Сушене на дрехи без тераса

• 7 885
  • 148
  •   1
Отговори
# 90
И мен от чисто любопитство. Ради, пиши като го изпробваш как суши и за колко време. Grinning

# 91
  • София
И аз като взехме пералня със сушилня в началото суших в сушилнята, но се отказах. Излизат намачкани, недоизсъхнали, и сметката за ток ми се качва. Мерси, простирам си за 10мин и за няма и ден са изсъхнали. Събирам, гладя, което е за гладене за 20мин и готово.

# 92
Комбинирана пералня със сушилня не е ефективна. Това го знам даже аз, дето съм съвсем боса в техниката. Казвам го с най добри чувства 🙂 Със сушилня изсъхват за два часа, какъв ти ден. Много зависи, разбира се, колко члена е домакинството, но и веднъж в седмицата да се пере, пак си струва.

# 93
  • София
Да де... Ама Духи продължава да пише за комбинирана пералня със сушилня, не за отделни уреди. Та има разлика между това което вади пералня със сушилня и отделна сушилня.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 08:14 от Angel_Dust

# 94
  • София
Не ми пречи да съхнат 1 ден, не са ми спешни, дрехи имаме достатъчно, както и чаршафи, кърпи и тн.

# 95
И пари да ми дават не бих сушила кърпи на простор.
Стават на шкурка, особено зимата и ако не се сложи половин туба омекотител, който освен че е замърсител на околната среда и причинява алергиии - не миришат така добре.
Как се справяте с въздушната влага?
Колкото и да се проветрява никой не може да ме убеди, че сутрин прозорците не са с конденс.

# 96
Зависи от много неща дали ще има конденз.Не дали душим дрехи вътре.От изолация, дограма, стъклопакет, близост на баня, големина на помещението, дори от какво е построена сградата, как се проветрява и тн.

# 97
Колкото и да се проветрява никой не може да ме убеди, че сутрин прозорците не са с конденс.
Не са изобщо, даже пускаме овлажнител зимата.

# 98
Грам конденз нямам по прозорците в хола. Явно климатика обира влагата ли, няма ли си..не знам кое е, но фактите са си факти.

Мразя лигави и меки дрехи, стоят ми мръсни и нечисти, така ти усещам ако са лигаво-меки...не е моето, нямам проблем със сушене на простор лятото или на сушка в хола зимата откъм мекота на дрехи и чаршафи. Ама грам нямам.

# 99
При много неблагоприятно време не слагам  прането в стаите, а в коридора, до входната врата. Там при мен някак си има естествено проветряване и няма абсолютно никаква влага и мухъл. А през топлите месеци не държа пране на слънце. Особено някои видове дрехи, които обичам да нося и намирам трудно, много ги пазя.

# 100
И пари да ми дават не бих сушила кърпи на простор.
Стават на шкурка, особено зимата и ако не се сложи половин туба омекотител, който освен че е замърсител на околната среда и причинява алергиии - не миришат така добре.
Как се справяте с въздушната влага?

С електрически влагоабсорбатор, държим го в коридора, обикновено вратите на нашата спалня и детската са леко открехнати през нощта, а през деня всичко е отворено, и ако влагоабсорбатора работи денонощно няма проблем. Вече общо взето започва сезона на конденза и скоро ще го включваме за постоянно, иначе стои в коридора и го ползваме и лятото за сушене на банята, изсъхва за броени минути.

# 101
суша ВСИЧКО в сушилня, хем комбинирана пералня със сушилня.
грам не простирам вече, за щастие!
Коя марка и модел използваш?

# 102
Преди да взема сушилня имах влагоабсорбатор Rohnson и сушах на остъклен балкон, и наистина помагаше да изсъхне прането по-бързо през зимата.

Сега имам пералня със сушилня. Сушилнята ползвам за спално бельо, хавлии, пухенки и някои други дрехи. Зимата простирам дрехите вечерта в хола, на пуснат климатик и до сутринта са изсъхнали.

# 103
  • Швейцария
И в Швейцария е забранено да се суши вътре, но аз го правех (при нас се пере по график веднъж на две седмици, съответно и само тогава се суши в помещението долу, и не ми беше възможно, затова си имам пералня в апартамента). Никога не е имало мухъл или конденс по прозорците, но нашият хол е 30 м2 и предполагам е заради големината на помещението и това, че винаги е било много добре отоплено. Обаче ме дразнеше да ми стои сушилка в хола и си купих сушилня компактен модел за коридора. Всичко слагам в нея и се отървах. Ако я натъпча, са излизали намачкани чаршафи, но не ми пука.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 07:12 от JennyBG

# 104
  • до най-прекрасния мъж
След няколко години прескачане на сушилници у дома, взехме сушилня. Грам не съжалявам. Няма къде да простирам нито зиме, нито лете, освен вътре. Зимата разпъвах по три сушилника, за да насмогна с прането. Вечно беше влажно вкъщи. Вече 6 години я ползвам постоянно, всеки ден, понякога и по два пъти на ден. Нищо намачкано нямам, освен ако не е стояло поне ден в сушилнята.

Общи условия

Активация на акаунт