АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 419
  • 439
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Смърфет, да не те разочаровам, но намаляне на кърменето вечер въобще не гарантира добър или качествен сън. Просто някои деца започват в по-късен етап да спят непробудно, защото имат нужда от повече време да им узрее нервната система, а ако са по-емоционални може и години да отнеме (голямото например на 4г чак започна да спи нормално). Моята като е на АМ не яде вечер отдавна, но постоянно се върти и ме разбужда дори от кошарата. Пищи и реве на сън често, но при нея е от зъби.

Пищенето на ядене може да идва от много гладно дете. След пиене на мляко после може да яде, защото вече е залъгало за малко. Пробвай да изместиш по-рано храненето.

Весели празници на всички! Да посрещнете новата година със спокойни дечица и весела къща.

# 196
За храненето - когато яде пюрета, попари, кисело мляко , все иска да я дохранвам с АМ .Много бързо огладнява и си иска млякото.
От както пробвам кухня вече повече от седмица с мляко не дохранвам и нощем не търси храна.
С кухнята имам три заместени хранения, без нея....едно

# 197
  • София
О, да, с баткото махнах нощното хранене чак след годинката - с биба и с помощта на баща му, той ходеше да му я дава (от 6 месечна възраст спеше в отделна стая). Иначе малката сега няма как да я отделя, ще буди батко си, а и честно казано не искам 🙈 Знам, че не е хубаво и тн.  Както при него, така и при нея, нощното хранене е бързо и безпроблемно - размрънква се, взимам я на спалнята, 5-6 минути хранене и я връщам в кошарата. Няма асоциация за сън, никога не заспива по време на хранене. Така че явно си е гладна, колкото и да я храня през деня, тя си се буди нощем в 00ч и после към 3-4ч. Сега давам следобед или вечер каша на Holle с козе мляко. След това я кърмя преди лягане 🐄🐄🐄

Проблема е, че като и даде биба баща и на второто будене, спи до сутринта, но после цял ден е кисела и пищи 🫠

Edit: Честита нова година, момичета!
Да споделя, че от днес си имам малък преследвач. От скоро пълзи и с всеки изминал ден става по-бърза. Не ме оставя нито за миг... нищо не мога да свърша 😄 Застана ли на плота, пристига и започва да се набира на крака ми и да мрънка да я взема 🤣 Взема ли я, започва да се провесва надолу все едно иска да слезе. Брат и така и пропълзя, направо проходи, сега ми е ново това. Само за пода си мисля, че в вечно мръсен, ама какво да се прави 🙈 Оглеждам се за робот. Шумни ли са? Подходящо ли е да се пуска нощно време? Някой да сподели хубав модел за сухо и мокро 🙏

Как сте след празниците? Аз съм плюс един килограм. Умирам за сарми, признавам си 🤣

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 17:39 от xSmurfettex

# 198
И аз обмислям опцията за робот.
Чувам на Xiomi били добри.
Ние сме с Rainbow, но на мен ми е тежка и трудоемко докато изчистя с нея. Иначе чисти без аналог.

# 199
На мен роботът ми е страшно улеснение, не си представям как бих смогвала без него.
С Xiomi Roborock S5 max сме, но го имаме от поне 5-6 години и е стар модел вече, може би новите от тази серия са още по-добри. Повече от доволна съм и не е мръднал за тези години само му сменяме от време на време разни консумативи, но не по-често от веднъж в годината.
НО помисли дали ще му е лесно минаването според това как е подреден апртаментът ви. Ние като бяхме на квартира изобщо не беше удобно за робот и ми беше двойна работа да раздигам всичко, за да мине той и после да го сваля и нашия апартамент го мислехме така, че да може да минава почти навсякъде.
Мопът му нищо не прави честно казано само замазва, но като прахосмукачка е топ. В нашия не може да се слага препарат, а само вода. Нямам представа дали при новите модели е възможно.
Може би не е чак толкова шумен като обикновена прахосмукачка, но според мен би събудил спящо бебе.
Всеки ден го пускам и горе долу веднъж в седмицата обирам по разни ъгли с нормална прахосмукачка, където не е успявал да стигне.
Според мен си заслужава отвсякъде инвестицията в хубав робот особено с малки деца или домашни любимци
О, да, с баткото махнах нощното хранене чак след годинката - с биба и с помощта на баща му, той ходеше да му я дава (от 6 месечна възраст спеше в отделна стая). Иначе малката сега няма как да я отделя, ще буди батко си, а и честно казано не искам 🙈 Знам, че не е хубаво и тн.  Както при него, така и при нея, нощното хранене е бързо и безпроблемно - размрънква се, взимам я на спалнята, 5-6 минути хранене и я връщам в кошарата. Няма асоциация за сън, никога не заспива по време на хранене. Така че явно си е гладна, колкото и да я храня през деня, тя си се буди нощем в 00ч и после към 3-4ч. Сега давам следобед или вечер каша на Holle с козе мляко. След това я кърмя преди лягане 🐄🐄🐄

