💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 4 (07.10 - 14.10)

• 68 078
  • 1 296
  •   1
Отговори
# 1 245
Амелия-Мира (май така се казваше) от първи сезон беше много добра за мен, че и красива (по време на предаването, после се обезобрази), а скоро беше станала майка дори. Близначките и те не бяха зле, мислеха, добре се справяха (характер-отвратителен) На Вайс приятелката (не помня вече името и тя беше добра за мен), Катя , а също и сестра и бяха добри също. Като цяло жените имаха някакви попадения, ама някак...може би да се направят 2 женски и 2 мъжки племена, да се бият помежду си и накрая да се слеят най-добрите жени и мъже и да дадат многокопонентни игри да покриват отчасти мъжки и женски спортни дадености.
Джафа не помня в какво беше добра, освен в провокации, лъжи, сплетни и мишкуване. Нещо уж пъзелист била , ама предварително май е знаела пъзелите и пак...
Повече ми е интересно мъжете как класирате, за жените...жена съм, искам да има спечелила жена, но не на всяка цена и с унижение на мъжете. Как викаше Наталия да се докажат, че заслужават да са финалисти.

# 1 246
Ами трябва да я гледам пак, нещо не съм останала с такъв спомен за нея.

# 1 247
И 100 пъти да повториш, че Силвия е най-комплексната жена за 6 сезона това няма как да е вярно. Нито е плувала досега, нито е гребала, нито е бутала 500 кила количка, нито е докосвала пъзел. Силна е на катерене и скачане и там където се изиска пъргавост и там блеси ... но до там. Видяхме я и на баланс - последна.
Дотук и Ваня и Дени са много по комплексни или поне са го показали, докато Силвия не го покаже няма как от мегасубективността която имаш и ти личи от километри да и лепнеш такова определения.
Да не говорим, че не сме на спортно състезание и социалната и игра е нула.

+1. На 100% съм съгласна с теб! Субективността си личи от километри!

# 1 248
Всеки сезон има по една и две много добре подготвени жени, но този почти всички са. И не случайно писах най- подготвен , а не най- силен, все още е е твърде рано да се каже силен, повечето от тях не са били в идивидуални битки.
Но освен халки и плуване, забелязвам доста адаптивност по терен. ( Пелипенко с колчетата на стената, Елица със стъпенките на въжето...). И естествено Силвия,  за мен най -адаптивната от тях .( и то не само този сезон)  Дори и минаването и по мрежата първа от жените е показно ( мрежата на която миналата година амазонките  " изпопадаха" ).Да не говорим за играта с топката, (единствените точки на зелените идват от жени) Силвия успя да вземе точка срещу силова състезателка. ( Наталия вдига 400 кг мъртва тяга за крака, за Бога). Играта с дърпането, отново с блестяща тактика. Дори и в сряда с Анджи направиха показно как се минава терен. Интересно коя жена от предни сезони щеше да мине това трасе толкова бързо и без нито една грешка !? Машинки бяха с Анджи два пъти си превъртах да ги гледам. А бе ,като цяло досега Силвето няма грешка в игрите. Изключвам капитанската ,защото е статична игра и явен дори от екраните беше вятъра. Следващите две за мен са Маги и Анджи с малък пропуск за Анджи заради ласото. После е Малвина. Искаше ми се и Крамарска да сложа в бройката, ама пусто се контузи. Аз лично няма да забравя минаването и по стълбичката все все едно е на разходка и то два пъти. А дори и на пъзелите досега сме видяли Миряна , Деси, Рени, Полипенко, Силвето, Елица, Анита...че то толкова много жени да ходят на пъзел предходни години е нямало. За мен определено са си най- подготвеният женски каст досега.
А топ 3 ми е трудно да определя, другата машинка в ИВ Ванчето беше зле във водата, Вики Пенелова и Мишето нямам представа как са на пъзели, а Зори е известен случай , че дори Изабел от този сезон я победи заради пъзел. Дори не споменавам ,че доста жени отпадаха още първите седмици на предни сезони и почти нищо не видяхме от тях. Като едната близначка в с5 ( аз лично много ги харесвах Теди и Веси ) или Габриела в този. Още ме е яд и за "телефонгейт" - Ива и Ситнилска доста скрит потенциал имаха. Яд ме е и за Мишето от с4 и тя имаше още много каква да покаже, не случайно сега тренира повечето от миналогодишният и тазгодишният каст. Като цяло силни жени е имало, но победителка в ИВ няма да има, убедена съм. Ако не ги изхвърлят на съвет, ще ги тормозят психически мъжкарите и накрая продуцентчетата ще омахат с някой 500 кг варел или верига. Пък може и да ги натирят за месец на блатото , те от там и сами може и да си тръгнат.😉😁

# 1 249
  • София
Жени не я подценявайте само защото не я харесвате или защото е по-тежичка...
Тя покрива основните фактори. Има груба сила, има плуването, от там има и издръжливост, има голям хъс и спортна злоба, мислещ играч е на терен и най-силното и оръжие са пъзелите. Проблем е минаването на халки и трасе тип нинжда (ама такива се дават рядко) ама тя си минаваше халките, просто по по-бавния начин (на крака, а.к.а гъсеничка). Ама тя може да навакса това изоставане защото в една многокомпонентна битка покрива останалите елементи.

