Лотария "Зелена карта" 2026

• 40 279
  • 539
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Нещо полезно относно "паузата" на DV:

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diver … ted-guidance.html

# 526

Здравейте и Весела Коледа на всички!
Доколкото разбирам интервюта ще има, но преустановяват издаването на визи. Какъв е смисъла… нашият полет е след три седмици, очакваме с нетърпение да видим какво ни предстои и дали изобщо ще ни разрешат да влезем в страната 😁

# 527
То беше ясно, че Тръмп ще ликвидира лотарията.
Той иска само имигранти от Норвегия и Швеция.
Не че те са се засилили към САЩ.

Въпросът е какво ще стане с тези, които са в процес сега и дали suspended ще премине на постоянно премахната.

# 528
Тези, които са получили виза в паспорта би трябвало да влязат спокойно. Много да внимават през кое летище активират, бих препоръчала да влязат в демократичен щат за всеки случай. При Саймън сигурно се коментира, не съм чела какво съветва той.

За онези, които чакат интервю нещата не са толкова розови, вероятно ще им канселират интервюто и до там. Зависи как са инструктирани посолствата.

Лотарията е спряна, но това е временно. И друг път е имало паузи.

# 529
Че то в България как се гледа на имигрантите и какво се говори за тях?
За България или за Задунайската Губерня питаш?

# 530
То беше ясно, че Тръмп ще ликвидира лотарията.
Той иска само имигранти от Норвегия и Швеция.
Не че те са се засилили към САЩ.

Въпросът е какво ще стане с тези, които са в процес сега и дали suspended ще премине на постоянно премахната.
Много расистко звучи!

# 531
Може би за 2ри път питам, но нямах никакъв отговор... Някой има ли опит/пробвал с I-90 form? не ми се дават 400+ долара напразно. Благодаря предварително!

Аз имам, но това беше преди почти десет години и моят опит няма да ти помогне. Ако живееш тук, може би си струва да кандидатстваш за гражданство вместо за подновяване, поне в момента протекциите за натурализирани граждани са значително по-големи, отколкото за постоянно пребиваващи.

# 532
Ами Тръмп го каза. Не искал от държави като Сомалия, искал от Норвегия и Швеция.
Явно иска да внася социализъм в САЩ щом дава две държави със силни социалистически традиции за пример.

То наистина с тая програма не знаеш кой идва. Познавам няколко български семейства, които така отидоха в САЩ преди доста години. Съвсем обикновени хора.
Интересно какво ще стане с подалите документи тази година.

# 533
Може би за 2ри път питам, но нямах никакъв отговор... Някой има ли опит/пробвал с I-90 form? не ми се дават 400+ долара напразно. Благодаря предварително!

Аз имам, но това беше преди почти десет години и моят опит няма да ти помогне. Ако живееш тук, може би си струва да кандидатстваш за гражданство вместо за подновяване, поне в момента протекциите за натурализирани граждани са значително по-големи, отколкото за постоянно пребиваващи.

Здравей! Не живея в САЩ. Идеята ми е да си подновя чрез I-90, "зелената карта" изтекла преди повече от 10 год.

# 534
Не живея в САЩ. Идеята ми е да си подновя чрез I-90, "зелената карта" изтекла преди повече от 10 год.

Това не мисля, че е възможно, особено пък извън страната. Ти на практика си заявил, че не желаеш да пребиваваш в нея и зелената ти карта отдавна е невалидна, според не-експертното ми мнение.  Бих посъветвала консултация с адвокат, иначе само ще си дадеш парите.
Ето тук повече информация - ако си бил извън страната над две години, трябва да кандидатстваш за разрешение да влезеш и не е гарантирано, че ще го получиш. Зелената карта е разрешително за пребиваване, ако не пребиваваш в страната то се обезсмисля. https://www.help.cbp.gov/s/article/Article-1430?language=en_US
Ако пребиваваш постоянно извън САЩ и не се върнеш в рамките на две години, се водиш отказал се от статута си:
Abandoning Permanent Resident Status
Remaining outside of the United States for an extended period of time, unless it’s a temporary absence, as shown by:
The reason for your trip;
How long you planned to be absent from the United States;
Any other circumstances of your absence; and
Any events that may have prolonged your absence.
Note: Obtaining a re-entry permit from USCIS before you leave, or a returning resident visa (SB-1) from a U.S. consulate while abroad, may help show that you planned for this to be a temporary absence.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 21:43 от ianajar

# 535
Има вариант за възстановяване на residency, спомням си че бях чела във фейса за такъв случай. Процедурата е дълга и сложна, задължителен адвокат и много пари пригответе. При сегашната администрация може и да не стане.

Скрит текст:
Ситуацията беше нещо от сорта, живеели са хората в САЩ 6-7 години, но се е наложило да се приберат в България за да се грижат за болни родители. Адвоката доказва, че е било спешна ситуация и са нямали време да подадат за reentry permit, както и да пътуват до САЩ да поддържат зелените карти. Успели са но беше при демократите и през ковид пандемията.

# 536
Много са факторите в такава ситуация, има значение например дали си продължил да поддържаш собственост в САЩ и да подаваш данъчни декларации всяка година, дори да не дължиш данъци. Но само добър имиграционен адвокат може да даде съвет, не разчитай на личен опит от форуми. И ще струва много, много повече от 400те долара за I-90.

И Лъки е права, че при сегашната администрация и имиграционен климат, шансовете ти са съмнителни.

# 537
Благодаря ти за инфото, @ianajar! Разгледах всичко и се свързах с имиграционни адвокати. Единият е в САЩ - другия е в тук

# 538
Благодаря ти за инфото, @ianajar! Разгледах всичко и се свързах с имиграционни адвокати. Единият е в САЩ - другия е в тук
Дали е удобно да споделиш какво са ти казали и кои са адвокатите, и аз се интересувам от подобен казус, за карта, която скоро изтича.

# 539
Дали е удобно да споделиш какво са ти казали и кои са адвокатите, и аз се интересувам от подобен казус, за карта, която скоро изтича.

Ще те държа в течение! Върнаха ми отговор под 12часа. За момента искат повече информация за мен, но са убедени, че могат да помогнат. Имам онлайн консултация този петък.

Общи условия

Активация на акаунт