Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 618
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Е търках разбира се. Мисля че и със спирт съм опитвала, ама не съм сигурна. Сега ще пробвам и ще докладвам.

# 511
Спирт според мен първо го пробвай някъде на по-скрит малък участък дали няма да повлияе на лака, че те и лаковете не са един вид.

# 512
  • Бургас
Имаме кана за филтриране на вода. Наливането става от горе, през нещо като решетка. Цялата част е в котлен камък или както се нарича това бялото, което се е вкаменило там от наливането на вода.
Как да го почистя?

# 513
  • Sofia
Трудно.
Слагала съм я и в миялна.
Търкала съм с разни препарати и гъба.
Все си остава бяло.

# 514
Котления камък се чисти с оцет. Може да напоиш нещо и да го оставиш отгоре за известно време и после да разтъркаш.

# 515
  • Бургас
Направо ще купя един оцет специално, за да накисна капака в него. Утре - вдругиден ще пиша дали и какво е станало.
Благодаря ви! 🙂

# 516
  • offshore & overseas
За котлен камък може оцет или лимон плюс сода бикарбонат и опакото на гъбата.

Иначе си има специални препарати. Например аз съм използвала (за кана Брита и за кана тип чайник на Филипс) декалциращия препарат за кафе машини на HG. Просто в случай че става дума за кана с филтър, може да не се кипва водата, а само да се понакисне и да се изплакне хубаво.

# 517
Пробвах и стана. Със спирт се изчистиха следите от тиксо по гардероба. Много благодаря за полезния съвет отново! А лепенки по дограмата, такива хартиени, които са на нова дограма току що сложена. Дали ще стане пак със спирт?!

# 518
  • София
Пробвах и стана. Със спирт се изчистиха следите от тиксо по гардероба. Много благодаря за полезния съвет отново! А лепенки по дограмата, такива хартиени, които са на нова дограма току що сложена. Дали ще стане пак със спирт?!

Пробвай с препарат за пластмаса. При мен това сработи.

# 519
Лепило от дограма съм чистила с олио, можеш да опиташ и ти. И с разредител за боя също съм махала.

# 520
  • Бургас
Мяуче, декалциращият препарат хубава работа ли върши? Че за измиване хич не е евтин. Ще пробвам с оцет като съм вкъщи и ако не стане ще търся този или подобен препарат. Гледам, че има различни марки.
В Бургас водата ни е доста твърда и макар да напива по-хубаво от меката вода, по каната се  наслоява бая котлен камък.

# 521
За котлен камък в самата кана има много бюджетни и хубави прахчета. Последно купих такова от ДМ.

# 522
Използвам кана с такъв капак от много години, с оцет го чистя но пак си иска и да се тръкне с гъбата а не само да се накисне. Евентуално може и да не стане от веднъж, зависи колко има отложено по него.
Накисвам капака в по-силничък оцетен разтвор или пък разтварям пакетче лимонтузу в доста топла вода, достатъчна да го потопя. Кисна, мия, ако трябва връщам пак в разтвора. Измива се но си е досадно.
По някое време видя накоя промоция за кана плюс наколко броя филтри много изгодно и направо подменям каната Grinning
Но пък другия тип капаци които се вдигат нагоре целите не ми допадат хич, така че си карам с такива.

# 523
20 лв я виждам редовно тази кана

# 524
  • Бургас
Побърках ви с тая моя кана, ама вярно я гледам на промоция за 19,90. А нашата е много зле. Направо ще взема нова. Извинявам се, че ви накарах да давате съвети напразно! Което всъщност не е съвсем напразно де, защото новата ще гледам да не я оставям да се вкамени 😁

Общи условия

Активация на акаунт