Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 636
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря ви ! Весело посрещане на Новата година на всички ! 💥💥💥

# 436
Скрит текст:
Скрит текст:
Вчера реших да махна предпазителите на шкафовете (тези, които се лепят и пазят децата да не ги отворят). Остатъка от лепилото изчистих с мокра микрофибърна кърпа и търкане. С мазнина нищо не стана, повече се замаза. Ако на някой му се наложи, да опита така. Но кърпата трябва да е с по-твърди власинки, не от тези пухкавите. Премахна се всичко без остатък.
Аз премахвам остатъците от лепящи неща с дегримьор за лице. Слагам на памучен тампон и търкам 2 минутки. Всичко се маха.
Откакто родих, не се гримирам и нямам нищо подобно под ръка. Пробвах с обикновено и с бебешко олио, но нищо не стана. Само се замаза. То не е и само лепило, а е някаква мека лепенка и и отдолу лепилото. Затова реших да споделя, ако някоя мама се мъчи като мен.
Наистина не разбирам защо търкате, като с този и подобни спрейове, няма нужда от никакво търкане.

[/spoiler]Моля, кажи от къде се купува този спрей ? Днес трябва да махна стикери от колата на ММ, а нямам идея как , без да надраскам стъклото 🤦
От office 1. Вероятно го има и по други книжарници. За стикерите в колата, най-добре с ножче за стикери, както е казала Clo.

# 437
На мен стикер от предишна година от технически преглед, са ми мах али в сервиза само с мокро парцалче. Стана за секунди.

# 438
Аз пък тези стикери ги махам с тампон напоен с лакочистител. Става бързо и лесно.

# 439
Купих си такова ножче, стана много лесно ! Благодаря Clo !

# 440
  • до най-прекрасния мъж
С ножче за премахване на стикери и после с обикновена мокра кърпичка. Всичко пада без остатък.

# 441
Здравейте и за много години!
Може да сте коментирали, но не успявах да открия- на зимно яке след пералня и сушилня, пълнежът се "свлече" в най- долната част.
Сега на гърба изобщо няма подплата и не топли Confused
Поправимо ли е, да опитам ли отново с пране или с химическо чистене? В сушилнята го суших с тенис топки, но явно не помогна.

# 442
Тъкмо вчера видях този трик, но не съм го пробвала:
https://www.instagram.com/reel/DEUkbA0uj3O/?igsh=MXJ1bzQ4Zm5wbHcyeQ==

# 443
За пух върши работа със сигурност, за нормална вата събрана съм леко скептична но пък човек нищо не губи да пробва.

# 444
Добре де, ама това яке не е ли разшито на баклавички, ленти или други, които да пречат на изолацията да се свлича?  Всички якета с пух или вата се шият така:

# 445
Благодаря, ще опитам.
Якето е на много големи сегменти, прикрепени с някакъв тип лепенки.
Досега не е било проблем при прането, но може и да му е дошло времето за смяна Simple Smile

# 446
Аз със хубави якета предпочитам да не рискувам с пране вкъщи, с топки, без топки, по-добре на хим. чистене. Е, ако е бяло/кремаво, светъл цвят и се налагат през сезона няколко пранета, хим.чистене не е много изгодно, но за мен пак е за предпочитане отколкото да се свлече пълнежа. Едно светло яке, купувано от Италия пера с топки и няма проблем, но е добре тегелирано и не съм имала проблеми до сега.

# 447
Всичко мятам и пера, нямам връхна дреха която да минава през това само по веднъж на сезон ако се носи що-годе редовно...
Но на мен точно дефиницията ми за хубаво яке е добре направено такова, на което няма да му треперя. Ако са си спестили труда да го изработят добре, не му казвам хубаво. И не се задържа за дълго, по един или друг начин. На химическо бих занесла само ако е накаква специфична материя и дрехата го изисква изрично (макар че гледам да не купувам такива че мразя екстра занимавки).

# 448
  • София
Аз така съсипах едно яке на детето. На Бенетон е, но с големи триъгълници вата, която не можа да се оправи. Добре, че му умаля, на не ме е яд. Но на себе си купих подобно дълго яке, обикновен производител. Указанията за пране бяха - 30 градуса, без центрофуга, хоризонтално сушене. Спазих ги, единствено центрофуга пуснах 400 оборота. Имаше леки размествания, но се понаместиха после ръчно. Та, начинът на пране и сушене има значение.

# 449
Има, да. Аз просто гледам да е капитонирано, а не ватата да е в широки "джобове" и да няма какво да я държи на място. Колкото и красива дреха да е, ако ще е такава само до първото пране - не е моята, някоя друга ще е че не ща още дертове и занимавки.

Общи условия

Активация на акаунт