Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 721
  • 828
  •   1
Отговори
# 780
И аз ги харесвам, имаме и техни чаршафи,и одеалце за стола за кола. Ще взема и едно чувалче, благодаря за препоръката!

# 781
Аз на Jukki имам гнездо в комплект с одеалце и тн. Не знам за чувалчетата, но съм много доволна от качеството на гнездото.

Нашето чувалче е на Hofbrucker - топ изпълнение от истинска вълна. https://www.hofbrucker.de/OLIVIA-der-Nachhaltige-navy-blue/500060125

# 782
Здравейте, мамчета. На 22.11 се роди и нашата принцеса Анастасия ❤ 50 см, 2950гр. Изписаха ни в понеделник и сега сме си вкъщи и си цокаме. Аз и давам различно да хапва, понякога е на 2часа и половина, понякога на три, но пък не се съобразявам с хранене по 7-8 пъти на ден, понякога са и повече, особено, ако тя си поиска.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 17:33 от miaa7

# 783
Здравейте, момичета! Следя ви още от самото начало. Бебчето ми е на 48 дни, още от самото раждане се изхождаше трудно🥲 по 1път на ден. От известно време изхождането мина на два дни един път, а сега вече е един път на три дни. Някоя от вас има ли проблем с изхождането на бебето си и дава ли нещо за него.

# 784
Момичета имам въпрос относно спането. Малкия Фифо, хич не обича да спи през деня, общо взето сутрин спи по час и половина- два максимум, а през деня понякога едва събира час между храненията, не плаче, просто си лежи и си гледа, вечер иначе спи от 1 до към 4:30-5 ч. някъде . Хапва да речем в 1 до 2 и половина си гледа и след това заспива за около час и после няма будене... Храним се смесено, просто защото имах проблеми с кърменето и не съм сигурна колко наддава, ще видим може би накрая ще купим кантар. Иначе си ака достатъчно -2-3 пъти на ден, днес даже вече 4ти път направи, пишка си поне по 5-6 пъти на ден, но не разбирам защо не иска да спи, притеснявам се да не го мъчи нещо друго. Вашите бебчета по колко спят? Има ли и други будуващи?

# 785
Момичета имам въпрос относно спането. Малкия Фифо, хич не обича да спи през деня, общо взето сутрин спи по час и половина- два максимум, а през деня понякога едва събира час между храненията, не плаче, просто си лежи и си гледа, вечер иначе спи от 1 до към 4:30-5 ч. някъде . Хапва да речем в 1 до 2 и половина си гледа и след това заспива за около час и после няма будене... Храним се смесено, просто защото имах проблеми с кърменето и не съм сигурна колко наддава, ще видим може би накрая ще купим кантар. Иначе си ака достатъчно -2-3 пъти на ден, днес даже вече 4ти път направи, пишка си поне по 5-6 пъти на ден, но не разбирам защо не иска да спи, притеснявам се да не го мъчи нещо друго. Вашите бебчета по колко спят? Има ли и други будуващи?

Моето бебче вече е почти на 2 месеца. До преди седмица ( докато бяха много силни коликите), през деня не спеше за повече от 15мин след хранене и то на ръце. Беше ад, нощно време заспива много трудно от 20ч до 22/23ч се преспиваме.

# 786
Miaa7, честита девойка! Да ти е жива и здрава, много да е щастлива и усмихната Hug Nature Sunny Анастасия е едно от най-красивите имена, които съм чувала Heart
И ние се храним на поискване общо взето, гледам да е през 3 часа, но както дойде.

# 787
Честито, miaa! Да бъде жива и здрава малката принцеса. 🥰

По повод изхождането, моето бебче още от раждането си не се изхожда всеки ден. Ака през ден, но прави бомба направо. Да кажа честно, не се притеснявам много, хапва си, не показва, че има някакъв дискомфорт. Иначе баща ѝ е по-търпелив и си играе да ѝ стимулира перисталтиката, вдига и присвива крачетата нагоре към коремчето. Прави масажи някакви. Досега винаги е имало ефект, случайност или не.

По повод спането, моето не е от поспаливите. Не плаче ама лежи и си гледка. Не мога да хвана на какъв принцип спи, тази нощ (6ч) и този следобед (почти 4ч) си спа много добре, друг път през деня не спи въобще. Имаме и някои тегави нощи, докато я приспя и е дошло време за следващото хранене. Голям купон. Приспивам, приспивам и накрая ококори едни огромни очи в леглото. След като я изкъпем цялата, е тогава спи най - добре. Ама то след такъв рев и отпор, и аз бих се уморила.😃

# 788
Благодаря ви момичета❤ моята е много поспалива, преди малко пробвах да я събудя обаче не стана, по принцип я събуждам със смяна на памперс, но и това не помогна, та, наложи се да включвам помпата 😀 не я бях използвала от понеделник. За изхождането ака и пишка стабилно за сега, да видим как ще е по-натам.

# 789
  • София
Честито, miaaa! Да е жива и здрава малката госпожица 🍀❤

За изхождането, при малкия е всеки ден по веднъж или два пъти, но доста се напъва, мъчат го и доста газове, та спи много неспокойно, милият 🫠 Съответно и аз 😀

# 790
Здравейте, момичета! Следя ви още от самото начало. Бебчето ми е на 48 дни, още от самото раждане се изхождаше трудно🥲 по 1път на ден. От известно време изхождането мина на два дни един път, а сега вече е един път на три дни. Някоя от вас има ли проблем с изхождането на бебето си и дава ли нещо за него.

Моята след всяко ядене се изхожда, но всяко бебе е различно. Стига акото да не е твърдо, всичко е наред

# 791
На една лекция обясниха, че бебето може и няколко дни да не ака и това не е проблем, стига да се чувства комфортно и да не ака твърдо ако. По-рядкото акане означава, че усвоява млякото напълно и няма какво да изака

# 792
Честито на мама Миа, жива и здрава да е бебка и бързо възстановяване на мама!

Моят Малчо си ака по 3 пъти на ден горе-долу, нормално на цвят и консистенция. Но мисля,че и ако 2 дни не ака,не бих се притеснила, аз бях чела някъде,че изхождането оредява с времето и може да пропускат дни. Стига да не е сухо, като барабонки, и странен цвят,не е проблем 2 дни да пропусне.

Относно сънят, ей богу, през деня спи като пън, нощем се кокори. Много ми е зор да му оправя циркадния ритъм още,хем му показвам слънчицето всяка сутрин (ако го има)... Снощи съм спала само 3 часа, взимах го при мен в голямото легло даже уж да го успокоя - няма, той просто не иска да спи. Мъчи го е коремчето,и се чуват газовете доста сериозно. Милото човече. И тея капки сякаш никаква не я вършат (Био Амика)... Чудя се еали да не пробват други. Пие от седмица.... Вие ползвате ли нещо за газове/колики?

# 793
Аз давам Инфакол за газовете, успокоява я сякаш. А как ближе пипетата само😂 има вкус/мирис на портокал.

# 794
  • София
Аз давам Санколик, не мисля, че има много ефект обаче, преди това съм пробвала какво ли не 😀

Onirique, ти гръцкия Инфакол ли даваш? От къде го взе?

Общи условия

Активация на акаунт