АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 059
  • 439
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 18:47 от SanyaM_

# 256
Разбира се, вашето дете си е ваша отговорност. Просто предполагам хората не смятят, че ви е достатъчно информиран избора. Детето си има личен лекар и той може да ви даде съвет.

# 257
  • Бургас

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 18:50 от SanyaM_

# 258
Моят е толкова лаком, че отскоро въведох вечеря към 19 часа хапва супата от кухнята и в 20:30 пие АМ😀. Откакто хапва супа, сутрин се буди към 7 в настроение, а преди ставаше в 5 с рев.
Сега пие АМ сутрин и вечер по 150мл. Има заместени 4 хранения
Дъщеря ми пиеше АМ само вечер до две години и един месец с биберон. Една вечер го предложих в чаша и тя го отказа.

# 259
А колко килограма и см са?
Тя е качила за месец доста(800 грама ) ,но си върна две нощни хранения ,дано е временно ,уж е в някъв скок цели 6 седмици(ако вобще съществуват такива неща).
9500 ,73 см - 10 месеца и 5 дни

# 260
  • София
Привет 😀 след дълго и протяжно боледуване, от което още не сме се възстановили, мога да кажа, че всички сме се вталили, най-вече децата. Малката е качила само 400 гр за два месеца (8200 кг, 74 см). Скоро ще направи 10 месеца. Батко и е отслабнал видимо, затегнах му всички панталони. Какъв беше този грип, какво чудо.. не ми се коментира. Догодина ваксини за всички.

И ние сме скоро ще се записваме на кухня, ура! Ще видим как ще потръгне. Засега не иска да яде пюре с парчета, но пък парчета плод, хляб, всякакви зрънца - грах, нар и тн - си хапва с кеф.

# 261
Завивате ли нощем бебчетата?
Или предпочитате спални чувалчета?

# 262
Завивам, тя се отвива и така си спи. Чувалче само 1 път направих опит и не повторих...поставих се на нейно място.
Да ви питам имате ли зъби? Поникнаха й долните два в 8 ми месец и от тогава нищо.
Огладняват ли по -често от както ядат други храни? Тя стана като новородено.
Нощем по два пъти. Мисля,че кухнята не я засища.

# 263
Завиваме-отвива се и така няколко пъти. Чувалчета с никое от децата не съм пробвала дори.
Ние сме със 7 зъбчета. 4 хранения. От скоро на кухня. Вечер мляко с бисквита, но с нас на вечеря хапва и малко коричка хляб. Какъв грамаж е кухнята?

# 264
Моята дъщеря я свикнах от началото с чувалче с крачета и й е добре. Но напоследък ми се струва, че като сложа едно одеялце й е по-комфортно и уютно някак... Иначе 2 зъба долу само.

При нас от седмица вдига температура, първите дни по-висока беше, тръгна течен, бистър сопол, тече й носа, киха, търка уши, челюстта горе, не дава да я пипнеш, сякаш зъби ще пробиват. Доста тежко този път... Мислех, че е вирус защото аз бях с вирус, но правихме тестове и всичко е отрицателно. А може и вирус да кара своевременно, знам ли...

Намали и храненето откакто е така. Много малко хапва.
Кърмя я доста интензивно, друго не признава....и водичка. Давам за зъбите осадент и ако вдига температура Нурофен/Панадол.

На някой друг случвало ли се е подобно зъбоникнене?

# 265
Моят Алекс е с 6 зъба.
С яденето сме доста зле напоследък.
Изкара някакъв вирус Януари и от тогава предпочита цица и доста намали твърдата храна .
Нощните кърмения се увеличиха. Биберон вече не признава и съм луднала. Надявам се скоро да а отмине този период.

# 266
Моят Алекс е с 6 зъба.
Изкара някакъв вирус Януари и от тогава предпочита цица и доста намали твърдата храна .
Нощните кърмения се увеличиха. Биберон вече не признава и съм луднала. Надявам се скоро да а отмине този период.

Съчувствам... Дано бързо да се регулират нещата. Моята дъщеря също е Алекс 😊
Какви бяха при вас симптомите на вируса? Ти изкара ли го и кърмеше ли тогава?

# 267
  • София
И чувалчета има, и одеяла. Предпочитам чувалите, тя и с тях е свикнала. С одеяло се е случвало да се завие през глава няколко пъти и предпочитам да се отвива, ако се е размрънкала с одеялото.

Храненето е ок. Мляко пие по 150мл макс вечер преди сън. Отказва го малко по малко и търси само твърда храна. Порция хранене е около 200-250-300гр (зависи дали е супа, зеленчуково или с месо) + десерт (бисквитки, плод, плодово мляко). Зъби няма, но вирусите са всеки месец от отслабения имунитет. Венците ще гръмнат, но това си е. Не бързам да мия още нечии зъби и без това 😀

# 268
Моят Алекс е с 6 зъба.

Съчувствам... Дано бързо да се регулират нещата. Моята дъщеря също е Алекс 😊
Какви бяха при вас симптомите на вируса? Ти изкара ли го и кърмеше ли тогава?

Имаше висока температура, стигна до 39,8 и зачервено гърло.
Редувах Панадол и Нурофен и пръсках един спрей за гърлото . Педиатърката каза,че заради гърлото предпочита кърма пред твърдата храна.
Температурата беше 3 дни, гърлото го държа цяла седмица.
И аз го изкарах ,но за 2 дни . Кърмех го през цялото време.

Относно чувалче или одеало , аз ползвам одеало. Така и не се научих на чувалчета. И баткото и този младеж все съм ги завивала, те са се отвивали и така 😊

# 269
Тези от вас, които са с одеала: как обличате сега? И на каква стаина температура спи бебето?

Общи условия

Активация на акаунт