Априлче 2025г./тема 2/

• 27 423
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Кактус, това с ниско TSH не е мн правилно. Мъжът ми поддържа мн ниско TSH ,и ако падне както казваш около 0.06 може да получиш сърцебиене, виене на свят и други неприятни симптоми. Имайте в предвид, че този хормон се мени и сезонно и от физическата активност. Ако спреш веднага тренировки и други, може да се покачи.

# 601
Гери, моя беше под 0,1 преди да забременея, повече от 10 години пия хормона. Понякога има сърцебиене, така е, но основно при смяна на сезоните.

# 602
Гери, така е, но това важи за мъже и небременни жени. По време на бременност е нормално TSH да е толкова ниско, няма никакви неблагоприятни последици. Просто при бременните са други референтните граници. Важно е Т4 да е над 16. Моето е паднало на 12 и ми е малко притеснено, но аз бях пропуснала няколко дози 😁 Вече го пия редовно.

Мануна, няма за какво 🤗 Наистина са ти перфектни ❤️

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 18:55 от Kactus

# 603
Чакайте и аз да си покажа книжките. Като заговорихте за книги предните дни… и отидох днес да си купя 😁

# 604
Момичета, аз като ходих последно на ендокринолог, тя ми обясни, че от 0.3 до 3 е нормално. Под 0.3 или над 3 се прави консултация за коригиране на лекарството. За FT4  не каза референтни стойности, но ми беше в норма. Каза, да следя и двете, но е важно да съм в тези граници.
Добавям, че това важи за втори триместър, за първи - задължително да е под 2. Със сигурност ще я посетя и в трети триместър, за консултация и корекция на лекарство, ако се налага.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 19:24 от miki8713

# 605
AnBolein Може ли да споделиш как ти се струва първата книжка, като я разгледаш.

Кактусче Ето едно събитие в Бургас. На мен ми се струва и интересно, въпреки че не се знае какво бих запомнила, ако имах възможност да отида.

# 606
Мануна, от кога си на тази доза? Хормоните ти са просто перфектни и не виждам смисъл да ти променят дозите.

По време на бременност TSH може да е 0,006. Важно е Т4 да не е ниско.

Когато FT4 е ниско, кое е притеснителното...моето е под долна граница, но пък нищо не ми назначиха, имам ли повод за притеснение ?

# 607
По принцип много по-важно е Т4, а не TSH. Ниско Т4 показва сериозна хипофункция, а това може да е опасно и трябва консултация с ендокринолог за повишаване на дозата Еутирокс/Л-Тироксин.

# 608
По принцип много по-важно е Т4, а не TSH. Ниско Т4 показва сериозна хипофункция, а това може да е опасно и трябва консултация с ендокринолог за повишаване на дозата Еутирокс/Л-Тироксин.

Именно ендокринолог, след преглед и резултат от хормони, ми каза, че няма нужда от никаква терапия, а и аз никога не съм пила нищо, винаги всичко ми е било в норма...затова се изненадах, когато вие го коментирахте и взех да се обърквам...

# 609
Направи консултация с друг ендокринолог за всеки случай.

# 610
Момичета, дали е възможно бебето да се усеща като гъделичкане? Седя си от половин час и само си местя блузката, пък накрая като я вдигнах продължи този гъдел? Дали е бебето 🥺

# 611
И аз нещо като гъдел и бълбукане усещам, все едно имам аквариум с рибки. Дано е бебето Blush

# 612
Вчера успях да хвана на видео съвсем леко мърдане, беше много сладко. Усетих го като боцкане с флумастер отвътре, доста странно Smile

# 613
А вие изпитвате ли дискомфорт от време на време в корема?

# 614
А вие изпитвате ли дискомфорт от време на време в корема?

И в корема и под него и от всяка страна честно казано. С ММ вечеряме на дивана и ниската ни холна маса обикновено и трудно се навеждам вече хаха + че като почнат мускулните болки е доста неприятно. Снощи не успях да спя добре, защото нещо не ми беше удобно на корема.

Общи условия

Активация на акаунт