Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 639
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Има и груби гъби за керамичен плот, които не драскат, но чистят.
https://shop.gladen.bg/product/fino-gaba-za-keramichni-kotloni-1-br
https://emporium.bg/product/hg-430240-gaba-za-keramichen-plot

Намазва се със специалния препарат и се търка с това. После се избърсва до чисто с мокра кърпа/швамтух и накрая хартия.
https://www.emag.bg/pochistvasht-preparat-za-styklokeramichni-pe … 351/pd/DHMT3MBBM/

Обаче да добавя, че се родих с индукционния плот, изцяло забравих за тези процедури по чистенето.

# 421
  • Варна
И чашите във фризер не помогна да ги разчленя, и движенето им наляво надясно, напред назад.
Едната е кристал и ми се искаше да мога да си я ползвам.

# 422
И чашите във фризер не помогна да ги разчленя, и движенето им наляво надясно, напред назад.

Внимателно счупи другата Simple Smile

# 423
  • Варна
Май накрая точно това ще направя 🤣

# 424
Пробвайте с повече време във фризера, отваряла съм медицинска стъклария така. Може да оставите до сутринта, дано стане.

# 425
Фризерът стяга и двете чаши еднакво, по-скоро да се нагрее само външната. Може със сешоар например. А вътрешната да се напълни с вода за да е хладна.

# 426
Външната в съд с топла вода, а във вътрешната лед.
Да се опита да се сложи олио между чашите.

# 427
  • Варна
Утре ще пробвам всичко.

# 428
  • до най-прекрасния мъж
Имам необходимост от спешни съвети за почистване на стъкло керамичен плот на готварска печка и за премахване на мазни петна от щората на снимката - седи като мокро,  на седмица е, но нямам идея как да го махна, защото нямам и не съм имала такива у дома. Снимката е на самата щора без петна, защото не знам името ѝ.
Стъкло керамичния плот е едва на седмица, като проблемът е кипнали варени картофи - водата с нишесте е оставила отвратителни следи в следствие на изпарението -  при търкане остават кафеникави следи върху кърпата, но въпреки това не се изчистват. Има и още един проблем - в средата на едната плоча се наблюдава нещо като резки оставени сякаш от стъргало. Щеше да е разбираемо ако такава случка се е случила, но не. Имам препарат за полиране Glaskeramik- Reiniger, както и съветите от упътването за фурната - почистване с влажна кърпа и мек препарат, но нищо от това не дава ефект. Полиращият препарат съм го оставяла за цял час на повърхността, никакъв ефект... На снимката май се вижда само зацапванията....
Скрит текст:
Скрит текст:
Щората свали, извади внимателно плата, сложи на пода в банята и напръскай с обезмаслител. Нека постои малко, разтъркай леко с гъба и изплакни. Можеш и цялата да я изпереш. После я сложи някъде във вертикално положение да се отцеди и си я закачи отново.
Моите в кухнята бяха доста замърсени (пръски мазнина+ММ пуши и бяха доста пожълтели). Мислех, че не се перат и ги готвех да им търся направо нов плат. Прочетох в някоя от темите тук, че няма проблем да се изперат и сега се като нови.

# 429
Ако ги сложиш в съд със сапунена вода, дали няма да се получи? Аз така съм вадила стегнат пръстен от пръста си, не е същото, но може да има ефект.

# 430
Скрит текст:
Вчера реших да махна предпазителите на шкафовете (тези, които се лепят и пазят децата да не ги отворят). Остатъка от лепилото изчистих с мокра микрофибърна кърпа и търкане. С мазнина нищо не стана, повече се замаза. Ако на някой му се наложи, да опита така. Но кърпата трябва да е с по-твърди власинки, не от тези пухкавите. Премахна се всичко без остатък.
Аз премахвам остатъците от лепящи неща с дегримьор за лице. Слагам на памучен тампон и търкам 2 минутки. Всичко се маха.
Откакто родих, не се гримирам и нямам нищо подобно под ръка. Пробвах с обикновено и с бебешко олио, но нищо не стана. Само се замаза. То не е и само лепило, а е някаква мека лепенка и и отдолу лепилото. Затова реших да споделя, ако някоя мама се мъчи като мен.
Наистина не разбирам защо търкате, като с този и подобни спрейове, няма нужда от никакво търкане.

Моля, кажи от къде се купува този спрей ? Днес трябва да махна стикери от колата на ММ, а нямам идея как , без да надраскам стъклото 🤦

# 431
За сваляне на стикери от застраховка по предното стъкло си има ножчета за целта. Два-три лева някъде струват.

# 432
Макетно или ? А после лепкавата част ? 🤔

# 433
Масло от портокал дали няма да ги свали?

# 434
Макетно или ? А после лепкавата част ? 🤔
Такова. Линкът е произволен.

Нищо лепкаво не остава. Ножчето сваля всичко и без остатък.

Общи условия

Активация на акаунт