МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 537
  • 841
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте насочиха ме да раждам в Надежда заради неонатологията, имам няколко въпроса към тези които вече са раждали там. Цената която е посочена за нормално или секцио 2950 и 3050 освен нея заплащахте ли нещо допълнително. Бебето при вас ли е или се взима по час. Дали е необходимо да правя предварителна консултация с някой от лекарите, след като раждането виждам, че няма избор на екип, а е който се падне на смяна. И доволни ли сте от това как е преминало раждането там. Трябва да избирам между Надежда и Майчин дом и съм много объркана. Всякакви насоки ще са ми от полза, благодаря предварително!
Не ходете в Майчин дом, ако имате възможност за Надежда.
Аз не мога да отговоря на всички въпроси, тъй като и на мен ми предстои, но от това, което проучвах, разбрах, че е добре около 36г.с да се отиде, за да въведат данните Ви в системата.

# 691
2950лв беше вагинално раждане с епидурална упойка
Не се заплаща нищо друго, освен ако не се прави нещо допълнително, при нормално протекло раждане това е крайната цена
При мен се наложи да останем допълнително два дни заради антибиотик, който вливаха на бебето и си плащах моя престой
Бебето може да е при вас, ако искате, а ако го оставите при акушерките може да си го вземете когато поискате, дори през нощта. Моето си седеше с мен през цялото време от втората вечер до края, първата просто не бях на себе си
Едно предимство на това, че не си с избор на екип е, че не те пришпорват да правиш секцио, например, за да свършва по-бързо

Раждах април, от раждането съм много доволна, имах си акушерка, която беше постоянно на разположение, а доктор Арабаджикова, която ми се падна, беше много адекватна.

Първо раждане постъпих в 10 сутринта с 3 см разкритие, родих в 16:25, като всичко мина спокойно и гладко въпреки, че имах зелени околоплодни води. Има си баня към родилна зала и ми позволиха да си взема 2часов душ, което ми помогна с контракциите преди да ми сложат епидурална. Просто са като добре смазана машина в Надежда.

Следродилно ми беше стрес. Постоянно някой влиза в стаята, имаше и една груба акушерка, която помагаше с кърменето, но повече ме шашна отколкото да ми помогне.

Все пак беше чисто, поддържано, и получаваш много и разнообразни грижи, чак до рехабилитация и лек масаж.

Ако раждам отново, ще е там.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 06:41 от Belronika

# 692
Здравейте насочиха ме да раждам в Надежда заради неонатологията, имам няколко въпроса към тези които вече са раждали там. Цената която е посочена за нормално или секцио 2950 и 3050 освен нея заплащахте ли нещо допълнително. Бебето при вас ли е или се взима по час. Дали е необходимо да правя предварителна консултация с някой от лекарите, след като раждането виждам, че няма избор на екип, а е който се падне на смяна. И доволни ли сте от това как е преминало раждането там. Трябва да избирам между Надежда и Майчин дом и съм много объркана. Всякакви насоки ще са ми от полза, благодаря предварително!
Това е крайната цена. Доплащане има ако се наложат допълнителни нощувки (ако бебето е в неонатология, а вие искате да останете с него). Бебето се взема под час за тоалет, преглед от лекар и ако трябват допълнителни грижи. След това се връща при вас, ако няма проблем бебенцето.
Тебва да направиш консултация с лекар след 36 седмица, за да се запознае с документите и да ти каже как ще раждаш.
От раждането съм доволна, но не от предизвикаването му. Разказвала съм нагоре. Родих секцио след опит за естествено с хапче за предизвикване.
Не бих избрала майчин дом, защото в надежда си купуваш добро отношение и го получаваш, а в майчин дом е държавна болница и аз лично съм се нагледала на лошо отношение в държавните... Когато бях бременна бях много емоционална и за мен беше важно отношението.

# 693
Аз също съм доволна от раждането си в Надежда. Родих при доктор Елка Дачева, която проследи бременността ми. Доволна съм от професионализма на Дачева, дойде за раждането ми и после идваше и в следродилно, за да се увери, че всичко с мен и бебето е наред.

Аз оък съм доволна от акушерката, която помагаше с кърменето, даде ми много полезни съвети.

