Априлче 2025г./тема 2/

• 27 557
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Аз не се следя при моя АГ, следя се в друг МЦ и също така ще се прехвърля в 7ми месец там където мисля да раждам, което за момента е Вита.

# 436
Аз също се следя от самото начало при АГ, който работи с касата и съм доволна от него. А от скоро започвам да ходя заедно с това и на частно при д-р Дяволов при когото искам и да родя. На практика през 2 седмици си ходя на преглед.

# 437
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здрасти 🌷
Моите резултати от Пренаталния тест излязоха и за щастие няма аномалии и всичко е наред с бебето. Другата седмица съм на Фетална в Марковс.

# 438
Кате  Супер. Какъв тест пусна ти? Извинявам се, ако съм питала вече.

# 439
Кате  Супер. Какъв тест пусна ти? Извинявам се, ако съм питала вече.

Благодаря ти ❤️ Тестът беше VISION All Chromosomes and Microdeletions, направих го в МЦ Афродита.

Относно АГ-то - моето АГ не изражда, но за нищо на света не я сменям.

# 440
Кате, ти ли си го избра този пакет или там те посъветваха на място. Аз исках информация за пакетите на място, но май попаднах на една девойка, която много бързаше и ми каза да пусна вторият пакет, щом няма находки на ФМ.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 19:10 от Пълнолуние

# 441
Кате, ти ли си го избра този пакет или там те посъветваха на място. Аз исках информация за пакетите на място, но май попаднах на една девойка, която много бързаше и ми каза да пусна вторият пакет, щом няма махорки на ФМ.

Аз го избрах, но съм и на преклонна възраст 😂 реших да се подсигуря, той се пада предпоследния, но мисля, че и втория е достатъчен 🌷

# 442
Рози, всъщност единствено моята АГ изключваше инжекциите и то само за следващия месец. Сиреч, бяха неизбежни. Но, да ти кажа, тези дни, в които бях в размишление започнах да се чувствам притеснена, дали може точно за 1 ден да стане проблем, защо не си слушам ангиолога и т.н. Затова вчера отидох при д-р Тончев, за който, отново казвам, получих прекрасни отзиви, които споделям на 100 %. Каза ми да не чакам да имам неразвиваща се бременност, или пази Боже, нещо по-лошо, за да започна терапия. Та, от вчера свекървата ми наби иглата 😂 Спокойна съм, защото е медицинска сестра и , уж, ме харесва 😂😂😂
Казаха ми да слагам инжекциите на няколко см от пъпа, на “по-мазничко” местенце 😂 Добре че моя милост си хапва добре, та никак не бях затруднена от тази задача.
Мисля, че и ти ще се чувстваш по-спокойна като започнеш терапията, която, виждам, стандартно изписват.
Позитивна съм, защото виждам, че доста мами са на тези медикаменти по време на цялата бременност и имат здрави бебета.

Кактусче, определено д-р Тончев влиза в списъка ми с доктори по призвание, а не по професия. Изключително присърце приема всички бременни момичета и си личи, че експертизата му на тема тромбофилия е доста добра.

Пак въпросче: Някоя от вас имала ли е завишени показатели на фолиева киселина? Не са с много единици, но, все пак, са завишени 😏
И прословутия хемоглобин … все ми излиза 3-4-5 единици под нормата, при желязо , витамини Б12 и Д в норма… 😏
Споделете някоя “бабина отвара “ за повлияване на хемоглобина 😏

И аз съм при Тончев 😂Мисля, че всички сме там… попитай го за вливане на желязо. Аз отивам следващата седмица на вливка при него. Моя хемоглобин се върти някъде 115-116 (за бременни даже до 110 уж е нормално), Тончев каза да не чакам да ми падне до 80-90 и да се чувствам зле. Феринжект (май се казваше) си купувам от аптеката и отивам на вливка в болнична атмосфера, че се налагало да поседя час. Покажи му изследвания на витамини и хемоглобин следващия път и той ще те ориентира кога във времето да отидеш на вливане. 😉(току виж сме се засекли с някоя от вас)

Иначе аз не посмях да започвам с Фраксипарин и да сменям с Клексан, понеже много момичета казаха, че Клексан е много по-пречистената форма. С фраксито се оплакват от болезнени буци, които седят дни, а това е ежедневна инжекция и просто след първото инвитро последното, което исках е болезнени инжекции. Едно момиче каза, че след месец поставяне даже мехури и излизали около мястото на инжекцията… (след тая информация даже не се замислих да проверя разликата в цените) Вече 4 месец слагам Клексан и никаква болка, нямам синина, дори точка нямам. Според мен много е важна техниката и мястото, на което се слага , понеже и в краката (бедрата) съм го слагала и там си остава една малка червена точка. На корема абсолютно нищо не усещам. Моя начин е: с малко лед в парче плат, около минутка, след това спирт и боцвам, като инжектирам бавничко Simple Smile Мехурчето въздух трябва да влезе последно, за да може течността да остане подкожно, а да не излезе. И ако те е заболяло, пак с леда отгоре след това. Вече съм специалист, а имах голям страх от игли 😝Еее, вече нямам!

# 443
Аз да попитам има ли други вече в 16та седмица и да усещат бебето или много бързам.

# 444
Аз да попитам има ли други вече в 16та седмица и да усещат бебето или много бързам.
Аз вчера в 16+6 дори успях на клипче да заснема леко помръдване😀

# 445
Аз съм в 15г.с., но бебчето реално отговаря на 16г.с. и снощи го усетих 🥰

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 10:45 от Kactus

# 446
Еха, момичета, радвам се за вас. Прекрасно е ❤️. Аз съм с предна плацента и сигурно, ще го усетя малко на по-късен етап. Сега съм в 14+5. Настройвам се за към 18 -20-та седмица. Ако го усетя по-рано ще се радвам.

# 447
Аз също съм с предна плацента, но уж казват че при втора бременност се усещало по - рано.
Честно да ви кажа от тези постоянни зеленчуци които ям, имам постоянно бълбукане в корема и съответно и газове и дори понякога да усещам потупване изобщо не мога да го разгранича какъв му е произхода. Та... Ще чакам по - отчетливи движения.
За фраксипарина искам да питам тези които си слагат, чета на места че се слага под наклон иглата 45 градуса, и в клиповете чужбинските гледам че я слагат на 90градуса.
Как е по - правилно?

# 448
Аз също съм в 16г.с. със задна плацента и реално от известно време усещам като балончета газове ниско долу в областта на матката, но не постоянно (най-вече като съм легнала ги усещам) ии предполагам е бебето това- не изключвам да са и газове. Иначе за мърдане на корема ми се струва раничко още.. все пак не са толкова силни и големи за този период 😁и матката не е толкова разтеглена, ма знам ли, може би ако има някоя по-слабичка дама с чувствителна матка, но ми се струва рано. 😁

# 449
Аз съм със задна плацента, първа бременност.
Моето беше потупване, съвсем леко се вижда на клипа, но се вижда вече към 10 човека потвърдиха😀 сигурно се е мръднало с цялото си тяло, а аз съм го видяла съвсем лекичко. И съм много слаба в стомаха, и съм с чувствителна матка, ако това отговаря на критериите, поне знам, че не си въобразявам😀

Общи условия

Активация на акаунт