Паулина я мислех много. Аз я харесвам между другото. И чисто статистически се води единствената жена финалист (защото в сезон 2 финалът беше между двама, а не трима). Наистина беше адаптивен и хитър играч и показваше много голям борбен дух. НО, няма да забравя как прецакаха Мартин заради нея в една от най-нагласените и скандални игри в историята... Иначе си отпадаше рано, рано. Така че....
А и къде да я сложа? Няма как да бие на терен в една честна и тежка игра тези 10, които съм изброил.

И да, близначките от сезон 1 също бяха добри, сестрите от сезон 2 (особено Йоана заради плуването), Амелия-Мира. Красима (ама зле във водата и с по-лоша двигателна култура и от Дени). На Вайс приятелката Сюзан, също добра ама с нищо по-специално не блесна. Но пък беше хилка и жилка.

Тези класации са и субективни в някаква степен.
Има много добри жени, няма как всички да попаднат в топ 5 или топ 10. Simple Smile

# 1 250
Всеки сезон има по една и две много добре подготвени жени, но този почти всички са. И не случайно писах най- подготвен , а не най- силен, все още е е твърде рано да се каже силен, повечето от тях не са били в идивидуални битки.
Но освен халки и плуване, забелязвам доста адаптивност по терен. ( Пелипенко с колчетата на стената, Елица със стъпенките на въжето...). И естествено Силвия,  за мен най -адаптивната от тях .( и то не само този сезон)  Дори и минаването и по мрежата първа от жените е показно ( мрежата на която миналата година амазонките  " изпопадаха" ).Да не говорим за играта с топката, (единствените точки на зелените идват от жени) Силвия успя да вземе точка срещу силова състезателка. ( Наталия вдига 400 кг мъртва тяга за крака, за Бога). Играта с дърпането, отново с блестяща тактика. Дори и в четвъртък с Анджи направиха показно как се минава терен. Интересно коя жена от предни сезони щеше да мине това трасе толкова бързо и без нито една грешка !? Машинки бяха с Анджи два пъти си превъртах да ги гледам. А бе ,като цяло досега Силвето няма грешка в игрите. Изключвам капитанската ,защото е статична игра и явен дори от екраните беше вятъра. Следващите две за мен са Маги и Анджи с малък пропуск за Анджи заради ласото. После е Малвина. Искаше ми се и Крамарска да сложа в бройката, ама пусто се контузи. Аз лично няма да забравя минаването и по стълбичката все все едно е на разходка и то два пъти. А дори и на пъзелите досега сме видяли Миряна , Деси, Рени, Полипенко, Силвето, Елица, Анита...че то толкова много жени да ходят на пъзел предходни години е нямало. За мен определено са си най- подготвеният женски каст досега.
А топ 3 ми е трудно да определя, другата машинка в ИВ Ванчето беше зле във водата, Вики Пенелова и Мишето нямам представа как са на пъзели, а Зори е известен случай , че дори Изабел от този сезон я победи заради пъзел. Дори не споменавам ,че доста жени отпадаха още първите седмици на предни сезони и почти нищо не видяхме от тях. Като едната близначка в с5 ( аз лично много ги харесвах Теди и Веси ) или Габриела в този. Още ме е яд и за "телефонгейт" - Ива и Ситнилска диста скрит потенциал имаха. Яд ме е и за Мишето от с4 и тя имаше още много каква да покаже, не случайно сега тренира повечето от миналогодишният и тазгодишният каст. Като цяло силни жени е имало, но победителка в ИВ няма да има, убедена съм. Ако не ги изхвърлят на съвет, ще ги тормозят психически мъжкарите и накрая продуцентчетата ще омахат с някой 500 кг варел или верига. Пък може и да ги натирят за месец на блатото , те от там и сами може и да си тръгнат.😉😁
Мда, точно това е в този сезон, че всички са добри на всичко или почти всичко. Единствено Виктория ми се откроява като слаба на повечето компоненти и като няма грам вода, не може да блесне. Крамарска как летеше из варелите с въжетата, докато другите им отнемаше маса време, Миряна на пъзелите като нищо е на кантар с Караолис и по-добра от Касимката с доста, Пелипенко е на доста прилично ниво на всичко и хитро си използва пластичността, където може, Маги няма празно, Анджи е кат ракета навсякъде, дори Елица, която набедиха за слабо звено, на висящите елементи беше по-добре от повечето мъже. Да не изреждам всички жени сега, но цялостната комплексност и ниво е доста по-висока от предните сезони. А Силвия си е топ пърформър на арената, не мога да си кривя душата. Дори и да не се е изявила все още на абсолютно всички елементи, просто се вижда адаптивността ѝ. Тя на всяка игра измисля най-оптималното минаване за секунди, което е топ умение. Нареди и частта от пирамидалния пъзел, като се насраха другите. Социално е тоталка, няма две мнения, но и за мен е най-силната жена тоя сезон, вероятно и от всичките.

