Априлче 2025г./тема 2/

• 29 821
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
Мила, напълно възможно е да е от вагиналния преглед, не се притеснявай и пиши след прегледа Purple Heart
По принцип шийката е много чувствителна и може да е от нея. Дано и повръщането да спре вече.
Мики, ти в коя седмица си? При мен също започнаха ярки сънища, но и ранно ставане. В момента съм в 13+1г.с.
Скрит текст:
Радвам се, че вече всичко е наред между нас ❤️ понякога добрите приятелства започват с пререкание 🍀Щатлива съм да сме тук и да се подкрепяме
🤗

Разговарях с докторката и ми каза, че щом е кафяво, не е притеснително и да изчакам да видя дали ще се повтори. Но, и тя ме успокои, че може би е от прегледа. Все пак ще наблюдавам днес и утре ще ида, ако има нещо. Надявам се наистина да е било еднократно. Иначе, освен обичайното гадене, нямам други оплаквания. Благодаря много за бързите отговори на всички Simple Smile

# 91
Не знам дали в тази тема питах, ако съм се извинявам че ще повторя въпроса си.
Има ли някой, който е правил БХС и има нисък резултата за papp-a. Ако да, как е коментирано от лекарите?
Моя резултата е 0.257mom, което се води нисък резултат и чета доста лоши последици които може да предизвика.
Едва в понеделник съм на лекар и ще имам възможност да попитам.

# 92
Не знам дали в тази тема питах, ако съм се извинявам че ще повторя въпроса си.
Има ли някой, който е правил БХС и има нисък резултата за papp-a. Ако да, как е коментирано от лекарите?
Моя резултата е 0.257mom, което се води нисък резултат и чета доста лоши последици които може да предизвика.
Едва в понеделник съм на лекар и ще имам възможност да попитам.
Знам, знам, знам колко е трудно, но се опитай да не се филмираш и изчакай да чуеш какво ще каже лекарят. Ако не се лъжа, имахте и НИПТ, така че спокойно!
На моменти имам чувството, че една друга се надъхваме да сме притеснени за какво ли не. Вярно, че с Мария се сдъвкахме нагоре по темата, но е права, че трябва да сме опитаме с по-малко паника и повече спокойствие. Simple Smile

Стискам палци! Всичко ще бъде наред!

# 93
Мики и аз ти благодаря 🤗❤️ Ние с теб сме с по-малко от седмица разлика. Радвам се, че се чувстваш все по-добре. При мен също има леееко подобрение(чак ме е страх да го напиша).

Мила, радвам се, че всичко е наред и да е наистина еднократно от прегледа 🤗❤️

Това са моите резултати:
Скрит текст:

Розичка, не се притеснявай 🌷 вярвам, че всичко ще е наред 🤗🍀
Това намерих като информация:
Скрит текст:
Серумното ниво на PAPP-A нормално е 8.03±2.75 mIU/L. Зависи от гестационната седмица.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 13:59 от Kactus

# 94
Благодаря ви за отговорите. Имам НИПТ да, и затова не се безпокоя за хромозомни аномалии, с по скоро за други неща.
Успокоява ме факта, че в действителност може седмицата да е изчислена малко напред, т.к съм с ранна овулация и размерите на плода са по - големи, от там ме изкара в 13с + 3 дни, а реално бях в 12 + 4-5 дни. Може и от там да става някакви разминаване. От една страна това БХС е излишно, но нали уж изчислявало риск за прееклампсия затова се реших да го правя.

# 95
rozi4ka222, щом имаш НИПТ, можеш да си спокойна, че разлика идва от изчислението на гестационната възраст. ❤️
Аз също направих БХС само заради изчислението на риска от прееклампсия.

# 96
Момичета за колко време Ви излязоха тези резултати? За моите е още рано, едва вчера ми взеха кръв.

Днес с ММ бяхме на едно събитие на Училище Бебе . Като за първо такова събитие на нас ни беше интересно. Мислим да повторим преди раждането , ако имат , че нямам такава дълга памет. Вие замисляли ли сте се за съхранение на стволови клетки? Ние още не сме решили какво да правим в тази насока. Аз още НИПТ тест не съм решила какъв да пускам , ама … 😃 Миналата седмица ми спукаха вената на една ръка и още е много синя. Вчера дадох кръв от другата, та дано да намерят още някоя читава вена. Моите са тънки и едвам се виждат.

Розичка дано всичко е наред.

# 97
Момичета за колко време Ви излязоха тези резултати? За моите е още рано, едва вчера ми взеха кръв.

Днес с ММ бяхме на едно събитие на Училище Бебе . Като за първо такова събитие на нас ни беше интересно. Мислим да повторим преди раждането , ако имат , че нямам такава дълга памет. Вие замисляли ли сте се за съхранение на стволови клетки? Ние още не сме решили какво да правим в тази насока. Аз още НИПТ тест не съм решила какъв да пускам , ама … 😃 Миналата седмица ми спукаха вената на една ръка и още е много синя. Вчера дадох кръв от другата, та дано да намерят още някоя читава вена. Моите са тънки и едвам се виждат.

