Априлче 2025г./тема 2/

• 25 944
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема, Кактусче! 🌸

Аз се следя при Чучумишев и си харесах др. Ненад Леков за Женска консултация. Той изражда в Токуда, но следи в МЦ Мария Мед. За него знам, че доста се вслушва и консултира (ако има проблем или казус) с др. Нашар в Токуда пак. Знаете, че при нея са най-страшните случаи, а не ми се стои пред кабинети с часове цялата зима с още 50 бременни. Кажете и вие, ако имате информация за др. Леков. (само хубави неща съм чула за него) Наистина е много внимателен, изчерпателен, отговаря ми на всички тъпи и параноични въпроси дори 😁

Между другото, да ви споделя, че от време на време ми припарва след пишкане. Може и да тръгвам да развивам някоя уринарна инфекция обаче я пресичам само с външна промивка от смрадлика + от вчера включих сок от червена боровинка от DM. Четох по въпроса, че в умерени количества е напълно безопасен по време на бременност и действа превантивно за инфекции. (давам като инфо за дамите с проблемите с бъбреци и хроничен цистит)

# 16
AnBolein ❤️❤️❤️
Аз лично пия Уринал и той ме спасява 🤗 Напълно безопасен е по време на бременност. Обикновено при неразположение пия 2 капсули наведнъж вечер. Иначе може и сок да си вземеш 🤗 Знаеш, че важното е да пиеш много течности ☀️

# 17
Дами, какво пиете за главоболие? Втори ден не минава и не мога да стана от леглото. На приливи и отливи ме боли силно и болката си мени мястото.

# 18
Мене ме боля от неделя насам, заради недоспиване. Не съм взимала нищо, защото беше търпимо, но принципно парацеталомът е и за болки в главата.
Иначе знам, че студена кърпа се слага на врата и краката се киснат в топла вода, обаче не съм пробвала такива лекове и не знам дали помагат.

# 19
Мене ме боля от неделя насам, заради недоспиване. Не съм взимала нищо, защото беше търпимо, но принципно парацеталомът е и за болки в главата.
Иначе знам, че студена кърпа се слага на врата и краката се киснат в топла вода, обаче не съм пробвала такива лекове и не знам дали помагат.

Аз го пробвах това, лед (торба със замразени зеленчуци) на тила/врата и краката в топла вода. Отпусна ме за около час.😁 Иначе и аз знам парацетамол. Вода пий дори да няма жажда, регулира кръвното + храна дори да няма глад. И сън, следобедна дрямка. Все едно от трите ще оправи положението. Но ако не е кръвно и ти е нормално, са си хормони

# 20
При мен знам какво е Simple Smile Просто се храних късно, обилно и с кофти храна и оттам ми тръгнаха проблеми със съня. Все едно не си се знам, ама какво да се прави - лакомия Laughing

# 21
Здравейте, дами.
Не съм се включвала, но ви следя от самото начало. С термин 16.04 съм, чакам девойка (имам и една, която в неделя става на 4 години).

Влизам с въпрос към момичетата, които са дали кръв за БХС във Фемина. Следя се при доктор Икономова, но в Петрич и практиката е същата, като във Фемина (тя работи и там).
Влизайки в НГЛ, и въвеждайки данните за проверка на резултати, ми изписва, че няма данни за взета проба и пациент.
Питането ми е какво ви е изписвало, преди да излезе резултатът. Пробата ми взеха на 08.10.  Очаквам да не е готов резултатът, но все пак да има някакви данни 😃.

# 22
Re-Born, колко се радвам да те видя тук 😍 леко бременеене 🤗

# 23
  • София
Здравейте, дами.
Не съм се включвала, но ви следя от самото начало. С термин 16.04 съм, чакам девойка (имам и една, която в неделя става на 4 години).

Влизам с въпрос към момичетата, които са дали кръв за БХС във Фемина. Следя се при доктор Икономова, но в Петрич и практиката е същата, като във Фемина (тя работи и там).
Влизайки в НГЛ, и въвеждайки данните за проверка на резултати, ми изписва, че няма данни за взета проба и пациент.
Питането ми е какво ви е изписвало, преди да излезе резултатът. Пробата ми взеха на 08.10.  Очаквам да не е готов резултатът, но все пак да има някакви данни 😃.
Здравей! Аз също пусках БХС там и на регистратурата ми казаха, че резултати ще има в тяхната онлайн платформа , като се влиза с ЕГН и код, който има под листа от прегледа https://web.mcfemina.com/ При мен резултатите излязоха за по-малко от 2 дни.

# 24
Мария, благодаря ти за отговора.
Само че изрично ме предупредиха, че при мен ще важи алтернативният, трети вариант, за проверка на резултатите (с три имена, рождена дата и дата на вземане на проба). Явно, защото има забавяне, докато пробата отиде до София, не знам.

Все пак има развитие, изписа ми, че има данни за пациента, но няма готов резултат. Simple Smile
Всичко е наред.

# 25
Първата фетална и БХС правих при д-р Чачева в Надежда.
Иска ми се всички ФМ да бъдат при различни специалисти, така съм решила. Сега запазих час за втората ФМ при д-р Павлова в Марковс, след много положителни отзиви - но не я виждам в този списък за доктори със сертификати за провеждане на ФМ.Честно казано Марковс толкова го хвалят навсякъде, че не предполагах, че нито един от специалистите в мед. център не е сертифициран?! А и цената на ФМ е най-висока в сравнение с Щерев и Надежда. Отмених часа и записах при д-р Михова в Надежда.
Този списък още с първата бременност го гледах и от там си избрах да бъда при Чачева и Калев.

# 26
  • Варна
Аз пия парацетамол при главоболие, за съжаление доста често без никакъв ефект.
Относително често ме боли главата, като често започва през ноща.
Винаги си премервам кръвното и засега не съм го вдигала. Та....отдавам главоболието на други процеси в организма.
При всички случаи ми е непоносимо да го търпя и често прибягвам до парацетамола, просто не издържам да ми тупка цялата глава. С предишната бременност бях със същото главоболие. Мисля че след 5 месец започва да отшумява.

# 27
Момичета, имам въпрос, кога влизаме в четвърти месец, от коя седмица. В интернет ми излизат различни резултати, в някои статии пише от 13, други от 14-та седмица. Малко се обърквам с тези различни срокове.

# 28

Ето, дано така е по-ясно.

# 29
Момичета, имам въпрос, кога влизаме в четвърти месец, от коя седмица. В интернет ми излизат различни резултати, в някои статии пише от 13, други от 14-та седмица. Малко се обърквам с тези различни срокове.
Объркването идва,заради лунарните и календарните месеци Simple Smile
На която дата е терминът, на тази дата влизаме в следващия месец, което е около 13+3-4 дни. Оттам идва и разминаването дали в 13-та или в 14-та г.с.

Терминът ми е на 16.04, съответно на 16.10 влизам в четвърти календарен месец.

Общи условия

Активация на акаунт