НАБОР 2004 - студенти - четвърта тема

• 57 189
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • София
CAE, IELTS, вероятно и TOEFL върши работа.
Благодаря много. И аз първо се сетих за CAE.
В повечето унита САЕ поне С1 или IELTS с поне 6.5 за академичните унита и 5.5 за приложните, но това е, което моите щерки са гледали. И TOEFEL се споменаваше тук-там, но предполагам ще признаят всеки сертификат, който покрива изискуемото ниво.

# 76
Аз много исках италиански,но в нашия град няма,а онлайн не ми е опция.

# 77
А така, и аз от известно време обмислям как и кога да вмъкна едни курсове по испански в програмата си, явно сме на вълна езици Grinning
Учих го преди години, стигнах до В2, зарязах го, сега разбирам, ама миналата година като бях в Испания, не ни се получи с местните - аз се потя да им говоря на испански, те ми отговарят на английски Joy
Ще видим, напролет ще мисля как да го осъществя.

Щерката е добре, учи здраво, зимната сесия имат изпити по анатомия и биохимия, което си е гадна комбинация, та гледа много да не се отпуска. Гаджето ѝ замина за Германия преди месец, тя се справя мъжки със ситуацията, което много ме радва. Тя страдаше, че ще замине и очаквах апокалипсис, като стане, но в крайна сметка се оказа по-корава, отколкото я мислех Grinning

# 78
  • София
Радвам ви се на ентусиазма да учите! Браво!
Наборът в четвъртък приключи с последния изпит от първия квартил. Сега ще почине един уикенд и от понеделник започва отново. Не се прибра. Каза, че няма смисъл за толкова малко време, направо за Коледа ще е... Вече се чувства съвсем нормално и в своя среда там, а това започва маааалкоо да ме натъжава. Миналата година се притеснявах дали ще се адаптира, сега вече усещам, че скоро може да дойде време, в което да го виждам веднъж годишно.
Пролетта може би аз ще отида в някоя времева дупка между изпити и лекции. Искам да обиколя околностите (Белгия, Германия, Нидерландия) с него, да споделим отново някакви наши емоции.
Иначе и аз свикнах с  физическата му липса от дома, но в ума ми винаги ще ми липсва. Радвам се, че все пак поема по неговата пътека и съм успяла да отгледам способен човек... даже вече и половин готвач. 😂😂

# 79
  • София
Наборката е на вълна рязане на трупове. Редовно имат работа в моргата и само размята ентусиазирано напред-назад разни гадни снимки и не разбира защо не споделям ентусиазма й. Имали два чисто нови трупа и е голямо щастие. Smirk

# 80
  • Варна
Имали два чисто нови трупа и е голямо щастие. Smirk
Какъв разкош! 😁
Аз се забавлявам с дуолинго вечер, като се опитвам да науча нещо на гръцки. За сега мога само да поздравя, да благодаря и да си поискам хляб и вино. 🤣🤣

# 81
  • столицата
Значи най-същественото вече си го усвоила Simple Smile

# 82
Здравейте! Искам да попитам има ли някой , който е учил ПСИХОЛОГИЯ  във ВТУ? Ако има да сподели как минават изпитите в първи курс.

# 83
  • София
Моята наборка започна работа в края на септември в музея с восъчните фигури в Амстердам, или както го нарича тя в "Мадамата". За сега е доволна. Даже започна (да не кажа голяма дума) да й харесва в Нидерландия и да разбира по-добре културата и нравите 😆. Поне не мърмори осъдително постоянно, както в началото.
Ученето си върви, но още няма резултати от първата четвърт. Миналата година сякаш беше повече стресът. Ще видим.

# 84
Еха,браво на наборката,Перуанка!
За Психологията не мога да помогна.

# 85
Еха, дами, и аз съм на вълна чуждоезиково обучение, макар и домашно. Учила съм френски като втори език в гимназията (толкова съм го и научила), после карах три нива по програмите на Бюрото по труда, преди 12-13 години, но никога не съм го използвала и знам базови неща. Сега ми затрябва в работа и реших да го припомням. Намерих един стар, много добре обяснен руски самоучител по френски език, та 2-в-1 - хем френския, хем руския преговарям

# 86
  • София
Трябва да си поддържаме мозъчната дейност. Аз се опитвам и с майсторлъка - нещо да зашия на машината, че иначе съвсем съм в рутината.

# 87
  • В светлината на слънцето
И аз съм на чуждоезиково обучение. Уча автомобилен език. Grin Направо ми иде да се гръмна на моменти. Минахме през сервиз 1, 2 и 3. Оказа се, че трябва да минем и през 4, където ще видят дали евентуално не трябва да има и 5. Обезщетението от застрахователите почти покри първите три, малко не стигна. Като спестихме боята, понеже намерих частите в същия цвят. Е, понадраскани, но биват. Та боята не е спешна. Сега с другите сервизи какво ще правя, не ми се мисли. Обаче мога да ви изредя с едно пипване частите в скоростната кутия и елементите по ходовата част. Та ме пишете и мен в чуждоезичните. Направо ми е като китайски това. Grinning

# 88
  • София
"коледен" холандец на гости.
После да споделиш tips & tricks, че да не се излагаме пред чужденците Sunglasses.
Вече имаше 2-3 културни шока, но не вярвам да се спрем дотук.

# 89
  • столицата
Bibi, вашето гадже не беше ли нашенче?
И за мен ще е интересно да споделите  различията с чужденците.

Общи условия

Активация на акаунт