Жените в предните години имаха по-изявени образи, защото имаше много пълнеж, които не можеха да ходят, което помага на силните да блеснат. Тази година и при жените, и при мъжете няма такива, и нищо че са по-силни кастовете, няма суууупер открояващи се персонажи, защото почти всички са потенциално такива, и няма пълнежи, на чийто гръб да блеснат, затова се създава илюзията, че няма Фифофци, и Гоговци, а реално има доста.

# 1 251
  • София
Спомням си, че в своя пик (сезон 4) всяка неделя имахме тук в темите (ако имаше тема под 200 страници го смятахме за провал, смятайте, хаха) специален акцент, 'Тема на деня'
Дискутирали сме общо взето всичко. За спортистите и обикновените хора, за най-добрите профили/спортове за трасетата в ИВ, за Ол старс и наши любими отбори, за най-комплексните, за най-забавните персонажи, за наредените игри и побутвани играчи и какво ли не още.
Та така и така зачекнахме топ 5 / топ 10 на най-комплексните жени, аз сега ще се хвърля в още по-сложната и мътна тема - за най-комплексните мъже! Така, осъзнавам, че ще е изключително сложно, да не кажа и невъзможно да се направи класация, защото силите са много изравнени и много често някои дребни детайли биха могли да решат изхода от дадена битка. Например някой атлет тип Морунов, Вайс или Борис могат да бият в някоя битка някой от моя топ 5 (трудно, ама го има на хартия) и няма да е шок. Да, при мъжете е сложно.

Моля давайте своите топ 5 за жените + мъжете. И за двата пола. Simple Smile
Защото дотук само двама, трима сме дали нещо като класация. Тик Так например с който явно няма да се разберем относно Силвия, имаме сходни попадения относно другите жени. Искам да видя и неговия топ 5 за жените и мъжете, ако иска и втори топ 5, резервен.

И разбира се това е към всички потребители в темата!
Кои са според вас най-комплексните атлети и от двата пола? Каква е вашата субективна класация? Simple Smile

Какво се има предвид под комплексен? Това не значи най-силния чисто физически, нито най-умния... Това е сбор от много качества, които са необходими за арената.
Ето какво се иска:
плуване
бързина
груба сила
издръжливост
пластичност
точност
баланс
двигателна култура (да поясня: това е свързано с движението и дишането по и между препятствия + всичко това съчетано с правилен разчет на елементите и къде, какво и колко да вложиш, т.нар правилен разход на енергия + изчистени движения, които ти трупат непрекъснато преднина без да се умаряш и ти спестяват евентуални травми)
бърза реакция и съобразителност
адаптивност
психика
спортна злоба и воля
умения в решаването на пъзели и логически задачи

За жените вече писах.
Ето и мъжете. Аз и друг път съм писал по въпроса ама сега изхождам и от края на сезон 5 + 1 изминал месец от сезон 6.
И пак да подчертая, че аз не гледам крайнте класирания, защото лично за мен те не са показателни заради продукцията и заради късмета.

Отново искам да подчертая, че тези класации са и субективни и не са истинска реална представа или извадка, а  и малко или много със сигурност ще сме водени и от лични пристрастия и това е напълно разбираемо, защото все пак ние сме хора, а не роботи.
Аз все пак ще се опитам да съм максимално безпристрастен, макар че е сложно.

И така, моят основен топ 5:
Фифо (сезон 4)
Андрей (сезон 3)
Гого (сезон 4)
Жоро (сезон 4)
Рълев (сезон 5)

Моят втори топ 5 (6-10 място):
Гешев (сезон 6)
Светлин (сезон 6)
Момчил (сезон 5)
Юлиян (сезон 1)
Цецо (сезон 5)

Амии това е хора.
Доста си блъсках мозъка. Да, знам, че липсват топ имена и атлети, НО нямаааа мястооооо. 😉😛

