🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 138
  • 1 003
  •   2
Отговори
# 885
Разбрахме, че в темата има и неодобрени кандидати. Те са най-шумните.
Това е нормално. Кандидатите за влизане в риалити са най-запалените фенове.

# 886
  • София
Освен да кажа, че тук има хора и от продукцията за да стане още по-интересно Simple Smile
Това малко прозвуча като вдигнато пръстче към участниците да не се изкушават да пишат в темата JoyJoyJoy

# 887
  • Враца
Тоя от продукцията , уплаши участничката Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 888
Тоя от продукцията , уплаши участничката Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Мда, Алф я натисна...

# 889
Явно тези от вас, които не са били на кастинг за подобно предаване не са наясно какво представлява кастинга. Във втори и трети кръг има игри в които се гледа груповата динамика и в този ред на мисли, почти всички участници се познават от преди да влязат, още от кастинга Simple Smile Сега ще кажете ама четворката са приятели и понеже много от вас сте фенове на Сървайвър ще ви дам тема за размисъл. В предаване в което трима стигат до финал, а имаме коалиция от четирима, кой е излишен? Също така как си правиш стратегия предварително за предаване, което не си гледал и дори не знаеш какви са правилата? (Беше ясно, че всичко ще е много по-различно от австралийското). Да не говорим, че колкото е предимство да се познават четиримата, толкова и им беше сложена огромна мишена на гърба още от първия ден (мисля, че точно продукцията спомена на всички, че има хора които се познават).

# 890
  • България
Тука почнаха да пишат хора с по две мнения, регистрирани тази година. Съмнително стана.

# 891
  • Враца
И всички са от продукцията. Независимо от коя страна. Участници, оператри, водещи. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Сега, очакваме филипинците. Simple Smile

# 892
  • Варна
Хаха, чак пък филипинци.
Няма лошо да пишат хора от продукцията и участници.
Подозирам Н.Н.

# 893
  • София
Нека да пишат всички, не ги гонете сега хората.
За продукцията мисля, че масово имаме едно желание за следващия сезон - който е изгонен от златната гривна, е изгонен, без размятане на гривни и спасяване в последния момент. Мерси за изслушването Simple Smile

# 894
  • Варна
Да, иначе се обезсмисля.

# 895
  • София
Аз донякъде разбирам препоръчването на участници.
Защото идеята на предаването е да имаш хора, които да ти направят шоуто.

Представете си "шоу" с перфектни атлети, тип Гридин, които също като него, са много икономични откъм думи. Много премерени, уравновесени, предвидими. Ми то ще остане едно "Бързи, смели, сръчни" без грам интрига и обрат. Пък и социалната игра ще е принизена и омаловажена.

От друга страна, когато твърде много "звезди" и връзкарчета се появят в това риалити, несъмнено се прокрадва съмнение за сценарий. А това дразни, защото хората искат да гледат спонтанно шоу. Риалити. Real-ity. Истинско. И натурална динамика в отношенията.

Засега предаването ми харесва. Ако обаче почнат да накланят в посока ИВ, ще спра и него да гледам. И ще си сваля някакви стари състезания на Форт Бояр, където нямаше май социален елемент, само забавни, нестандартни и зрелищни игри.

# 896
  • Другата България
Явно тези от вас, които не са били на кастинг за подобно предаване не са наясно какво представлява кастинга. Във втори и трети кръг има игри в които се гледа груповата динамика и в този ред на мисли, почти всички участници се познават от преди да влязат, още от кастинга Simple Smile
Скрит текст:
Сега ще кажете ама четворката са приятели и понеже много от вас сте фенове на Сървайвър ще ви дам тема за размисъл. В предаване в което трима стигат до финал, а имаме коалиция от четирима, кой е излишен? Също така как си правиш стратегия предварително за предаване, което не си гледал и дори не знаеш какви са правилата? (Беше ясно, че всичко ще е много по-различно от австралийското). Да не говорим, че колкото е предимство да се познават четиримата, толкова и им беше сложена огромна мишена на гърба още от първия ден (мисля, че точно продукцията спомена на всички, че има хора които се познават).
Скрит текст:
Скрит текст:
Участникът не е труден за разгадаване по метода на изключването, но и аз смятам, че не е редно да се обсъжда тук.
Аз не виждам как ще направят така, че участниците да не се познават и предвид това колко ограничени са за кастингите (не трябва да са лица на друго предаване, не трябва да имат договор и т.н.), смятам, че е ненужно. Искам да гледам интересни образи и да ми стават ясни причините и следствията за ситуациите, засега се справят добре.
Именно.
И друго - кастингите са на няколко етапа.
И запознанствата започват още там - хора, които са били на първи етап и са се “забелязали“, машинално се търсят на втори, после на трети...участничката надявам се ще потвърди, защото аз не говоря “предполагайки“, това съм го чула от участници /за други формати говоря/.
Скрит текст:
Киро и Биляна така са се намерили, те не са се познавали предварително /това вече не съм сигурна, така аз разбрах от формата, от синхроните на Киро и някои от останалите/. После, идва полетът до Филипините, онези 4 часа JoyJoyJoy, в които също се завързват контакти, хотели...време да искаш, за коалиции и стратегии. Това вече е гледано в “Сървайвър“, знаеш.
Та, много е трудно да се избегнат предварителни познанства.
Но тук при “ние, четиримата“ става въпрос за нещо съвсем различно. Те са екип от години, много години.
JoyОбщо взето, казах същото.
И не, не съм била на кастинг, не съм и искала да бъда, не мисля и че ще искам.
Но съм говорила с хора, които са били, с такива, които са ги минали, и логично - с хора от екипа /не на този, от други /.
Иначе, на въпроса #КОЙ е излишен, от четворката, много е рано да се каже, за мен и четиримата /вече трима/ ще си тръгнат преди Биляна, това съм го писала многократно.
За мишената съм съгласна. И затова писах, че се радвам, че Марина остана, очаквам да спретнат нещо в опозиция с останалите.

