Бебе с увреждания

• 3 905
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Тедолинка, как е бебенцето? Спадна ли температурата? Разбраха ли от какво е?

Стискам ви палци. Кураж!

Спадна, живот и здраве тези дни ще я изпишат вече да си е вкъщи, но не се разбра от къде е. Изследванията са добре и са я гледали, първо мислеха че е от кувьоза, но се оказа че не е от там защото и после като я изместиха на легло пак я имаше. Не е постоянна, но веднъж на ден я вдигаше. Мислеха, че е от проблема в мозъка, аз се консултирах с лекар и ми казаха, че няма как да е от там. Надявам се като я изпишат да нямаме този проблем. За сега е добре, от седмица почти няма температура.

# 16
За моето дете също лекар-невролог беше казал, че от него човек нямало да стане, макар че и чудеса била виждала. И аз тогава много плаках, но и през ум не ми е минавало да го оставя. Да, има увреждания, но не генетични, а вследствие на преждевременното раждане и вътреутробната инфекция. Да, животът ни не е същият, както ако беше в норма, но не бих казала, че е нещастен. Просто имаме едно по-различно дете, което много обичаме и което се радва на живота като всички останали деца. Ако дупката в сърцето е дуктус - не изцяло изградена преграда между камерите на сърцето и съответно смесване на венозна и артериална кръв, този проблем е при голяма част от недоносените, защото преградата се изгражда в последните месеци на вътреутробно развитие. При моето дете се затвори с медикаментозна терапия (нурфен+каптоприл) и не се наложи операция, макар лекарят да ме подготвяше психически за такава. За другите диагнози не съм толкова веща, но ми е странно как така хем бебето има генетично увреждане, хем не може да се докаже на този етап. Даун и другите хромозомни аномалии се установяват с кръвно изследване. А преди раждането единственият сигурен метод е амиоцентезата. Тези пренатални тестове са само някакви вероятности, затова не съм сигурна доколко можете да им търсите отговорност. И в моя случай преждевременното раждане и вътреутробната инфекция бяха вследствие на лекарско безхаберие, но реших, че в този момент искам да насоча всичките си сили в отглеждане на детето си, а не в жалби и съдебни битки с неизвестен край.

# 17
Здравейте. За първи път пиши във форума. Родих в 33 г.с. с прееклампсия, но реално бебето отговаряше на 29г.с. Когато бях в 3 месец АГ видя уголемена нухална транслусценция на плода и ме прати на второ мнение. Отидох на 2ро и той го видя при което ми казаха да направя пренателен тест. Направих теста и излезе всичко отрицателно както и съм направила 4 фетални морфологии и до края на бременността нямаше проблем, гънката се оправи. Родих по спешност на 03.09 при което се оказа, че бебето е с аномалии. Това беше шок за всички нас. За мен най-много. Едно, че е в кувьоз и второ, че не е добре. Бебето се роди с липсващ корпус каллосум ,микроцефалия и лека дупчица на сърцето ( според кардиолога е лечимо) ,  но докато не стане нужните кг няма как да се направи ЯМР и според тях е  със синдром. Генетик гледа детето според него няма нищо, пуснаха се хромозомни изследвания и те са отрицателни. Но лекарката в отделението твърди, че изследванията може да са отрицателни, но това не значи че няма нищо. Вече не знам какво да мисля. Съветваха ме да оставя детето в дом, защото не се знаело какви проблеми ще има и от какви грижи ще има нужда, аз съм твърдо против. Каквото и да има ние сме нейни родители и ще направим каквото трябва. За момента се представя добре, храни се, расте. Но от около месец вдига температура до 38 градуса и не се знае каква е причината. Обмислям да си търся правата, едно че следящата АГ видя проблем в 3 месец, но до края не каза веднъж, че бебето е с проблем. Другия лекар в Добрич които ми прави феталните и той не видя проблем, и тест на които всичко е отрицателно. Има ли майка преминала през нещо подобно, очаквахме здраво дете , а се ражда с увреждания.

Съжалявам за бебчето. Дано се оправи и всичко да бъде наред. Минавам само да кажа, че всичко това се вижда на ФМ и да ви пожелая да преодолеете проблемите доколкото е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт