НАБОР 2004 - студенти - четвърта тема

• 57 300
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте и от мен, момичета. Наборът е във вихъра на сесията. Минаха два изпита, останаха 3. Само знаем, че е взел, при това много добре административното право. Чака си резултатите от Право на ЕС, ама там са лежерни и не бързат да им ги казват. Сега се готви за среща очи в очи с Н. Киселова и сънува кошмари😂. Иначе поработва на Витоша, когато съвсем изпуши от търкането на стола у дома.
Браво на децата, които успешно са преминали през сесията. На останалите - стиснати палчета.
Санака, добре е преподавателят да обясни на студентите какво е искал да каже авторът с това изречение.😵💫

# 256
  • София
ей, как хубаво се раздвижила темата. Но то и липсата на новини е добра новина - всичко е в релси и няма сътресения.
Наборът и той си е в неговите релси - сесията тече, а той вече отпрати един изпит за септември. От трите минали досега взе два, стига толкова. Остава още един изпит (но не знам кога е) и защита на някакъв проект, за който хвърли доста усилия. Дано успее и да го защити успешно.
Щерката се лута във възможностите за профил - да избера ли география, или да не избера. Всеки ден ново решение. Хем търси съдействие, хем ако изразя мнение, се хвърля да го отхвърля Ill С набора беше по-лесно, въпреки зодията му, която уж предполага колебание. Поне реши ли нещо, не се тормози повече. Тая женска нерешителност, съчетана с тежък пубертет, ми идват в повече. Кога излизат моммичетата от пубертета, че вече започва да се засича с моята критическа?
Марулетке, как е малката фурия? На колко стана, всъщност, да не е вече в редиците на ясленчетата и тя - с малка раничка и смела стъпка Heart

# 257
  • София
Кога излизат моммичетата от пубертета, че вече започва да се засича с моята критическа?
Би трябвало да е излязла вече. Може да си е просто от характера. Joy

# 258
  • София
Кога излизат моммичетата от пубертета, че вече започва да се засича с моята критическа?
Би трябвало да е излязла вече. Може да си е просто от характера. Joy
пепел ти на клавиатурата Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз не губя надежда да е от пубертета, Се пак Sunglasses

# 259
Мандаринке, да не те притеснявам, ама моят малкия е на възрастта на щерка ти и няма и помен от пубертет Joy
Скоро се замислих на тийнейджърите що не им изследват хормоните? Може при някои така да са изплеснали, че да се им се отразяват твърде много.
Иначе и синът ми няма никаква идея какво иска да учи, но понеже и аз бях същата шматка и реших малко преди да завърша, подхождам с цялото разбиране и търпение на света Joy

# 260
  • София
Говорете ми за избор на профили…И у нас всеки ден желанията са различни.
Хем на този етап й се върти в главата да учи нещо като Nutrition Science, каквото и да е това, но не иска да записва профил химия и биология. Единият е решила да е география, а за другия се колебае между математика и БЕЛ/😵💫. А сега де… И ме врънка да я запиша все пак на уроци по химия. Ама не се знаело дали пък няма да се наклони везната към архитектура. Ш’ са гръмна с това дете. Мандаринке, не си сама! Тези теразния заслужават да се полеят обилно.😉😅

# 261
  • София
Аз гласувам твърдо за профил математика. Липсата на профил БЕЛ няма да й е пречка никъде, никога и за нищо. Липсата на профил математика обаче може да бъде за доста специалности в чужбина.

# 262
  • София
Скиорче и аз съм за профил математика, винаги е от полза!
И аз за съвет: Момичета с набори опит в кандидатстване с биология и химия, може ли да дадете инфо за учители или школи за подготовки за София и от кога започнаха, от 11 клас или още от 10?
И още нещо, ако се наложи само един профил, демек три общо (че такива слухове се носят, ако изберат от випуска на малката) химия или биология е по добре, в смисъл по практично, за подготовка за медицинските специалности и разните биотехнологии? Първите два са математика и физика, та въпросът е химия или биология (ако не щукне друго до два три месеца Smiley). Благодаря.
С набора нямаше никакви проблеми и колебания при избора на профили и какво да прави, нещата бяха прости и ясни още от 5 клас, че ще е нещо с компютри, виж с малкото колебанията са от химия, биология през информатика та до история и философия Satisfied
И аз чакам да мине момичешкия пубертет, но не се надявам преди 11 клас, разбирам напълно всички които чакат този момент, критическата вече не забелязвам, може би е свършила, но пубертетът при 16 годишното неее. 