В Майчин дом всеки месец има училище за родители на различни теми- със сигурност, ще го посетим, но малко по-натам, за да ни бъдат пресни знанията за бебчо😅
Относно стволови клетки- да, аз определно мисля да съхраним. Много хора ги отричат, но според мен си заслужава. Просто трябва да разучим коя банка. Имам близък човек с гъсти връзки във Future-health, та със сигурнсот първо тях ще разуча.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 20:31 от MariaNicko

# 98

В Майчин дом всеки месец има училище за родители на различни теми- със сигурност, ще го посетим, но малко по-натам, за да ни бъдат пресни знанията за бебчо😅
Относно стволови клетки- да, аз определно мисля да съхраним. Много хора ги отричат, но според мен си заслужава. Просто трябва да разучим коя банка. Имам близък човек с гъсти връзки във Future-health, та със сигурнсот първо тях ще разуча.

Ако е удобно после, предай информацията, че и на мен са ми интересни.

# 99
Включвам се и аз за сънищата - много странни, цветни и необясними са моите Laughing Аз по принцип съм от хората, които имат ярки сънища всяка вечер, но откакто съм бременна са доста иха! хаха Ставам поне веднъж през нощта до тоалетната, а през деня мога и по три пъти за два часа. MariaNicko и аз като теб се събуждам рано сутрин напоследък и се чувствам отпочинала, въпреки, че през деня към 12 на обяд вече съм каталясала и искам да си легна.

Нямам търпение да дойде някакъв прилив на енергия, защото само лежа и нямам желание за нищо физическо. Гледам да правя разходка поне веднъж на ден.

Аз във фейсбук попадам на различни събития за мама и бебе/бъдещи родители и тн и с ММ мислим да посетим някое, като ми напредне малко бременността.

Пазете се сега с тези грипове, че е тежко. В работата доста хора бяха болни и аз излезнах болничен, заради лека хрема.

# 100
Наистина има много болни. Като чуя някой да кашля и бягам на 100метра😂
Аз искам да попитам започнахте ли вече да си мажете коремчетата с нещо и ако да с какво?
От време на време се мажа с кокосово масло, но мисля вече да започна всяка вечер и много се чудя дали да продължа с него или да си закупя някой продукт точно за целта.
П.с. Знам, че всичко си е предимно до тип кожа и най-вече ген, но все пак ми се иска да положа някаква грижа в тази посока. 🤰🏻

# 101
Аз още от началото започнах да се мажа с кокосово масло, ама забравям от време на време. После си взех Bio oil и сега се мажа с него. Обаче свалих едно приложение за проверка на съставките и дали са подходящи за бременни и показа, че не е съвсем безопасно. Дали е така не знам.
Скрит текст:

Сега гледам други масла и това на Cocosolis го дават безопасно, но си е скъпичко. Другото, което гледах е на Wooden spoon и So simple, но пак са с по-висока цена. Ще мисля с какво да го сменя.

Ели, аз почти не излизам от нас и навсякъде съм с маска и често се пръскам с дезифенкрант. Не че е гаранция , но пак …

Иначе събитието беше в болница Лозенец. Имаше кратка разходка из Родилното отделение. Разбира се целта им беше да привлекат хора да раждат при тях, но на мен ми беше интересно да видя на живо някои от нещата, не само на снимки.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 13:55 от Пълнолуние

# 102
Наистина има много болни. Като чуя някой да кашля и бягам на 100метра😂
Аз искам да попитам започнахте ли вече да си мажете коремчетата с нещо и ако да с какво?
От време на време се мажа с кокосово масло, но мисля вече да започна всяка вечер и много се чудя дали да продължа с него или да си закупя някой продукт точно за целта.
П.с. Знам, че всичко си е предимно до тип кожа и най-вече ген, но все пак ми се иска да положа някаква грижа в тази посока. 🤰🏻

Аз моето го мажа с един лосион на Vaseline - има ги в лили и дм, и олио от време на време. Не мисля да купувам специални кремове за стрии, защото веднъж не съм видяла разлика от тях. Според мен ако една жена е предразположена към стрии, каквото и да ползва, няма как да ги предотврати.

# 103
На Сераве основните лосиони са много хидратиращи и безопасни, но винаги е хубаво да се провери, преди да се ползва нещо.

# 104
Аз си бях купила олиото на Palmers, обаче миризмата му напълно ме отказа от употреба... Мерише ми много сладко(на изпечени сладки, буквално), а аз по принцип обожавам сладки миризми. Обаче откакто съм бременна, всичко което сладнее - далеч от мен! 😂

П.С На момичетата, които им предстои преглед при д-р Стоилов- общо взето съм доволна от прегледа.
Всичко е наред с бебчето, единственото, което ме притесни, че аз съм с висок риск за прееклампсия.
Докторът не се ангажира за предположения за пола, аз и не питах. Резултатите излизат в рамките на 1час, след което ги обсъжда с вас. Много усмихнат и позитивен. Само ми направи впечатление, че са ми объркали датата от последния цикъл. Питаха два пъти, въпреки това е грешна, но разликата е само 2дни, така че предполагам не е фатално.
Успех и на другите дами, ще ви стискам палци всичко да е наред!🤗🍀

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 13:43 от gingermorning

Общи условия

Активация на акаунт