# 897
Явно тези от вас, които не са били на кастинг за подобно предаване не са наясно какво представлява кастинга. Във втори и трети кръг има игри в които се гледа груповата динамика и в този ред на мисли, почти всички участници се познават от преди да влязат, още от кастинга Simple Smile Сега ще кажете ама четворката са приятели и понеже много от вас сте фенове на Сървайвър ще ви дам тема за размисъл. В предаване в което трима стигат до финал, а имаме коалиция от четирима, кой е излишен? Също така как си правиш стратегия предварително за предаване, което не си гледал и дори не знаеш какви са правилата? (Беше ясно, че всичко ще е много по-различно от австралийското). Да не говорим, че колкото е предимство да се познават четиримата, толкова и им беше сложена огромна мишена на гърба още от първия ден (мисля, че точно продукцията спомена на всички, че има хора които се познават).
Тези кастинги, където се гледа "груповата динамика" не ми ги хвалете хич. Няколко инфантилни игрички на Ани Владимирова във втория кастинг буквално нищо не показват. Доста хора, които са на Острова, просто си мълчаха или отговаряха с клишета, а имаше такива, които УЖ изпълняваха желаното от продуцентите и психолозите, но ги няма там, така че си личеше от километри, колко без значение са детските игрички в тоя кастинг.

По въпроса какво става, когато са четирима, ако трима стигнат до финала ли? Ами разбираме се предварително да си делим общата спечелена сума от тримата на 4.Суууупер сложно да се сети човек 😉.

Каква мишена си слагат 4мата заедно?! 80% от хората там не знаят все още правилата до средата на предаването, мишени ще слагат... Хайде сега да поговорим за преимуществото обаче да са 4ма? 12/90 шанс на първото завъртане за пълен контрол над играта, докато другите играчи са 3/90 (ако приемем, че няма други катуни), което е брутално преимущество за групичката и супер наведено за останалите играчи. Да не говорим, ако се падне някой от тях на първото завъртане и може да сноуболнат ужасно бързо, ако знаят какво да правят (тези точно нямаха идея, но си е тяхна вината).

# 898

Честно казано дали това е човек на продукцията или не - съгласен съм и е прав. За обикновения зрител е недопустимо. За тези които, не са чак толкова обикновени също, Но поне необикновените(вклювам нас в по-голяма степен) разбираме че още на кастингите има запознанства.

Разбираме, че и играта има механизми да се противопостави на каквито и да е познанства, любов и т.н.
Отпор срещу четворката има още от началото и ще продължи и до края.
Отпор срещу Биляна и Берке също има(една такава двойка също е много опасна.
Отпор срещу Бистра и Мая също има и то доста голям, въпреки че не са се познавали или поне не толкова пряко. Просто попрището им ги сближава и играта им е опасна.

Продукцията направи добре да издаде, че такова нещо като четворката съществува без да споменава имена.

Така че умният играч винаги може да се противопостави и да спечели. Да, нечестно е да играеш срещу коалиция от четирима, които се познават още преди началото. Но много рядко подобни познанства са печеливши(стига някой да се сети колко е опасно и стига някой да им се противопостави).

Като заключение:
Все пак има баланс поне за момента откъм типа на участниците, познанства и непознанства. Интересно е нека не се залъгваме. Трудно е много да се избегнат познанствата, още повече поради факта, че контакти се завързват по време на кастингите. НО нека да не се стимулира вкарването на играчи, които имат ясно изявено познанство. Поне да не е заради някаква препоръка, а да е защото те самите са го пожелали и са стигнали до по нататъшните кастинг етапи. Винаги го има горчивият привкус в обикновения зрител за измама. Винаги го има факторът, че ако тези хора знаят какво да правят, бързо ще напреднат в играта. Нека да се премахнат тези недостатъци, защото нещата лесно могат да излязат извън контрол. Все пак най важното е зрителят да е доволен. А виждаме от 2-3 сезона насам колко много недоволстват зрителите в едно друго реалити. Доверието на зрителя се гради трудно, но се губи лесно. Той не е глупав.

Тоест нека не се прекалява. Simple Smile

# 899
Коя е Монохондрия? Интелигентна, грамотна, изразява се добре, деликатна, премерена..с финес. Имаме ли такава?

Общи условия

Активация на акаунт