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 12:09 от Diavolo

# 1 252
При мен са
1. Юлиян
2. Андрей
3. Рълев
4. Жоро-4 сезон
5. Фифо
6.Момчил
7.Гого
8.Цецо
9. Гешев
10. Вайс

# 1 253
  • София
Хммм сложно... Изпозабравила съм как минаваха всички елементи участниците, но все пак (без конкретна последователност кой е номер 1 кой 5).
Жени:
1. Елизабет сезон 3
2. Ваня сезон 2
3. Силвия сезон 6
4. Денислава сезон 5
5. Зори сезон 4 (знам, че е мега зле на пъзели, но на трасе е машинка)

Мъже:
1. Андрей сезон 3
2. Момчил сезон 5
3. Фифо сезон 4
4. Гого сезон 4
5. Рълев сезон 5

# 1 254
Май трябва да поизчакаме да се развият образите от тоя сезон преди да е обективна подобна класация. Има потенциални мега машини в сезон 6,които са играли сравнително малко игри още и не са блеснали достатъчно.

# 1 255
  • София
Вижте сега, участници/участнички в различни сезони няма как да се сравняват, просто защото не са се изправяли един срещу друг, а срещу останалите от техните си сезони.
Ето прост пример: Андрей Гридин или Рълев: кой е по-добрия? Мненията ще бъдат само на базата кого харесваме повече от другия. Същото важи и за Ваня срещу Силвия. Няма как да има обективно сравнение, без да ги видим в пряк двубой на поне няколко различни трасета. Дори и един All-Stars няма как да реши подобен въпрос, защото участник от първите два-три сезона, срещу някой пресен от този или следващия сезон, ами единият би бил с поне 5 години по-възрастен/а от времето когато е блеснал/а

# 1 256
  • София
Няма как да дам глас за участници от този сезон, защото все още не сме ги видяли на всеки компонент. Колелото например ми е една от игрите, в които се откроява бърза мисъл и адаптивност, а все още не са я давали.
От предишните:

Жени

1. Ваня (въпреки, плуването, което и беше слабост, никога не е толкова много, че да не може да се компенсира)
2. Елизабет
3. Денислава
4. Катя ( физически слаба, факт, но няма да забравя как извади онези тежки колове и благодарение на пъзела все пак останаха 2ри май, а може и 1-ви да бяха, но не помня вече)
5. Красима

Резерви - Ива ( плувкинята от миналия сезон), Теди, Йоана, Жени и Ралица от 4-ти сезон.
Зорница няма как да я сложа, машина на терен, спор няма, но грам мисъл не влагаше нито в преминаване на препятствията, пък за пъзели да не говорим.

Мъже:
1. Филип
2. Гого
3. Андрей
4. Георги (плувеца от сезон 4)
5. Рълев

Резерви - Неделчо (същите доводи, както и при Катя, не много добър физически, но ще компенсира с плуване, макар и без техника, а за пъзелите е ясно), Любо от 2ри сезон, Морунов, Момчил и Мастагарков.

# 1 257
  • софия
При мен

Жени
1. Силвия
2. Ваня
3. Елизабет
4. Вики Пенелова
5. Елица

Резервите - Зори, Теди Маринова, Йоана с2, Дени, Мишето и Джаферович.

С  потенциал от новите - Анджи, Деси, Малвина и Маги.

Мъже
1. Момчил
2. Жорката
3. Рълев
4. Фифо
5. Андрей

Резерви - Мастагарков, Цецо, Гого, Юли, Светлин

С потенциал от новите - Гешев, Добрин, Митко и Раду.

И аз много ги мислих Grinning

И съм съгласна, че при жените - с недомислиците в с5 - похабиха Амазонките.

# 1 258
  • София
Абе то е ясно това.
Чешем си езиците на база видяно.
Т.е. е ясно, че нито Юлиян, нито Гого ще видим в Ол Старс, а за много мечтани дуели ще си останем само с мечтите, дори и в Ол Старс...
Лошото е, че продуцентите също влияят с избор на игри, дали някой ще има предимство или не и много други фактори.

Може и да избързвам за сезон 6 ама достатъчно видях.
Много ми се искаше да сложа и Венци например. Микяй също. Ама може би в трети топ 5, то няма как просто...
Сетих се и за Тошко от сезон 2. Страшна машина беше.

Относно Зорница. Прекалено голяма машина е, за да не я сложа. Имайте предвид, че пъзели се наизустяват и учат (стига да имаш желание и поне малко капацитет) ама онова другото ако не си го спортувал и нямаш мускулната памет няма за кога, изтървал си.
Т.е. спортисти и активно спортуващи и то от години винаги ще имат предимство.

п.п. Който иска може и да не включва настоящия сезон 6, а само от предните 5.

# 1 259
Diavolo,
Гого категорично ли е отказал Ол старс?
П. П.
Гого
Филип
Момчил.
Машинки много, но излъчването и същността на тези тримата са ми топ 3.

Общи условия

Активация на акаунт