АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 13 989
  • 439
  •   1
Отговори
# 420
Ние сме с 16 зъбчета. Кучешките вече избиха.
Тегаво беше при нас. Като че ли повече го боляха от кътниците.
Това за късно излезлите зъбки, че ще са по здрави май е някакъв мит. Според мен си е до ген. Съдя на по батковците и познати разбира се.
Ние освен, че още сме песъчинки в бъбреците сме пичнали и салмонела. С такива неща не сме се сблъсквали с батковците. Ако с 2 деца станахме половин лекари, то сега след третото вече ще сме готови за отваряне на лекарски кабинет. Всяко нещо което види просто си го слага в устата. Не винахи успявам да го видя на време. А най отвратителното е като задъвча нечия люспа от семка Flushed
И на фасове постоянно летеше, но май ги отучихме вече. Ужас направо! Тях поне не си ги пъхаше в устата.

# 421
  • София
Само аз не знам колко зъба има в устата това дете ( доста са), но не дава да се мият, хапе и стиска до късане на мръвки 😀

# 422
Само аз не знам колко зъба има в устата това дете ( доста са), но не дава да се мият, хапе и стиска до късане на мръвки 😀
И аз докато не попитаха тук не отдавах важност на броя. Знам, че избиват, но и при нас с миенето е мъка а с мъжа ми държим мн на устната хигиена и не сме имали такива проблеми с батковците. Пробвахме какви ли не варианти и сега се мие с четка като нашата (голяма) super soft и сутрин и вечер му я даваме и той си я дъвка, върти и определено има ефект.

# 423
И аз докато не попитаха тук не отдавах важност на броя. Знам, че избиват, но и при нас с миенето е мъка а с мъжа ми държим мн на устната хигиена и не сме имали такива проблеми с батковците. Пробвахме какви ли не варианти и сега се мие с четка като нашата (голяма) super soft и сутрин и вечер му я даваме и той си я дъвка, върти и определено има ефект.
И аз ще взема да заложа на четка за големи, защото и при нас е същото с устната хигиена.

# 424
  • София
При нас е същото! Всичко трябва да се пъхне в устата. То не са фасове, пясък, пръст, капачки, бъркалки, кенчета, камъни, имаше и винтове веднъж.

В милата ни столица всичко се намира и не само по детските площадки, ами на всеки ъгъл, за съжаление. Правя забележки, ако съм свидетел как някой си хвърля боклука и нон стоп събирам, но е трагично положението. За храчките по тротоарите не ми се говори. Гнус

Как се лекувате от салмонелата? И с тези песъчинки какво ще правите?

Това за късно излезлите зъбки, че ще са по здрави май е някакъв мит. Според мен си е до ген. Съдя на по батковците и познати разбира се.
Ние освен, че още сме песъчинки в бъбреците сме пичнали и салмонела. С такива неща не сме се сблъсквали с батковците. Ако с 2 деца станахме половин лекари, то сега след третото вече ще сме готови за отваряне на лекарски кабинет. Всяко нещо което види просто си го слага в устата. Не винахи успявам да го видя на време. А най отвратителното е като задъвча нечия люспа от семка Flushed
И на фасове постоянно летеше, но май ги отучихме вече. Ужас направо! Тях поне не си ги пъхаше в устата.

# 425
И в Монтана положението е трагично с фасовете. А пък Сашко мноого обича да ги събира, но не мога и да го държа все вътре. Ръцете са му вечно в устата. Тичам постоянно и го трия с мокри кърпички за мое успокоение.

# 426
При нас е същото! Всичко трябва да се пъхне в устата. То не са фасове, пясък, пръст, капачки, бъркалки, кенчета, камъни, имаше и винтове веднъж.

В милата ни столица всичко се намира и не само по детските площадки, ами на всеки ъгъл, за съжаление. Правя забележки, ако съм свидетел как някой си хвърля боклука и нон стоп събирам, но е трагично положението. За храчките по тротоарите не ми се говори. Гнус

Как се лекувате от салмонелата? И с тези песъчинки какво ще правите?