# 694
Аз съм лежала в Майчин дом и в Надежда по време на бременността , предпочитам Надежда и там родих секцио. Не са ме карали да плащам нищо допълнително, аз дори лежах за задържане около 10 дни преди секциото , които си минаха по здравна каса , след като родих децата ми останаха в неонатология , мен ме изписаха , имаше вариант да остана срещу заплащане за мен ,но състоянието на децата и мен  беше такова ,че не ми ги даваха. Така ,че се уговорихме да се прибера и да ги виждам с бащата , ако искам всеки ден в един и същи час. Пускаха ни двамата , даваха ни ги ,да ги по гушкаме (когато  вече беше възможно), колкото искаме и си тръгвахме, докато ги изписаха , около 12 дни. За децата не сме плащали нищо. Всичко което сме платили е само цената на секциото.

# 695
Благодаря на всички дами за изчерпателните отговори, а дали има такива лекари които са повече привърженици на нормалното раждане в Надежда според вас и такива които предпочитат да насочат за секцио. Аз засега ако всичко останало позволява бих искала да родя нормално с епидурална. И тъй като така и така ще си запазя преглед около 32-34 седмица там, много се чудя при кого

# 696
Благодаря на всички дами за изчерпателните отговори, а дали има такива лекари които са повече привърженици на нормалното раждане в Надежда според вас и такива които предпочитат да насочат за секцио. Аз засега ако всичко останало позволява бих искала да родя нормално с епидурална. И тъй като така и така ще си запазя преглед около 32-34 седмица там, много се чудя при кого
Ако не си се следила в болницата задължително минаваш при шефа на отделението. Поне на мен така ми обясниха. Миналата година, а сигурно и сега е Ненов. Той харесва естественото ражнане. Дори да имаш предпоставки за секцио, пак ще те прати към естествено. Няма избор на екип, тъй че няма гилямо значение. Раждаш при тези, които да на смяна.

# 697
Ако не си се следила в болницата задължително минаваш при шефа на отделението. Поне на мен така ми обясниха. Миналата година, а сигурно и сега е Ненов. Той харесва естественото ражнане. Дори да имаш предпоставки за секцио, пак ще те прати към естествено. Няма избор на екип, тъй че няма гилямо значение. Раждаш при тези, които да на смяна.

Няма избор на екип, но може да се избере акушерка, което ще бъде от голяма полза при естествено раждане. Не знам дали е само Надежда Стаменова или има и други. Успех!

# 698
Само Стаменова може да се избере от акушерките страхотна е, аз раждах с нея ииии общо взето при едно естествено раждане 90% от нещата го прави акушерката. Иначе, да, минава все през Ненов, ако не сте се следили в болницата. Не съм чувала за някой лекар, който да е предимно за секциото, поне тези, при които аз попаднах си бяха за естественото предимно. Единствено в спешния кабинет веднъж попаднах на доктор Белкин, който категорично ми каза, че ако бебето скоро не се обърне съм за секцио🤣 Добре, че доктор Михайлович и акушерка Стаменова са си партийка, направихме външно верзио и си родих естествено.

# 699

Препоръчвам д-р Елка Дачева като привърженик на естественото раждане Simple Smile

# 700
Scorpiona90, препоръчвам Д-р Данаил Илиев, страхотен човек и лекар, който е силно за естественото раждане . Има и сайт, може да прочетете там статиите му за подготвката за естествено раждане.Аз за съжаление родих секцио, тъй като бебо беше голям и ме хвана страх да раждам нормално. Иначе Илиев и Стаменова до последно ме насочваха за нормално.
Успех Blush

# 701
Не че е важно, но някоя би ли споделила каква е храната, която се дава в болницата?

# 702
Готвят вкусно и всеки ден е разнообразно. От предишния ден минават с два варианта за меню и те питат какво искаш за закуска, обяд и вечеря, като може да си комбинираш и между двете менюта. Държат много да се хапва. Случвало се е да идват да ме подсещат да ходя да ям и след това пък ако не си ял те питат защо, което го считам за хубаво нещо, тъй като организмът се възстановява и имаш нужда от енергия. Може да си пазиш от храната и да я хапваш по-късно или роднини да ти носят. Има си хладилник, но задължително се надписва с бележка с името ти иначе я хвърлят.

# 703
Не че е важно, но някоя би ли споделила каква е храната, която се дава в болницата?
Храната е супер. Голямо количество и е вкусна. Избирате си между два варианта на меню, като можете да комбинирате между тях.

# 704
Идвам и аз с въпрос за храната, колкото и да е глупав - на първия ден след секцио дали ви карат да ядете кисело мляко?
Аз изпитвам сериозно отвращение към мляко и не консумирам от много години, не мога да го преодолея въпреки опитите.... И знам, че е глупаво, но се притеснявам дали задължително ще ме карат да ям, със сигурност ще повърна.

Общи условия

Активация на акаунт