Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 627
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Отмива се обезмаслителят, няма как. Аз точно това им мразя - хубава работа вършат и бързо става... докато не почна да минавам по безброй пъти с намокрена с чиста вода кърпа Grinning И все ми се струва че още може, аман. Накрая се ядосам и мина веднъж и с оцетена вода, та мирясам Grinning

# 466
Язък само за тиквеника че стана хубав 😉

# 467
Аз като почистя фурната, забърсвам няколко пъти с мокър парцал и след това слагам купичка или тавичка пълна с вода и лимонови резени. Включвам фурната на макс  докато водата в тавичката започне да ври. Изключвам и оставям така за още половин час и след това я забърсвам с кухненска хартия. По този начин фурната се навлажнява и дори да има останал препарат, всичко се изчиства.

# 468
То моето дето предимно него чистя дори не е и голяма фурна ами мини фурничка еърфраер... Повече го ругая отколкото го мия, ама много мразя тая процедура. То иначе е за минутки работа, от който и край да го подхвана Grinning

# 469
  • Mediterraneo
Тъкмо днес чистих фурната. След обирането няколко пъти с мокър парцал, включих на макс десетина минути, после оставих вратата отворена. Винаги така правя.

# 470
Да ви споделя аз как чистя фурната безопасно , с вода и сода на кашичка, всичко сваля ,ако трябва малко да постои така " накиснато ' и после с гърба на гъбата ,онова грубото се изчиства идеално. Моля дайте съвет как да изчистя хубаво еърфраера горе при реотаните , благодаря !

# 471
Не препоръчвам, аз с обезмаслител, четка и под душа къпах фрайъра. Толкова ми беше писнало от него, че исках да го убия. Ама не се даде, пущината, още година работи.

# 472
Само със сода не успявам аз, говоря за мини фурничка еърфраер. Аз и основно мръвки пека - в това малко пространство всички пръски са отблизо, но пък за сметка на това и ги изпича супер бързо и става разкош Grinning
Предпочитам да изплаквам повече пъти и накрая да мина веднъж и с оцетен разтвор да съм сигурна че неутрализирам обезмаслителя, но си цвъкам пяна за грил и фурни, оставям за малко и всичко пада почти без да тръкна. Стомана е, хич не го жаля и пазя.
Не са приятни тия процедури, независимо с какво, но трябват.
Отгоре където е реотанът и аз само се чеша по главата, хем при моя е решетка под него, а не баш открит реотан и да пръска по него. Още не ми е дошла муза да видя мога ли да я сваля само нея.

# 473
Кошничката долу я чистя с обезмаслител и мека четка, но реотана и около него ми е проблем,тези дни смятам да го обърна с главата надолу и да пробвам и там със сода и четка за зъби .

# 474
  • Майничка
Покрай празниците, неизвестно как, някой от домашните любимци е успял да стопи някакъв син найлон върху краищата на къдрава кексова форма от йенско стъкло. Вече месец стана, не успявам да го елиминирам. Дотук пробвах със сешоар (нищо не стана) и с потапяне в купа с вода и пускане в микровълнова (сякаш леко поизбледня и се поолюпи, но дотам).
Дали има някакъв друг чалъм или направо да мятам формата?

# 475
Хм, найлонът би трябвало да е чувствително по-мек от тая форма, по-скоро да го изтъркаш с нещо. Бих пробвала ако можеш с някакво като тия ножчета дето стържат керамичните котлони, че защо не и с някаква по-ситна шкурка щом иначе ще я хвърлиш тая форма. Тя щом е така, по-зле няма да стане я.
Ако я сложиш във фурната че да се нагрее много и това пак да се разтопи, не е гаранция че пак ще можеш да го махнеш, а сигурно и ще размирише.
Не се знае какъв найлон е и дали не можеш го и разтвори в него, ама там пак е в тъмното да стреляш. Но ако имаш у вас ацетон може и това да пробваш, макар че ме съмнява.

# 476
  • Майничка
Мерси, ще потърся ацетон.

# 477
Честно казано, ако нямаш и тепърва ще купуваш, не съм убедена че си струва, шансът да стане нещо с него е малък. По-голям шанс имаш механично да го отстраниш това от стъклото.

# 478
И аз бих търкала механично.

# 479
  • Бургас
Хм. Че какъв ще е такъв тоя найлон, че така да залепне?! Мен би ме било страх да търкам с остър предмет. С нещо пластмасово бих опитала. Първото, за което се сещам е блокче лего - твърдо е, има хубав ръб, но няма да нарани стъклото, поне така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт