Априлче 2025г./тема 2/

• 26 086
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Aliaamalinka, имате ли възможност за пренатален тест? Там знам, че е сигурно дали има или няма Даун.

# 46
Да. Колебая се даже дали да не е амниоцинтеза, че там резултатите поне са около 100% достоверни.
В понеделник имам час при следящия ми АГ, ще го обсъдя и с него.

Aliaamalinka, имате ли възможност за пренатален тест? Там знам, че е сигурно дали има или няма Даун.
[/quote]

# 47
Вижте какво ще покаже пренаталния първо, повечето са изключително надеждни.

# 48
Какво правите при ниско кръвно?
С предишната бременност не ми е падало кръвното, даже скачаше малко, а след раждането доста.
Сега от нищото ми заглъхват ушите, причернява ми и съм ни жива, ни умряла 😕
Хем се тревожа за себе си и бебето, хем за голямото, защото си е вкъщи (сопол) и не знам кога ще я уплаша.

Бързо минава причерняването, ушите остават заглъхнали с часове, ама съм си за хоризонтално положение..... А детето като си иска своето, аз трябва да стана.
Няма да е все така, разбира се, ама....

След кръводаряване ми е падало рязко и там ми дадоха "коктейл" равни части вода със сол и се нормализира за 10 минути, обаче сега ме е страх да не скочи много, след "коктейла".

По-скоро пиша, за да си помрънкам, ама ако има нещо, което да помага - цялата съм в слух.

Повечето пъти ми става така, докато си слагам Фраксипарина, ама и предишната бременност бях на НМХ. В смисъл... Съвпадение е, вероятно, че точно тогава ми пада кръвното.

# 49
Айран със сол мисля, че помага. При мен долната граница падаше под 60 и едвам я качвах до 65. Сега започна да се нормализира.

Минах и аз на моят БХС и ФМ. За сега изглежда всичко наред с бебока. Чакам резултати. Бебока върви със седмица напред и изтеглиха термина ми за 17.04. За сега предположиха момиче, но ще видим по-натам какво ще стане. Сега остава да си избера къде да пусна пренатален и в следващите дни ще го направя. Отдъхнах си.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 12:37 от Пълнолуние

# 50
Луничке, моят първоначален термин беше 17 април, но се измести за 12ти 🤣🤣🤣 Радвам се, че всичко е наред ❤️🤗

# 51
Отбор Овни Simple Smile Преди беше на 24 април термина и можеше да е Телец. Вкъщи ще сме само рогати, половинката Овен, аз Телец. 😀

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 16:50 от Пълнолуние

# 52
С предишната бременност не ми е падало кръвното, даже скачаше малко, а след раждането доста.
Хем се тревожа за себе си и бебето, хем за голямото, защото си е вкъщи (сопол) и не знам кога ще я уплаша.

Бързо минава причерняването, ушите остават заглъхнали с часове, ама съм си за хоризонтално положение..... А детето като си иска своето, аз трябва да стана.

След кръводаряване ми е падало рязко и там ми дадоха "коктейл" равни части вода със сол и се нормализира за 10 минути, обаче сега ме е страх да не скочи много, след "коктейла".

По-скоро пиша, за да си помрънкам, ама ако има нещо, което да помага - цялата съм в слух.

Повечето пъти ми става така, докато си слагам Фраксипарина, ама и предишната бременност бях на НМХ. В смисъл... Съвпадение е, вероятно, че точно тогава ми пада кръвното.

Да, както казаха дамите тук, сутрин айран със сол. Изобщо не се тревожи, не можеш да го качиш чак толкова много това кръвно. Но все пак вечер не прекалявай със солта под каквато и да е форма. Аз и този “симптом” го имам 😅Даже на 2 пъти директно си бях припаднала, подкосиха ми се краката и добре че имаше къде да седна/легна.
Освен айранче със сол и витамин Б12 също вдига кръвното. Направо конски дози си пия, че доктора ме съветва горна граница да поддържам. Също гледай винаги да имаш вода във себе си или нещо сладичко. Понякога може и кръвната захар да е паднала рязко и пак се усеща като ниско кръвно. Абе въобще аз съм ходещ цирк, в чантата винаги имам вода, айран и нагризан банан 😂Щото веднъж в Еконт ми стана лошо, едно сърцебиене, един шум в ушите и изпотяване…

# 53

Аз съм с ниско кръвно обикновено. Айрян със сол ми помага и също така равномерно дишане.

АГ ми каза, по-добре ниско кръвно докато си бременно отколкото високо.

Хапвай по на често и пий по един айрян на ден, на мен ми помага.

# 54
Също така не забравяйте и за приема на вода и колко е важна и необходима. Регулира водно-солевият баланс на организма, което е чудесно.
Освен това влиае благоприетно на кръвното налягане, захарта, солта и не на последно място амниотичната течност.. с две думи пийте достатъчно водичка.
 И в тази връзка по време на бременност необходимостта на организма ни от вода се повишава.💧🤰🏻

# 55
Мими, супер, че се сети да споделиш тази важна информация ☀️ На мен след трансфер ми казаха да пия МИНИМУМ по 2 литра вода на ден. Много е важно за кръвообращението, бебчето има нужда да пием повече водичка 🤗
Заради гаденето и повръщането минах на чайчета и много айрян 😁 Обаче напоследък жаждата ми се засили и съм щастлива, че успявам вече да пия вода.

# 56
Днес имам резултат от пренаталния тест. Всичко е наред Слава Богу! Очакваме момченце и терминът ми засега е на 17.04.
С водата аз съм скарана малко и с пустото гадене хич не можех да я пия, но ще гледам да променя това, защото наистина е много важна водата по време на бременността.

# 57
И аз още не мога да пия вода. Мъча се, но … става ми още по-лошо , дори и стомаха ме заболява. Сега карам на сокове и плодове, които имат повече вода в тях.

Бетичка, Радвам се, че всичко е наред. Какъв тест прави ? Аз трябва до другата седмица да съм решила, че се мотая само.

# 58
Луничке, аз карам на круши 😁❤️❤️❤️😅

# 59
И аз хапвам круши и помагат за ходенето по Номер 2. Поне в дните, в които хапвам по 1 круша след няколко часа ходя. Иначе още ме мъчи този запек. Иначе хапвам и пъпеш, нектарини и др. Днес мисля да хапна и райска ябълка, защото много ги обичам. ❤❤❤

Днес ми казаха да ям месо, ама това няма как да се случи. Та ще наблягам на яйца.

Общи условия

Активация на акаунт