# 263
  • Варна
За София имена и школи не мога да кажа, но според дъщеря ми и според учителката ѝ по химия нормално е да се започне 11 клас. Преди това е излишно. За профил, да избере това което е по-трудно. Ще го мине и в училище и на уроците.

# 264
  • София
От 11-ти клас започна. Практическа полза нямаше нито от профил химия, нито от профил биология. Joy Сега направиха нормативни промени и може би ще включат повече материал от профилираната подготовка, но не е ясно. Ако има идеи за кандидатстване в чужбина, трябва да се проверят изискванията за профили на конкретните университети.

# 265
И моята започна около началото на 11ти клас. В интерес на истината, имаше супер много пропуски, защото в училище не бяха особено стриктни в преподаването на биология и химия. Връщаха се назад по материала да запълват дупките. После в профилите учеха много сериозно, но и според моята дъщеря не ѝ е помогнало по никакъв начин за кандидатстудентските изпити.

# 266
  • тук-там
Моята беше профил биология и химия, но не и е трябвал за кандидатстване в Германия, нито и е помогнал особено за изпита там. Тя има още един изпит. Но големият ще е лятото - физикум, който включва всичко, учено до сега и слага край на предклиничната част от обучението.

# 267
  • София
mtz, писах ти навремето на лично за инфо за кандидатстването в Германия, ама сигурно не си видяла, та пак моля за инфо, ще ти го пратя наново личното Satisfied

# 268
  • София
Момичета, така и така сме отворили темата с профилите - има ли някое наборче, което да е било все пак (безсмисленият и за мен) профил БЕЛ? Аргументът на щерката в полза на БЕЛ е, че ще ѝ е от полза за ДЗИ. То е ясно, че ще чета учебни планове, за да видя покрива ли се с материала от ДЗИ, но все пак инфото "от първо лице" е най-полезно. Както, например, се знае, че профил химия няма особена полза за подготовката за медицинските ВУЗ-ове.
Другият профил ще е история. Четвъртият е дискусионен и лутането е между география, БЕЛ и философия. Не искала да учи нещо, което ще я ангажира страшно много, а го избирала колкото да запълни програмата си. А георгафията май е такова "нещо" - проекти, презентации, ангажимент. Една дама от другата ми наборна тема ми обясни за профил философия в конкретното училище - ами сериозно учене, писане, есета. Но на щерката не ѝ се вярва, защото сега са при една "философка", при която часът е нещо като свободен, но не знаят дали тя води и профил (пък и не я питат). И така се оформи БЕЛ, който, ако се окаже в помощ за ДЗИ, било супер.
За ВУЗ няма идея, да побързам да кажа. Засега Археологията, която уж искаше, остава леко на заден план, но не е отречена все още. Кореистика, Китаистика, Японистика се спрягат към днешна дата, а взорът е вперен към далечният изток. Но за университет е изключено, евентуално за някоя специализация/магистратура. Та ВУЗ-ът ще е нашенски и това не помага за изборът на профил...

Извинявайте, че спамя, връщам ви назад в "отметнатото" вече, но и аз се чудя в какво да я подкепя безусловно и за кое да я разубеждавам и всякава информация ми е от ползва. Пък то е ясно, че тя може изобщо да не ме послуша Rolling Eyes

# 269
Мандаринка, моята дъщеря не е била с БЕЛ, но да споделя малко теоретични мисли Grinning
Според мен тези профили не са кой знае колко съществени за бъдещите им творчески планове и от тази гледна точка аз бих я оставила да си избере това, което ще ѝ бъде приятно да учи. Може пък то да я запали за по-нататъшните ѝ планове. Според мен по-полезно е да учат това, което им е на сърце, отколкото това, което ще е най-перспективно или полезно от наша гледна точка.

На щерката изпита по анатомия ѝ е утре и като ми каза какво представлява, ми се събраха очите - 4 часа изпит - почват с тест, след това два практически модула на препарати и труп, след това 6 въпроса при двама различни изпитващи - половината устни, половината писмени, дано оцелее. И като ми каже някой как те стоматолозите не учат анатомия, ми идва да ги цапна с нещо Joy

Общи условия

Активация на акаунт