неща, но звучиш като човек, който е чул нещо, няма възможност да осмисли къде и как се употребяват.

Знам това! Кофти думи,но факти и ще си взема поука,както и е време да поема отговорност. Въпреки това не мисля,че съм човек, който е чул нещо и не знае как се употребява. Малко обидно е да ме третирате като някакъв ниско интелигентен човек едва ли не. Не ми се излиза от анонимност,но това,че имам някакви емоционални проблеми не ме прави напълно изпаднал човек, без никакви постижения,едва ли не слабоумен.

За "съпруга" като дума и защо я използвам. С Георги говорим за такива неща. Той иска да живеем заедно, да градим нещо. Болно му е,че не живеем заедно, иска да излизаме заедно на квартира. Аз избягвам максимално темата, защото...то е ясно защо. Ако се пусна по течението, и заживеем наистина заедно (ние не живеем заедно всъщност:) ) , то се почва , след това ще има брак,ще родя деца, от там насетне излизането от индийския сериал става още по-трудно.

Да, абсолютно се изложих пред семейството му,и все пак не мисля, че заслужих това отношение,или поне последващото. От 2г да си с някого и майката все още да се заяжда.. Тъпичко. Много неща са просто. Ако пиша твърде много няма да е проблем да се идентифицира и самото семейство затова не искам твърде много да се разпростирам.

Но това,че ги изписвам все пак помага да се сложат нещата в перспектива, дори факта,че си пиша теми, вместо да се наслаждавам, все пак показва проблеми във връзката (а също и от моя страна, както всички отбелязахте).

Catcher, аз имам "тъп" комплекс очевидно. Беше рано сутринта, аз исках да отида на тренировка, което и направих. Изобщо не ми се ходеше в дома на родителите му, както 100 пъти казах. Няма нужда за тази грешка да се трие сол толкова много. Подпали ми телефона БУКВАЛНО,че абсолютно трябва да дойда там, толкова му е зле. Говорим за сутрешни часове! И да не се притеснявам, техните били на екскурзия, ние ще почистим после, нямало проблем. Добре, тъпачка съм, окей. Това не променя нещата, това натякване. Това е нещо, за което до ден днешен се обвинявам. Че въпреки нежеланието ми и топката в стомаха, си потъпках границите след 3949292 обаждания, 194838 Вайбър съобщения,че трябва да дойда, непременно трябва да дойда там да му помогна, защото се чувствал зле.

И понеже ме питаха по-горе аз пия ли. НЕ, НЕ ПИЯ АЛКОХОЛ,не се наливам с алкохол и това ми е чуждо. Приятелят ми е поспрял с купоните и напиването, иначе, с моя помощ, защото постоянно му натяквам. По-рядко има изцепки. Но вие все пак ми давате перспектива,че дори и рядко,пак не е окей.

# 58
И след като не мислиш, че имаш умствено изоставане какво правиш с този човек?
Защото поведението ти е крайно неадекватно.
Говорите си с Георги за такива неща, но вече две години не живеете под един покрив? И ти вярваш на тези приказки?
Имаш ли наблюдения при други хора на вашата възраст - колко време са били във връзка, след колко време са заживели заедно, колко време след това са започли да говорят за "такива неща"?
Някакво усещане за нередност, че след две години, не живеете заедно дори, а Гошко
ти ги приказка някакви?

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 23:03 от FB590525BGM

# 59
  • София
Извинявам се за спама,но какво значи едипово,за първи път чувам тази дума ?

От Едипов комплекс - влечение на Аз-а към майката. Психоанализа. Авторката има речник на нереализиран психолог, но е предобрила. Само повтаря как осъзнава изборите си, но поведението и въпросите, които си задава, са скандални.

Въпросът за заболяванията беше към нея. Повтаря често и "обект", но нейното отношение към Гошо също е като към обект - удобен индивид наблизо, към когото има скрита неприязън.

Общи условия

Активация на акаунт