МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 696
  • 841
  •   1
Отговори
# 75
Mery RG, много хубав списък си направила Hug Ще те улесни,като дойде моментът.

Нощници за кърмачки бях взела и не облякох нито една. Ако вкъщи спиш по тениска или пижама, вземи си същите дрехи да спиш и в болницата. Ще ти е много по-удобно. Също за през деня дрехи, вземи си каквото носиш вкъщи. Аз взех тениска, анцуг, суичър и чорапи.

За превръзките също ми се искаше някой да ме беше посъветвал. Тези за родилки ми бяха неудобни, а еднократно бельо за родилки е много непрактично. Ако трябваше да раждам сега, щях да си взема обикновено мое си бельо и нощни превръзки (ползвам си Always Ultra, така че техните нощни). Много по-добре попиват и е по-удобно от бельото и превръзките за родилки.

Крем за зърна и протектори, ако смяташ да кърмиш. Много съжалявам, че в болницата не ползвах протектори преди да ме заболят зърната. Впоследствие като ме заболяха, кърменето стана мъчение и нещата се забавиха с една седмица. Месец по-късно още се боря да се кърмим само и да махнем АМ.

Пакетирани храни ще ти трябват само ако си лакома като мен Grinning . Храната в болницата е достатъчна, повечето пакетирани неща вероятно ще си ги прибереш вкъщи неотваряни, но си вземи, ако ще си спокойна. Аз ям постоянно по много и пак не отворих почти нищо от храните, които си бях донесла, но ми беше спокойно, че ако огладнея, има какво да ям.

Едно шише за вода е достатъчно, там има къде да си го пълниш.

Профенид задължително Grinning

# 76
  • София
Родих октомври 2023 г. секцио и втори път в тази болница.
Носех:
Кърпа за ръце
Кърпа за лица и коса
Кърпа за тяло
Зарядно за телефона
Шампоан
Душ гел
Интимен гел
четка за коса
четка за зъби
паста за зъби
самобръсначка
дезодорант/рол он
гримове
бельо/не еднократно/
сутиен - спортен
мокри кърпички
превръзки /нощни - аз ползвам на либрес/
пантофи/джапанки
сешоар /аз си носех, тъй като техния е слаб за моята коса/
помпа за кърма
за изписването си носех дрехите за мен  и бебето

в кухнята има чай за кърмачки и вода
Храната е достатъчна за да се нахрани човек, а ако нещо все пак не стигне винаги може да се отиде до ресторанта и да се купи за ядене. Също ако не си носите помпа може да поискате и ще ви дадат, но имайте предвид, че тяхната е обикновенна ръчна на Авент.

Аз така и не успях да кърмя, но все пак в болницата се мъчех с помпата(медела - електрическа)....и от там се наложи и от аптеката си закупих и силиконови протектори. Така, че каквото не вземете винаги може да се закупи от болницата или някой да ви донесе на свиждането или преди това да се видите като слезете до фоайето.

# 77
Благадаря ви за списъците Simple Smile
Профенид не дават ли акушерките, ако има нужда?
Сйщо исках да попитам за свиждането:) наистина ли става в трапезарията? Не беше ли една тясна стаичка :/ успяват ли да се вместят всички посетители бебета и майка 😄

# 78
  • София
Благадаря ви за списъците Simple Smile
Профенид не дават ли акушерките, ако има нужда?
Сйщо исках да попитам за свиждането:) наистина ли става в трапезарията? Не беше ли една тясна стаичка :/ успяват ли да се вместят всички посетители бебета и майка 😄

Бебета не излизат. Само майката излиза в трапезарията и е добре да е по 1 човек на свиждане, защото иначе става навалица. Ако са повече може да слезете долу в фоайето или в ресторанта.

Да при нужда дават профенид.

# 79
Ако искаш да покажеш бебето, във ВИП стаите свиждането е по всяко време и не е в трапезарията, а в стаята ти, и също така, когато бебето е при теб, може да го вижда всеки, който дойде на свиждане. Иначе, както казаха по-горе, бебетата не се изнасят от стаята или от неонатологията.

# 80
Кой прави хистероскопия в Надежда? Кой бихте препоръчали?

# 81
Кой прави хистероскопия в Надежда? Кой бихте препоръчали?
Аз препоръчвам д-р Тодор Димитров, той ми прави моята. Иначе в стаята имаше доста момичета, които бяха при д-р Христов, предполагам че и той е добър.

# 82
Здравейте, дали може да споделите мнение за д-р Тодор Димитров? Както и знаете ли къде се мести?

# 83
Здравейте, дали може да споделите мнение за д-р Тодор Димитров? Както и знаете ли къде се мести?
Д-р Тодор Димитров е изключителен човек, прекрасен лекар и отличен специалист,  малко само му е “пиперлив езика”,  но пък по този начин те предразполага, също така вдъхва спокойствие, винаги връща обаждане, ако не може да вдигне на момента. Иначе знам, че и Златка Райкова е раждала при него (не че ми е някакъв критерии тя, но мисля, че няма да се излъже).
Има частен кабинет до Южния парк.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 22:01 от Bondy07

# 84
Д-р Тодор Димитров най-добрият лекар, няма да съжалявате.  Аз ходя при него в частния кабинет и операция имам про него просто перфектен. Май вече не е в Надежда, но къде се е преместил незнам,ако някой има информация нека да пише.

# 85
Ако ви притеснява нещо и искате преглед в спешния кабинет се ходи, защото лекаря ви от ЖК няма как без час и в същия ден да ви приеме ?

# 86
Веднъж ми се наложи да посетя спешен кабинет, но беше след 22ч.
Според мен може да се чуете със следящия АГ и той да ви посъветва как да постъпите.
Аз си пиша по вайбър с аг и винаги ми е отговаряла в рамките на деня. Ако има нещо спешно бих звъннала и предполагам, че ще се свържа с нея бързо.

Ако ви притеснява нещо и искате преглед в спешния кабинет се ходи, защото лекаря ви от ЖК няма как без час и в същия ден да ви приеме ?

# 87
Веднъж ми се наложи да посетя спешен кабинет, но беше след 22ч.
Според мен може да се чуете със следящия АГ и той да ви посъветва как да постъпите.
Аз си пиша по вайбър с аг и винаги ми е отговаряла в рамките на деня. Ако има нещо спешно бих звъннала и предполагам, че ще се свържа с нея бързо.

Благодаря, ама ако нещо ви боли няма как по телефона лекаря да прецени, трябва си преглед. Преди се следях при лекар, който имаше часове за прегледни по 3 пъти седмично, ама сега в Надежда не е така, за това се чудя.

# 88
Моята проследяваща е в отпуск и вчера трябваше да ида на спешен преглед. Всички бяха много мили и търпеливи, нищо че май излишно ги занимах хората. Но казаха щом има притеснение по-добре да се види Simple Smilehttps://

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 21:23 от falan1

# 89
Д-р Тодор Димитров най-добрият лекар, няма да съжалявате.  Аз ходя при него в частния кабинет и операция имам про него просто перфектен. Май вече не е в Надежда, но къде се е преместил незнам,ако някой има информация нека да пише.

Във ВИТА е.

Общи условия

Активация на акаунт