Проблема е, че като и даде биба баща и на второто будене, спи до сутринта, но после цял ден е кисела и пищи 🫠

Edit: Честита нова година, момичета!
Да споделя, че от днес си имам малък преследвач. От скоро пълзи и с всеки изминал ден става по-бърза. Не ме оставя нито за миг... нищо не мога да свърша 😄 Застана ли на плота, пристига и започва да се набира на крака ми и да мрънка да я взема 🤣 Взема ли я, започва да се провесва надолу все едно иска да слезе. Брат и така и пропълзя, направо проходи, сега ми е ново това. Само за пода си мисля, че в вечно мръсен, ама какво да се прави 🙈 Оглеждам се за робот. Шумни ли са? Подходящо ли е да се пуска нощно време? Някой да сподели хубав модел за сухо и мокро 🙏

Как сте след празниците? Аз съм плюс един килограм. Умирам за сарми, признавам си 🤣

# 200
  • София
И аз съм се спряла на Xiaomi. Имам техни уреди и съм доволна от марката много. Жалко за шума. Представях си как чисти вечер. Ти кога го пускаш да обикаля? Иначе не ми пречи вдигането на столовете, така или иначе го правя като чистя с нормална прахосмукачка.

# 201
И ние взехме робот сега покрай Коледа. Ровента 75s. Канехме се от известно време и влизайки в Технополис просто взехме който ни допадна. Нямахме намерение да даваме луди пари. Не знаехме как точно ще се справя вкъщи, защото е теничко, но доста добра работа върши. Ние иначе сме с вертикална прахосмукачка и с ММ, сутрин аз, вечер той пуска. 2 пъти на ден направо откачахме. Сушилнята и тя допринася за повече мъхчета на всякъде, но от както го взехме не съм пипала прахосмукачката. Само ММ обира на няколко пъти по недостъпните места. Голяма помощ е. В началото като го пуснах си помислих, че това ще е егати занимавката да се мърдат някакви неща, за да мине, едвя ли не ще си изчистя докато разместя, но не е така. И да кажа доста тихичко работи. Не съм тествала само миенето още. Иначе сутрин докато нахраня малкия го пускам в другите стаи да си обикаля, после го пращам само в кухнята и така.
Замислях се за частна кухня за малкия, но като отворих да изчета менюта и цени за сега се отказах. Все нещо не ми допада, я някое е с пр мляко, я друго с нещо др което за сега не искам или не съм давала и просто се обогатих от към идеи с какво аз да му поразнообразя менюто.
Закуската сутрин обаче ми е мн еднообразна. Или е грис с АМ или кус-кус с ГХИ и сирене. Някоя от вас с идеи?

# 202
  • София
Закуските са й предимно солени - макарони/кус кус със извара/сирене/котидж, бъркано яйце пак с някое от тези неща, юфка с котидж. Ако е сладка закуска (избягвам да давам сладко първо нещо сутрин, но се случва понякога) - бананови палачинки, палачинки с боровинки или други горски плодове (плюс рожков може), каша с грис (правя с мляко от спелта, АМ не ползвам за храната й), овесени ядки пак с това мляко. Сега и запечени филийки с яйце и сирене/извара/котидж, или такива намазани с авокадо и котидж.

# 203
  • Бургас
Ние сме с котка и аз от доста години имам прахосмукачка робот Xiaomi доста стар модел но съм супер доволна всеки ден минавам хола с нея където предимно прекарваме време с бебето доста хубави събира космите от нашия британец 😁 И при мен закуските не са особено разнообразни попара правя с чай и сухари от спелта, овесени ядки с чия понякога им добавям и плод.Да ви питам тези които давате сирене на каква марка сте се спрели?

