Априлче 2025г./тема 2/

• 29 921
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Не, това няма отношение, доколкото разбрах, категорично ти казват от тази дата си в майчинство. А кога ще родиш, не зависи.

# 136
И аз имам въпросче. Първоначално датата на термина ми беше 24.04, но сега ще я изместят на 17.07. Тези 45 дни от коя от двете дати се брои ?

За раждането още не знам и аз как ще раждам дали естествено или със секцио. Трябва са видим как стои въпроса с очите, до колкото разбрах взимат предвид и дали имаш изкривяване на гръбначният стълб, а аз имам такова. Разбира се и бебето има думата, но има време да се изкаже по въпроса.

# 137
Пипи, много сладко аватарче 🤗 Аз минах преглед, всичко е наред и бебчето е още по-напред 😁 терминът ми от 17 април се измести на 10ти април, хихи 🤗❤️❤️❤️ За пол ще кажат категорично чак в 16г.с. Казах, че от време на време имам леки болки и ми изписа Магнерот 500-3×1тб.

Прекрасни новини, много се радвам, че всичко е наред ❤️ май в началото беше с термин след мен, ако не се бъркам (аз съм на 19ти април), как ни изпреварихте самоо 🥰🥰🥰
Стискам палци и гаденето да отминава. Аз вчера имах малко подобрение, но днес си започнах както обикновено 🤣 спомням си в началото как се радвах, че ми е лошо, хаха, сега нямам търпение да мине.
За пола, май точно ти ми изпрати, че изглеждат напълно еднакво в началните седмици... На мен ми казаха момче, обаче аз сега малко се осъмних.. всички, около мен казват, че силното гадене и повръщане се свързва с момиче..  ще видим по- нататък какво ще излезе. Simple Smile

# 138
Мила, благодаря ти 🤗❤️ то и аз се радвах на симптомите, но и аз вече искам да спре това постоянно гадене....и повръщането следобед/вечер 😁
Луничке, надявам се да не влезем чак в мартенската 🤣 аз малко се бях притеснила, защото нали съм инвитро и там няма как да има отклонения заради овулация и бебчето реално си е седмица напред. Докторът ме успокои, че всичко е наред, просто някои бебчета явно бързат да пораснат 🤗☀️🍀
Иначе за пол...има съмнение за момченце, но чак в 16г.с. ще ми кажат със сигурност, защото е вероятно и момиче да излезе....заради почти еднаквите атрибути преди 16г.с. 😅Аз също нямам представа от коя дата ще се изчисли 45 дневният. Трябва да попитам в темичката "майчинство и счетоводство". Там има много полезна информация 🤗❤️

# 139
Датата на майчинство се изчислява спрямо термина, който се задава от лекаря. А, дали ще родиш секцио, или естествено, не зависи. Зависи само от датата на термина. Предполагам, че сега на Кактус, датата се измества със седмица, защото и датата се е променила.

# 140
Благодаря ти, Мики 🤗❤️

# 141
Аз да попитам, знам, че суши със сурова риба е забранено, но с пиле, тези които обичате, хапвате ли си? Аз си поръчах веднъж, но се чудя до колко е удачно.

# 142
Тези от вас, които вече сте преминали през едно (или повече) гледане на бебче - какво бихте препоръчали: да се вземе количка 3в1 със столче за кола или количката да няма столче и то да се закупи отделно?

Харесала съм си и двата варианта, но всеки ми дава различни съвети от колеги и приятелки. Един ми казва "по-добре 3в1 количка, тъй като ще е по-лесно в началото със свалянето и вдигането и да не мъкнеш всичко в колата", друг ми казва "вземи си 2в1 количка и отделно столче от 0 месеца - 4 години".

Да добавя, Лили: аз откакто съм бременна си поръчах суши с темпура скарида, нея може да я хапваме, тъй като е сготвена. Иначе и аз бях на суши с пиле, въпреки че е малко като пиле с ориз хаха, но много обичам и трябваше да си начешам крастата.

# 143
Аз да попитам, знам, че суши със сурова риба е забранено, но с пиле, тези които обичате, хапвате ли си? Аз си поръчах веднъж, но се чудя до колко е удачно.
Можеш да си хапваш с пиле, но аз бих се замислила особено ако е от суши ресторант в какви условия се приготвя пилето, тоест дали в някакъв момент няма да е имало контакт с дъска или нож който е бил в контакт със сурова риба, НО аз съм Монк в това отношение😅 просто нямам доверие на ресторанти- пробвай да си го приготвиш сама, така можеш да си хапваш без притеснение. 🤗

# 144
Лили, няма проблем щом има термична обработка 🤗
Ели, аз също гледах 2 в 1, много ми хареса и казаха, че от същата марка може да се закупи и столче. По принцип казват, че е по-добре да се закупи столче за тези до повече килограми, но те не са като кошница.
ПП подкрепям Пипи, аз също съм малко с едно наум за хигиената в ресторантите 😁

# 145
Здравейте!
Вие започнахте ли да купувате нещо за мъничетата?
Какви залъгалки и шишета обмисляте да закупите?
Аз, за сега съм взела само няколко бодита, но обмислям да започна да купувам всичко необходимо малко, по малко , за да не се усети толкова много накрая.
С какво мислите да започнете, имате ли списък, които мислите да следите ?

# 146
Аз купих няколко неща: комплект чорапки, едно боди, кърпи, онзи дълъг шал който си увиваш около тялото да носиш бебчето (забравих му името) - винаги съм искала да го пробвам хаха

За шишета мисля филипс - авент, за играчки, залъгалки съм се насочила към Монтесори играчките, но от роднини и приятели ако получим нещо, няма да го хвърлям естествено Laughing

И ние със сигурност ще купуваме постепенно, ще почна с по-малките необходимости - дрешки, бутилки. Понеже нямам много бременни познати и приятелки, питах chatgpt и ми направи списък с неща, които ще ми трябват.

# 147
Междудругото, в продължение на темата за феталните специалисти и без въобще да искам да вдигам спорове, но ми стана интересно къде и какво и как са разните списъци.

Това е към момента с пълна диплома:

Иначе отделни специалисти имат акредитация по различни аспекти от ФМ, ако на някой му е интересно, може да гледа тук Simple Smile

https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/diploma

# 148
Междудругото, в продължение на темата за феталните специалисти и без въобще да искам да вдигам спорове, но ми стана интересно къде и какво и как са разните списъци.

Това е към момента с пълна диплома:

Иначе отделни специалисти имат акредитация по различни аспекти от ФМ, ако на някой му е интересно, може да гледа тук Simple Smile

https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/diploma

Според вас, ако лекарят няма такава диплома, значи, че няма да е добър ли? Питам защото при нас най- близкият е на 3 часа, като казах на мъжа ми и той малко... как да кажа, не държи да ходим "чак" толкова далеч 🤣 ако бях е България със сигурност щях да настоявам да идем при сертифициран. Та, първата ФМ си мина при моята, която си ме следи, но за втората мнооого сериозно се замислям и не знам, да настоявам ли. Иначе, гледам, че за Канада са 3ма, за Америка 8, за Русия пак 3ма и се чудя, какво, в тези държави само при тези лекари ли се ходи.. ще видя какво ще кажете Simple Smile

# 149
Въобще не казвам кой е лош и кой добър, дори не знам дали има някакъв официален сертифициращ орган за това. Това е списък на фондация, която подготвя фетални морфолози - минават си явно някакви курсове, сертифицират се и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт