Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 623
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Ако е имало и топлина замесена, си залепва като стой та гледай... ама няма да ви кажа откъде знам Joy

# 481
Йенското стъкло е дебело, съвсем спокойно може да се изтърка с ножчето за стъклокерамика или подобно.

# 482
  • Майничка
Нямам такова ножче, но ще потърся.

# 483
А ако пробваш с намачкано алуминиево фолио да търкаш? Пробвай, или някаква фина телена гъбка. Бях вземала преди време от лидл. Върши работа. Нещо подобно https://tmarketonline.bg/product/gaba-fino-za-teflon.

# 484
  • Майничка
С телена гъба пробвах, изобщо не се отрази.

# 485
  • София
Замрази във фризера и тогава стържи

# 486
Тръкни с някаква шкурка тогава, ако ти се намира под ръка. Поне аз това бих направила, особено както казваш че не е прав ръб на тая форма.

# 487
  • Бургас
Ааа, да. С шкурка няма как да не стане. Ако нямаш шкурка, прежали някоя пиличка за нокти.

# 488
  • софия
Пусни в миялна на дълга програма на по-високи градуси.

# 489
Тя е пускала в миялна.
О, не, сега видях, в микровълнова е пускала. Хм, а как ще действа мв?

# 490
  • София
По принцип високите градуси запечатват още повече.

# 491
  • Майничка
През виялна мина няколко пъти - грам не й се отрази.

# 492
С телена гъба пробвах, изобщо не се отрази.

Изгори го със запалка. На йенското стъкло нищо няма да му стане, евентуално да се опуши, ама то се чисти. С горелка за крем брюле още по-добре.

# 493
  • Бургас
Аз пък да ти кажа, бих го оставила така. Синият найлон е преминал всички тестове за издръжливост 😄 Едва ли ще направи кексовете ти по-малко вкусни.

# 494
Момичета, в пералното помещение имаме мивка с вграден диспенсър бронз. Не зная какво се случва, но сапунът излиза от него черен и на парцалчета. Оприличавам го на някакво окисление с метала вероятно.

Някоя да има подобен опит и решение?
Бих взела нов диспенсър директно, но доста малък избор има точно на този цвят, а друг не би се вписал. А и ако аз греша някъде, ще се повтори (макар че всички останали диспенсъри вкъщи са ок).

Общи условия

Активация на акаунт