# 204
Аз го пускам като излизаме на разходката. Докато се приберем е минал навсякъде.

Иначе за закуска при нас голям фаворит е омлет - яйце, малко настъркан морков, сирене и една лъжица АМ за малко бухване. Режа й лентички и си спестявам даването на жълтък на обяд

# 205
Давате идеи с яйца, но на мен ЛЛ ми кза белтък след 1г и нещо не ми се връзват нещата. Той да дъвче юу дай бисквита, банан, портокал, сиренце, коричка хляб, но основната храна е тегава история. Ов. Ядки не иска да дъвче, даже купих трици, но пак не се харесаха. Попарата му е най отвратителнлтл нещо.
Jay, мляко от спелта от къде купуваш? И юфка каквя даваш  как я приготвяш?

# 206
По новите проучвания даже препоръчват алергените да се вкарат до годината, но педиатрите главно действат по старите. За мен няма грешен вариант просто преценяваш ти кой искаш да следваш. Алергия ако има така и така и след годинката ще се прояви.
Аз съм на теорията да вкарвам всичко максимално бързо, защото особено с яйце мога да съм и доста по-разнообразна в пр предлаганата храна.
Вече ако някой в семейството има дадена алергия, разбира се, бих била по-внимателна
Давате идеи с яйца, но на мен ЛЛ ми кза белтък след 1г и нещо не ми се връзват нещата. Той да дъвче юу дай бисквита, банан, портокал, сиренце, коричка хляб, но основната храна е тегава история. Ов. Ядки не иска да дъвче, даже купих трици, но пак не се харесаха. Попарата му е най отвратителнлтл нещо.

# 207
По новите проучвания даже препоръчват алергените да се вкарат до годината, но педиатрите главно действат по старите. За мен няма грешен вариант просто преценяваш ти кой искаш да следваш. Алергия ако има така и така и след годинката ще се прояви.
Аз съм на теорията да вкарвам всичко максимално бързо, защото особено с яйце мога да съм и доста по-разнообразна в пр предлаганата храна.
Вече ако някой в семейството има дадена алергия, разбира се, бих била по-внимателна
Да, да, така е, съгласна съм. Нищо, че ми е трето дете пак се водя по съветите на ЛЛ, после да няма ама аз нали те посъветвах пък ти правиш каквото си искаш (примерно)...
Мноооого разностранни мнения има за всяко нещо просто. Едни могат да си дават АМ за закуска до 1.5г, други дават цели яйца още на 8м, човек да се сбърка Smile
Като с много неща на днешно време просто, колкото повече информация и избор имаме, толкова по трудно ни е да вземем решение за каквото и да било.
Sanya, сирене даваме от това което ние ядем, така и така го обезсоляваме, на Родна Стряха от Лилд.

# 208
Ооо имай предвид, че аз съм с едно много неящно бебе, което само опитва и основно е на АМ и може и за това да съм толкова смела. Ако ядеше по 1 яйце на закуска може би щях да се замислям какви количества от дадени продукти щях да давам Joy
Да, да, така е, съгласна съм. Нищо, че ми е трето дете пак се водя по съветите на ЛЛ, после да няма ама аз нали те посъветвах пък ти правиш каквото си искаш (примерно)...
Мноооого разностранни мнения има за всяко нещо просто. Едни могат да си дават АМ за закуска до 1.5г, други дават цели яйца още на 8м, човек да се сбърка Smile
Като с много неща на днешно време просто, колкото повече информация и избор имаме, толкова по трудно ни е да вземем решение за каквото и да било.
Sanya, сирене даваме от това което ние ядем, така и така го обезсоляваме, на Родна Стряха от Лилд.

# 209
  • София
Яйце (цяло) в някои схеми дори е първата храна, която се предлага при започване на захранване. А е хубаво да е преди годинката, за да се знае дали има алергия преди ваксината за морбили (съдържа белтък).

От ДМ взимам на тяхната си марка. Има вариант natur и такова без захар. Взимала съм и двете, но предимно това без захар. Имат много варианти, а съм пробвала повечето (не пия прясно мляко и за мен са добър вариант).

Общи условия

Активация на акаунт