Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 630
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, тук съм за съвет за избелване на уред и пластмасов корпус, пожълтял с времето.

# 451
Не може да се избели пожълтяла пластмаса.

# 452
Здравейте, дайте идеи как да изгладя смачкан кожен панталон (изкуствена кожа). Изпрах го без центрофуга закачих го на закачалка да се оттича водата, уж за да няма гънки, но пак стои смачкано. Пробвах също и с ютия на ниска степен с памучен плат отгоре. Не става и не става!

# 453
Наскоро колежка даде нейно яке на химическо и там предлагали точно такава услуга за якетата, ако се е събрал пуха, да се раздроби. Покрай празниците не сме се виждали, за да знам повече подробности. Но е вариант да попитате и дано се получи.

# 454
  • Благоевград
И аз се интересувам за гладене на Клин от изкуствена кожа. Купих си от Лидл такъв и колкото и пъти да го изпера и изгладя, не става.

# 455
Привет,
интересува ме какви са вашите ефикасни методи за пране на чорапи в перална машина? Имам проблем с по-дебелите чифтове, които слагам през зимата, памучни са като материя. Почти винаги след първото или второ пране стават на "трохи".
В обобщените Q&A въпроси и отговори не намерих решение за проблема си.🙂

# 456
Проблемът е в чорапите. И ММ имаше някои некачествени зимни дебели чорапи, които стават така. Други обаче не.

# 457
Моят син заля бежовия ни килим с почти цяла чаша прясно изцеден портокалов сок. Пръсках два пъти с Медикс за килими, понеже това имам под ръка, но все още е жълто петното. Имате ли идеи как мога да отстраня петното сама или да ползвам химическо чистене направо?

# 458
По принцип веднага на автомивка да го изпръскат с чиста водица би било най-добре. И чак след това и с някакъв препарат. Сега вече не знам, но има един Вениш за сухо пране на килими. От него имам добри впечатления. Но имай предвид, че ще измие отгоре и може и да не се вижда, но вътре в килима ще остане сок. И след време петното ще стане мръсно от полепнал прах.  Толкова от сухото пране. Има и фирми, които идват, вземат, перат и връщат.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 14:17 от Черна станция

# 459
Ако не е късно вече, за чашите не бих комбинирала в двете студена и гореща вода, че може да се спукат.
Ако пък са се разделили, добре е да знаем как е постигнато.
Портокаловото петно на килима веднага бих занесла за пране.

# 460
  • Варна
Не съм разделила чашите, не пробвах и топло в студено, че вече не са при мен, но ще ги мъча пак някой ден по този начин.

# 461
Здравейте, почистих печката с обезмаслител, забърсах. Сложих да печа един тиквеник и замириса на нещо като препарат. Вредно ли е ако се изпарява обезмаслителя, не съм забърсвала с мокро след него.

# 462
  • Sofia
Не е много ок .
Трябвало е да минете няколко пъти само с влажна кърпа и малко да поработи на отворена вратичка фурната.

# 463
  • Street of Dreams
Въобще не е ок даже, тези препарати са силна отрова и дори изпаренията им може да са изключително вредни. Този тиквеник според мен го изхвърлете и послушайте съвета на Доли. Аз дори след силен препарат минавам с друг, по-безопасен препарат, за да съм сигурна че няма остатъци и накрая само с вода.

# 464
Ясно, благодаря. И аз така мислех ама викам да попитам.

Общи условия

Активация на акаунт