Априлче 2025г./тема 2/

• 27 510
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • Смолян
Шийката , слава богу си е напълно затворена и отново 5см.
Матката вече е спокойна, но продължавам прогестерона вагинално до 21, както и лекарствата. Ако и тогава всичко е наред преминавам на алеракт и магнезий или само алеракт.

# 496
И аз се включвам с преглед от днес. 100% момченце 💙 Всичко беше наред и ще спирам утрогестана поетапно.

# 497
Момичета, много се радвам за хубавите новини 🤗❤️❤️❤️ Рали, вагинален Алеракт или на таблетки ще ти изпишат?
Ние от 14ти октомври не сме виждали бебчето и вече нямам търпение 😁🥰 Още 3 дни останаха. 🍀Ще измерим и шийката. Много се надявам да ни потвърдят и пола 😍 Стискайте палци 🤗

# 498
Здравейте, момичета!
Пожелавам Ви прекрасна, слънчева и спокойна седмица 🌸
Какво мислите за пътуването със самолет по време на бременност в 18 г.с?
Става дума за полет около 2 часа и 25 минути, без, разбира се, да се ходи в страни от 3-тия свят 😏
АГ ми дава зелена светлина, но чета много разнопосочни мнения.

# 499
Zaria с първата бременност летях, май малко по-късно, но въпреки всичко. Нямаше никакви проблеми. Ако се чувстваш добре и няма някаква осообена причина, не е проблем.
Момичета, аз съм с огнено червено гърло. Детето е болно и естествено лепвам всичко от него. Освен ефизола, разни гаргари и чайчета, биозин мама нещо друго пиете ли?

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 13:29 от Gery666_

# 500
Моето гърло бешв много  зле смуках домашен мед с восък плюс тантум верде (Ковачев ми каза че може и сладоледче)

# 501
Гери, гаргара с Нишадър много ми помага. Слагат се няколко кристалчета в половин чаша вода и си правиш гаргара.

# 502
Зари Знам, на мен следящата ми е казвала, че може да се лети без последните 3 месеца. Гръцкият лекар ми спомена, че пък има значение на каква височина ще лети самолета. Ако помня правилно в първият триместър можеше да летиш до по-ниска височина в сравнение с вторият триместър.  Като цяло дават, че вторият триместър е подходящ за пътувания, ако всичко е наред с теб и с бебето. Ако всичко е наред  и лекарката ми е дала разрешение аз бих пътувала. Като пътувах за Гърция проучвах застрахователните компании и дали имат покритие за бременни, но ми казаха, че няма такава компания. Мисля, че имаше една, която имаше покритие за последният триместър, но може и да бъркам. Ако искаш и ти разпитай. Препоръчвам да си извадите   Европейска здравна карта, ако ще пътувате в Европа и имате време. Безплатна е, но може да отнеме 14 дни за да бъде издадена.

Не сме виждали бебока от 11.10 и вече нямам търпение. Днес се записвам на ЖК по ЗК и се надявам да го видим и всичко да е наред. Чакам тази седмица и резултатите от пренатеста и ставам все по-нетърпелива с всеки изминал ден.

Аз имам изкривяване на гръбнака и протрузия на шийни прешлени, като имат съмнение че имам и протрузия на прешлените на кръста, но още болки нямам. Наболяваме леко кръста и корема, но е не е нещо сериозно. Имам коремче, но още не е кой знае колко голямо, поне сутрин. Кантара днес помръдна и вече показва 53кг. Явно започвам да наддавам. Повече ме притеснява сухотата в устата и се чудя дали да не започна да меря захар на гладно и час след хапване.

Гери Бързо оздравяване.

