НАБОР 2004 - студенти - четвърта тема

• 57 187
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Много ме изненадахте с това учене на езици, защото и аз съм започанала на стари години Wink Сега е още по-ясно, че сме толкова готина група, защото сме на един акъл.

# 61
  • тук-там
И аз започнах френски. На мен ми е 4-ти чужд. Върви, но все пак ще търся учител.

# 62
  • София
Aз към момента само на дуолингото клопам испански, ама почти 2 г. Започнах от А2 и сега съм B2. Много думи съм забравила, но граматиката е о.к. Най-хубавото е, че когато ходим в Испания се разбирам с `ората на прилично ниво. Simple Smile
Моите отупаха сесията и сега чакат последни резултати. Едната мъчи нидерландския. Трудно й е, но не се отказва.
Ще си идват чак за Коледа. Другия уикенд ще се поразходят до Париж за 2-3 дни.
Малката си падна на ... в новото у-ще. Дава го много лежерно, но както казва Санчо: "оценките са в студената гама". Вихри се в ученическия съвет, подхваща инициативи... Нали знаете поговорката: пръв на село и последен в града.
И тя ходи на испански в Сервантес и на английски в Аво, ама догодина мисля да спрем втория за 1 г. , че още от сега я готвят за CAE, а ако ще учи в чужбина, ще трябва да го изкара около 11 клас.

# 63
На мен ми е много готино на курса.
   Обаче имаме две млади момичета,които никак нищичко не знаят.Едното е набор на щерката.Питам я не е ли учила в училище? Ми учила е , имала 6ци.Ама като ви казвам нищичко, значи нищичко.
  Аз в дуолинго преговарям френския през АЕ.

# 64
Боже какви сме учени всички Simple Smile
Ясно е децата на кого са се метнали Simple Smile
Аз очаквам наборката другата седмица да си дойде за 3 дни.

# 65
  • София
Здравейте отново.
Може ли да ми кажете точно какъв сертификат за английски се изисква за кандидатстване в холандски университет?

# 66
  • София
CAE, IELTS, вероятно и TOEFL върши работа.

# 67
Аз се записах на италиански, мечта си ми е.С преподаватели италианци.Ще видим как ще е🙂

# 68
  • София
CAE, IELTS, вероятно и TOEFL върши работа.
Благодаря много. И аз първо се сетих за CAE.

# 69
  • София
Сертификатите са: IELTS, TOEFL, TOEIC или Cambridge ESOL. Минимално ниво за IELTS е общ резултат от поне 6,0.
Това е от сайта на Avans, Breda.

# 70
  • София
Рокстар, ето изискването за езикови сертификати на един холандски университет от страницата му - ТУ Делфт  TOEFL iBT, IELTS (academic version), Cambridge Assessment English -  First Certificate in English (FCE) (only for Dutch taught programmes), C1 Advanced (Certificate of Advanced English), C2 Proficiency (Certificate of Proficiency in English)

Да се разпиша, наборът е в сесия, надявам се днес да е приключил с последния изпит, иначе го чакам декември, ще изтрае още малко. Изкушавам се да се метна аз на самолета за някой уикенд, примерно за коледния базар в Амстердам, почва от 15.11. Пробва се за разни стажове- за лятото, не е лесно да се намери по специалността, чудеше се за обмени дали да не кандидатства, двете не могат обаче да се съчетаят, заради обичайната продължителност на стажовете -поне 3 м., което пък значи да не си почине лятото. Сякаш като желание клони към стаж, а според мен сега е моментът да пътуват и да обменят опит и да видят свят, а не работа. Преди това обаче следва да вземат успешно втори курс, все пак.
Тези, които споделят за успехи в любовта, струва ми се толкова важно, колкото и успехът в следването!   
Браво на лингвистите, учете, забавя и процесите на стареене на мозъка, аз цял живот все на курсове по английски ходя, докато останалите в групите стават все по млади и млади Relaxed. Аз, както сме си говорили по темата, искам да изкарам някакъв практически курс, я градинарство, я шивачество или подобно, искам да се усъвършенствам в ръчния труд. Или пък друго образование, даже за парамедик съм се чудила (има 6м във ВМА), ама на дърти години не знам....

# 71
  • София
Градинарство, готварство и хлебар-сладкар има като курсове за безработни към БТ.

Мен пак ме викат да преподавам испански и английски, аз се чудя, че и без това са ми много неща на главата.

# 72
bora, с практическите нещица мога да помагам Smirk Бая хобита усъвършенствах с годините.
За bora няма как курс през БТ.
За сертификат - съветвам да се провери всяко желано място и съответната степен. Има си разминавания, на места може дори с В2. Тази година в Нидерландия така или иначе започват да настъпват промени в приема, трябва да се следи. Част от английските дисциплини ще се ограничат като прием или въобще няма да се предлагат (само на холандски ще са).

# 73
  • София
Червенокоска, ти майстореше красоти като на аватара, нали, че и грим?
Иначе за курсове, май вече почти всичко има онлайн, бях си запомнила в ютюб едни уроци шев и кройка. Не съм шила от ученичка, когато успях да скалъпя една пола по кройка от Бурда - много точна беше кройката, та успях.
Абе и ума, и ръцете, трябва да продължим да развиваме. След юбилея миналата година все повече усещам как животът лети ли лети, все по бързо и остава все по малко време, а има още толкова много неща за учене, правене, виждане, изживяване....

# 74
Майсторя, детето твърди, че по хороскоп ми било. Все нещо ръчкам и още и още искам.
Ако отидеш в Амстердам, ще имат и фестивал на светлините по каналите.
Иначе моята наборка си работи спокойно, някаква лежерност е. Сестра й ще си дойде за Коледа, като ще имаме и "коледен" холандец на гости. Ще гледам да си почине, че стреса не й се отразява добре на здравето.

Общи условия

Активация на акаунт