Ами продължаваме лечението за песъчинките - сироп Калат. На 15ти взех час да го погледне пак нефроложката. Сиропа му го давах малко по малко време от препоръчаното и сега пак го почнах. Ще видя дали още нещо ще препоръча нефроложката. Калции също консумира в намалено количество. Каза 1 път на ден млечна храна, но нямам начин да го докарам, просто намалям количеството сирене ило АМ.
Салмонелата е оскъдно количество и ЛЛ каза само с пробиотик да кара и след месец констролни изследвания. Лека диета също - основнл картофи и ориз. Абе от всякъде ми ограничиха детето а той обича да си хапва, но и това ще мине.
Ще му взема един бебешки наморник за когато го извеждам Smile

# 427
Майчета с какво се занимават вашите деца? Моя малък тарзан, за разлика от каката единственото му занимание е да се катари на всичко и да рови из шкафовете. Не се заиграва с нищо. Не го вълнуват играчки, приказки и песнички. Каката беше спокойна кротка играеше си с всичко,беше й интересно да я уча на разни неща. А сега малкия немога да му хвана интереса със нищо. То верно, че мъжките са по-палави ама чак толкова 😁. Дайте ми идеи как да го забавлявам преди да е счупил някой крак от катерене 😁

# 428
Майчета с какво се занимават вашите деца? Моя малък тарзан, за разлика от каката единственото му занимание е да се катари на всичко и да рови из шкафовете. Не се заиграва с нищо. Не го вълнуват играчки, приказки и песнички. Каката беше спокойна кротка играеше си с всичко,беше й интересно да я уча на разни неща. А сега малкия немога да му хвана интереса със нищо. То верно, че мъжките са по-палави ама чак толкова 😁. Дайте ми идеи как да го забавлявам преди да е счупил някой крак от катерене 😁
Желая и аз да науча някой трик. Сякаш описа моя Сашко. Всичко се вади от шкафовете. Катери се по маси, столове, огради и т.н.

# 429
  • София
Много сме навън. Катери се, тича, стандартно. Вкъщи доста често разглежда книжки, играе с низанки, сортери, музикални играчки и пречи на батко си. Мести предмети от една купа в друга и такива подобни. Опитва и да рисува, та й давам да маже и с боички или пастели по листове.

Баткото на нейната възраст също не се заиграваше, а само се катереше и търчеше нагоре-надолу. Такава беснотия беше, че е разбивал няколко пъти уста и сме ходили и до Пирогов.

# 430
Хихи Blush
+1 Тарзан Animal See No Evil
Този Тарзан ни е трети вкъщи и е същата история. И аз се чудя с какво да му грабна вниманието, но с каквото и да успея то е за около 5мин, след това отново се започва с катеренето.
Отварям иначе шкафа с черпаци и подобни да рови и вади, но каквото и подобно да му предложа после пада голяяяяямото събиране.
Но да, може би просто повече време навън както казва JayRay.
Аз съм по домошар човек и не обичам да съм все навън. Винаги имам какво да свърша, сготвя и т.н. или може би по скоро с времето станах домошарка и покрай хоум офиса съвсем. Не че не излизаме сутрин и следобяд, но не мога във всичкото му будно време да сме навън.

# 431
Ох, не съм сама. Книжки със звуци на животни даже не им обръща внимание  Играчки никакви.Сега е взела половин лимон и не ми го дава, лиже си го.
Катеренето й е любимо.
Опитва се да мине на 1 дрямка и е кисела.
Изби и първия кучешки. Тегава история.
Още 7 месеца....

# 432
  • София
Охх и аз принципно съм домошар, но последно време вече имам нужда от повече хора и социални контакти. Вкъщи задачите никога не свършват и съм приела, че все нещо ще има за правене, но някак трябва да й изразходвам енергията. Пък и да се възползвам от хубавото време, плюс отказвам да приема, че другата седмица започва хаоса с учебната година и всички уроци и тренировки на баткото 😀 Тогава няма да имам това спокойно излизане с малката, а и тя ноември тръгва на ясла.

# 433
  • София
Привет! Как са малките? На някой предстои ли му ясла? Говорят ли? С гърнето как сте?

Нашата мома ще тръгва на ясла след месец и ми се плаче. Иначе много бърбори, върши работа на гърнето, но не я обучаваме все още, когато се сетим я слагаме или тя пожелава. Чудя се сега дали не е време за възглавница в кошарата. Знам, че след годинката е хубаво за гръбнака.

# 434
Привет,
Моят младеж вече ходи на частна ясла от 9 септември. Реве като влиза, но бързо се успокоява. Говори си на бебешки. Има няколко думи в репертоара, но не са много.
С гърнето сме на  Вие 🤣 не иска да седне. В яслата казват че стои на гърне , ама ми звучи нереално , като го знам, че повече от 2 минути не стои мирен.

Общи условия

Активация на акаунт