# 503
Благодаря Ви за отговорите 🌸 Мисля, че ще си подаря едно малко пътешествие 🍀
Гери на мен ми позволиха да пръскам Голдисепт спрей за гърло- няма никакви активни съставки. Пожелавам ти бързо оздравяване 🍀
Пълнолуние Аз преди 2 седмици направих първия преглед по НЗОК при д-р Кирилова в Токуда. С изключение на това, че чаках около 2 ч. и 15 минути да ме приемат, всичко мина наред. Оказа се, че имаме доста изследвания , които ни се полагат по НЗОК. Сестрата на д-р Кирилова беше изключително мила и ми пусна всичко. Като цяло съм доволна Simple Smile

# 504
  • Смолян
Момичета, много се радвам за хубавите новини 🤗❤️❤️❤️ Рали, вагинален Алеракт или на таблетки ще ти изпишат?
Ние от 14ти октомври не сме виждали бебчето и вече нямам търпение 😁🥰 Още 3 дни останаха. 🍀Ще измерим и шийката. Много се надявам да ни потвърдят и пола 😍 Стискайте палци 🤗
Каза на таблетки, но ще видим.

# 505
Кактусче При теб какво стана с плацентата, започна ли да  се вдига.

За моята в началото казаха, че е задна и до там. Но се оказа, че е и ниска. Казаха, че е но нормално в началото и ще я следим на всеки 2 седмици. Малко се стреснах, но в крайна сметка се надявам да няма драми.

Бебока е добре за сега. Пуснаха ми направление за няколко изследвания и се чудя къде да ги пускам. Казаха ми само не в Рамус. За кръвните заради Клексана ми препоръчаха да ходя в трета градска или друга кардиологична болница, но ще видя, защото в Надежда ми е удобно.

# 506
Луничке, преди 2 седмици АГ ми каза, че е започнала да се вдига и единият край почти се е отдръпнал от шийката. Ще видим как е след 2 дни 🤗 Радвам се, че всичко е наред 😍 Потвърдиха ли, че е мома най-накрая 🩷 Аз чакам да ми потвърдят, че е момък 😁🩵 Иначе доктор Тончев ми каза да пусна антиХа в Токуда преди следващия ми преглед. Не знам как ще намеря тази лаборатория и дали трябва да се обаждам за точен час, защото ще пътуваме от Бургас и ще сложа инжекцията по пътя. 😁

# 507
Радвам се, ме при теб е започва да се вдига. 🩵 Явно аз ще почакам. Не, не ми казаха нищо за пола. Тя ме гледа с вагинален ехограф заради шийката и явно не и се занимаваше да ме гледа с коремният. Аз и не я питах, защото чакаме тази седмица да излезе пренаталният  и ще знаем със сигурност дали е девойка или младеж.

Ще чакам да пишеш как е минал прегледа след 2 дни. Дано всичко е наред.

Не съм ходила в Токуда на изследвания и не мога да кажа. Ако искаш им звънни на рецепцията, за да ти дадат информация. В Надежда нищо не запазвам, просто отивам по-рано и казвам, че в един колко си часа трябва са ми вземат кръв заради Клексана и ме викат в този час или аз звъннкам на звънеца.

# 508
Ще чакам да пишеш с хубави резултати 🤗❤️❤️❤️ Иначе малко ме отчая, че докторът няма да му се занимава да видим бебенцето 🥺 Мен също ще ме гледат с вагинален ехограф заради шийката, но пак добре ще се видят плацентата и бебенцето, ако АГ отдели време 😁. Поне на ФМ и с вагиналния се виждаше много добре бебчето.

# 509
Какстусче Д-р Тончев, все още, не ми е назначил такива изследвания, но имах някакъв спомен, затова си прегледах амбулаторния лист от прегледа при ангиолог в Токуда и виждам, че са ми писали “изледване на анти ха активност при приложение на НМХ минимум 3.5-4 часа след прием “. Т.е трябва да имаш 3.5-4 ч. между вземането на кръв и инжекцията, поне аз така разбрах. Не знам дали има значение, само споделям.
Иначе в Токуда е една своебразна лудница 😂. Клиничната лаборатория е като влезеш от централния вход на болницата в дясно и продължаваш само направо, ще я видиш от дясната ти страна. Аз бях в обедните часове, имаше доста хора, но минават бързо, а приоритетно приемат жени в напреднала бременност и деца. Тези дни ще ходя пак, ако искаш мога да проверя нещо конкретно, което те интересува Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт