Априлче 2025г./тема 2/

• 27 649
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
На ФМ предположиха момиче, но още не знаем какъв е пола. При колежката, която е била при същият лекар е познала още тогава, че ще е момче.

Нищо не им разбирам на пренаталните тестове и нямам и аз идея кой план да избера. За сега съм се насочила към The Vision, но нямам идея кой план да избера. Първоначално се бях насочила към този за около 2200лв, но според лекарката ми няма нужда от него. Утре ще ги питам какъв какъв е % на точност за по-редките синдроми и ще реша на място. За основните знам, че е 99,8%, но ако за другите е много по-нисък не знам дали има смисъл да давам още 600лв.

Гери ❤Надявам се скоро да излязат и всичко да е наред.

Ами и аз това се чудя има ли нужда да пускам обширен прена тест или този път може и обикновен с най- познатите синдроми. Знам че всяка бременност си е индивидуална и няма общо с предната. При нас обикновения пакет е 390€, обширния 550€ а най обширния 750€.
Ще помисля и ще реша.

Има ли някои мами които са правили и с двете бременности пренетални тестове и има ли  значение вида на теста при втора бременност?

Иначе аз дрехи за бременни не си купувам, според мен са излишни. По-широки и по-големи размери или по-елстични да, но специално за бременни не мисля че има нужда.❤

# 376
Gery, правих Вижън с 6 показатели. Всичко е наред. Стискам палци на чудесни резултати при теб! Нищо не означава за мен БХС, дори не знам как изчислиха моя риск 28, при все че нухалната беше перфектна.

# 377
Не знам и аз... Хормоните ми уж не били оптимални, но дори генетикът, при който ни изпратиха за консултация каза, че не са толкова зле и да не се плаша. Годините не са ми малко - 38. 
Ще видим какво ще излезе накрая...

# 378
Гери Всичко ще е наред ❤. Ти си младо пиле в сравнение с мен.

Мануна За колко време ти излязоха резултатите?

# 379
След като си бях обсъдила резултата от пренаталния с генетик, той ме увери че марката няма значение и че всички са еднакво надеждни според него. Особено това важи за основните синдроми - Даун, Едуардс, патау. Мисля че са с висока достоверност и за синдромите Търнър, клайнфелтер, якобс. Последните не знам дали влизат в най - малките панели.

# 380
Пълнолуние,  за 3-4 работни дни, в МЦ Афродита.

# 381
Аз обичам качеството и не пестя пари за стойностни неща, но се чудя … този пренатален е колкото цяло ( или почти ) проследяване в една хубава частна клиника, защо изпращат жени с риск под 0,10 на него? Дали и докторите не взимат % от сумата? За мен лично - една морфология  от опитен специалист в хубава клиника и биохимичен  - стигат. Но разбира се, това е само моето мнение.

# 382
Едното не изключва другото по принцип.
То реално повечето жени,  освен тези тестове  се следят допълнително в частни практики.
Едното не пречи на другото.
За съжаление има аномалии, които не се виждат с ехограф или се виждат на много късен етап. Винаги го има човешкия фактор. Това, колко е добър един лекар, дори и най - голямото "светило" е субективно, както може да се види от противоречивите мнения за един и същи специалист от различни пациенти.
Така че всеки решава според обстоятелствата около собствената си бременностт.

# 383
Едното не изключва другото по принцип.
То реално повечето жени,  освен тези тестове  се следят допълнително в частни практики.
Едното не пречи на другото.
За съжаление има аномалии, които не се виждат с ехограф или се виждат на много късен етап. Винаги го има човешкия фактор, колко някой е добър е субективно, както може да се види от противоречивите мнения за един и същи специалист от различни пациенти.
Така че всеки решава според собствените си обстоятелства около бременността.

Да, но едно време и един преглед са имали и здрави бебета са се раждали  - много. Не сравнявам и съм съгласна да има развита медицина , но ако само се търси, търси всичко възможно гадно и човърка до последната хромозома.. аз бих се побъркала от толкова изследвания. Всеки си решава, разбира се. Бъдете здрави ❤

# 384
Ими те едно време са потвърждавали бременността с тест с жаби, а още по - рано са раждали на полето.......
Медицината, технологиите и живота вървят напред и сравнението с минали времена не виждам с какво е полезно.
Освен това данните са оскъдни, естествено че са се раждали и здрави деца, но са се раждали и болни и е имало и смъртност на родилки. Просто няма достатъчно данни.
Правили са по един преглед, защото само това е предлагала медицината на този етап.

# 385
При мен не са ме натискали за пренатален. Според лекаря на ФМ не е нужен. Аз самата си бях решила още отдавна, че ще правя. В момента съм на 40г и заради възрастта си искам да го пусна. Другата причина е времето, което отне да забременея, преди сме имали и не много добър SDI  на СГ. Следящата ми е казала да си избера сама къде да го правя , не ми е казала конкретно място. Моето е личен избор и просто да се успокоя.

# 386
Ими те едно време са потвърждавали бременността с тест с жаби, а още по - рано са раждали на полето.......
Медицината, технологиите и живота вървят напред и сравнението с минали времена не виждам с какво е полезно.
Освен това данните са оскъдни, естествено че са се раждали и здрави деца, но са се раждали и болни и е имало и смъртност на родилки. Просто няма достатъчно данни.
Правили са по един преглед, защото само това е предлагала медицината на този етап.

Съгласна съм, просто като чета за хиляди болести и сценарии в този форум като цяло, се чудя къде е цялата радост от бременността… не за нашата група, а като цяло. Даже като имах положителен тест, вместо да се зарадвам , докато не чуя сърце - понеже бях чела по темите - викам си кухи яйца, извънматочни .. Хубаво е да сме образовани, да се следим и да сме отговорни  , просто някой път в някои теми само гадости и болести се обсъждат и то евентуални … затова така може би звуча, лек ден, че в офиса работата кипи 😀❤

# 387
Колкото до дрехите за бременни...до структура си е. Аз няма как да изкарам без специални дрехи за бременни за съжаление 😁 Вече имам коремче, раста само на корем и съм слабичка. Няма как да взема например долница с 3 размера по-голяма, за да ми става на корема....а след раждането пак няма как да се носи. За това съм благодарна, че има дрехи за бременни и вече нося такива, родих се 😁 всичко ми стяга за съжаление. Нося си клин за бременни, а сега влизам в 15г.с. Имам си и дънки, блузи, взех и потници от Лилд, защото моите ми стискат на корема. Избирайте рипстер материи, защото са разтегливи и могат да се носят и след раждането. Това важи за рокли, блузи и потници 🤗❤️
Пипи, може ли линк за ватираното клинче. Сега смятам да поръчам и чорапогащници за бременни 🤗
Зари, Клексан е по-пречистен от Фраксипарин и по принцип няма алергични реакции към него. Преди два дни си направих такава огромна синина от Клексан....по принцип не се насинявам. Иначе аспирин няма нищо общо с Натаспин. Някой писа, че аспирин се приема макс до 14г.с. По принцип е точно обратно, започва да се приема след 14г.с., по-често след 20г.с. За сега не са ми го включили. Следвайте терапиите на хематолозите. ❤️❤️❤️

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 17:10 от Kactus

# 388
И друг път съм го казвала, но до голяма степен всичко зависи от самия човек.
Когато бременността ти е дълго чакана, започва с проблеми, които никнат един след друг, няма как да не ти се помрачи радостта от бременността.
Може би има тип хора, които ще си карат така и пак ще са радостни, чакайки положителния развой, но други по - тревожни хора, ще търсят информираност и ще искат да минимализират възможни негативни събития.
Просто е субективно и зависи от конкретния случай. Няма как да се очаква, че всяка бременна ще сияе от щастие, ще надене розовите очила и ще е хепи 9 месеца.
С първата бременност си карах безметежни 9 месеца, товарила съм се от магазина с по 2 пълни торби и вървях километри. Да.....чувствах се супер. Пак си правих пренатален тест, защото намирам за правилно човек да се възползва от напредъка на медицината, но не го взимах навътре, бях убедена в добрия развой на нещата.
Е....сега 7 години по - късно не мога да кажа същото, но като имам проблеми не мога да си заровя главата в пясъка като щраус и да се правя че ги няма, само и само за да си карам весело бременността.
Обстоятелствата определят поведението на всяка от нас. А тези теми с болести и т.н са възникнали от хора, които търсят отговори. Лично на мен са ми помогнали много. С времето се научаваш как да отсяваш информацията.

# 389
Розичка, напълно те разбирам 🤗❤️❤️❤️ Аз също всеки път треперя дали сърчицето на бебчето ще бие и дали е наред. За терапията слушам само моя хематолог. Това съм го казала и на следящия ме АГ. Хематологът ще реши според изследнията ми дали ще вдигне дозата на Клексан, дали и кога ще включи аспирин и т.н. Все пак вярвам, че всичко ще бъде наред 🤗❤️❤️❤️ Не се притеснявай прекалено, първите няколко инжекции ще са ти малко напрегнати, а после ще ги слагаш със затворени очи ❤️

Общи условия

Активация на акаунт