🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 5 (13.10 - 20.10)

• 34 968
  • 861
  •   1
Отговори
# 825
- да снимат играчите непрекъснато. Най-интересното сигурно се случва когато няма снимки, останалото седи малко или много неестествено. Сигурно ще трябва още повече ресурс, но резултата ще е в пъти по-добър
НН каза в интервюто, че постоянно са ги слушали и не са изпускали тези интересни неща.

Аз пък си мисля, че ние тука сме една по-скоро бутикова извадка и задоволяването на нашите вкусове, едва ли ще бъде с цел касов успех. Сещам се за най-успешния български Сървайвър - трети сезон. Там касовият успех се получи заради участието на един човек - Ники Мартинов - човекът Сървайвър. Само, че неговото оставане в предаването беше изцяло решение на продукцията, в ущърб на правилата на предаването. Тогава беше много критикувано във форума на Сървайвър от феновете - как човек с угаснала факла става победител и то след гласуване на зрителите.

Да, правилата са непознати и в началото изглеждат сложни. За две седмици вече им свикваш, но ако издържиш тези две седмици. Това е основната слабост и за мен при старта на предаването.

# 826
Биваше го подкастът с Хана Пеньоара , че сега чак го изгледах. Много благо, усмихнато и спокойно момиче, което няма никаква идея от играта, а просто е отишло на работа там. Тя също е с теориите, че трябвало да се проповядва морал по телевизията, да се учели децата на добродетели и другите там безмислени глупости, които се тръбят в тая насока. Недко и Вери обаче бързо я затапиха, като ѝ казаха, че тия, които ги "проповядват" тези глупости, реално са най-фалшивите хора и не е ок да се учат децата да бъдат фалшиви пред хората, само защото ги дават по телевизията, а в действителност да си бъдат съвсем различни. Видно е, че са я взели главно заради визията (наистина пасва имейджът на Лара Крофт в джунглата) , а другото явно ще усъвършенства постепенно, ако продължи да е водещ на евентуалните следващи сезони.

Този подкаст беше най-добрият пример, че когато си популист говорят само за теб, без значение от възможностите ти. Главно се коментираше колко са силни Влади, Венци и Бистра(?!?!?) , и това била на Недялко тройката. Възхваляваха се техните качества, а реално и тримата са с немалко загуби до момента. Нито веднъж обаче не се спомена тежкият, според мен , фаворит - Миро. Нито една дума. Зеро. 100% най-комплексно подготвеният участник на острова и гарантиран финалист за мен, въпреки че със сигурност няма мотивацията на другите да стигне финал. Да, Венци е вероятно най-силният от всички там на трасе, Скелета на някакви изометрии за издръжливост, но подозирам, че на мисловните компоненти не са нищо особено траковите играчи, докато Миро ще е супер силен и там. Мисловният процес на Венци го видяхме - "Брат, ще ги бия сам и 8 човека да са, давай да изиграем една красива, и честна игра без коалиции" , посраха ги и след 2 епизода вече се радвал, че е в тайна коалиция с Исуса и Будата на острова. Общо взето нямам очаквания към него за финалните компоненти от игрите, но си остава един от фаворитите за финала.

Сега се замислих, че Влади има 9 гривни (май?), като 4 му бяха оставени от Кънчо, демек той спечелени вече има само 2, което не го прави толкова доминиращ участник, колкото се опитват да го изкарат, но все още изглежда с много висок шанс за финал, тъй като той си личи , че е добър на всичко над средното ниво, което е по-оферта от на Венци скил сета.

Дано има някакви изненади по-нататък от хора, които са скрити лимонади, че за момента Миро, Венци, Влади, Жорката изпъкват пред другите, като малко по-назад са Кирцата, Шериф и Бистра. Спомена се нещо, че Дзами бил също "много силен" играч, но аз не го виждам това. Гореспоменатите са ми пред него.

П.П. Някой да изкара таблицата с тайърите и да им налепкаме снимките там, както правят с героите от различните игри Smile

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 13:03 от tfn2k

# 827
Бистра споделя, че отива контузена на острова.

# 828
Мен ми прилича много на тези оправдателните сторита от участниците, след като видят коментарите за себе си след риалитито. Явно хорското мнение е доста важно и за нея 🤷

# 829
- да снимат играчите непрекъснато. Най-интересното сигурно се случва когато няма снимки, останалото седи малко или много неестествено. Сигурно ще трябва още повече ресурс, но резултата ще е в пъти по-добър
НН каза в интервюто, че постоянно са ги слушали и не са изпускали тези интересни неща.
...

Те може и да не са ги изпускали, но ние ги изпускаме. Отделно по този начин се създава широко поле за режисура и манипулации. Не казвам, че случая е такъв, говоря принципно. И трето - мнозинството участници в реалити формати са споделяли, че когато те снимат непрекъснато от един момент нататък камерите се забравят и всичко стои много по-натурално, какъвто е и замисъла зад понятието "реалити". Така много по-лесно бихме изобличили евентуалните популисти, например.

*

Гледат ми се участници от типа на Ники Мартинов, Елвиса, Неделчо... Ма де ги Sad
Мартинов в подкаста на Тото каза, че типажи като неговия имат много какво да губят и по принцип не биха участвали. Така че не знаем и какво е нивото на явяващите се... може би тук са избрали най-доброто от това, с което са разполагали. Изключая неминалите кастинг, от които примерно Берке е абсолютна греда.

Дано Миро се разгърне малко повече. И за мен той е най-комплексния играч там.

# 830
  • София
Моля ви се, какви 800 000
Вече няма шоу, което дори да е близо до тези цифри, включително и Капките
Просто ерата на телевизиите приключи.

И то защото във фейсбук се пише много.
Не стига, че е някакъв хаос и повече хейт.
Виждам какво пишат, рядко има качествена обратна връзка.

Така че точно тук е мястото, където реално да си сверят часовника.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 14:10 от Diavolo

# 831
  • София
Ако не е БГ мама и препоръките на мамите и татковците, втори сезон няма да има... Всеизвестно факт е, че всеки човек иска да бъде забелязан и значим и дори да не го признава на глас, това е в природата ни. Хубаво е, е има хора, които си вярват, че тяхното мнение е толкова значимо, че продукцията ще си вземе бележка.

За Бистра, не знам какво се оправдава. Тя печели ш въпреки че съм напълно против човек да пренебрегва здравето си за една твоя игра, явно нейните решения сработва.
Искам следващата седмица да гледам любовта между Дзами и Ина, като сме тръгнали на Ергена, да има по-интересни двойки.

# 832
Ако не е БГ мама и препоръките на мамите и татковците, втори сезон няма да има... Всеизвестно факт е, че всеки човек иска да бъде забелязан и значим и дори да не го признава на глас, това е в природата ни. Хубаво е, е има хора, които си вярват, че тяхното мнение е толкова значимо, че продукцията ще си вземе бележка.

За Бистра, не знам какво се оправдава. Тя печели ш въпреки че съм напълно против човек да пренебрегва здравето си за една твоя игра, явно нейните решения сработва.
Искам следващата седмица да гледам любовта между Дзами и Ина, като сме тръгнали на Ергена, да има по-интересни двойки.
Повече върви към да гледаме любовта между Дзами и Гогов 😂

# 833
Здравейте! Току що се регистрирах само за да ви кажа на целия форум, че сте фактор!
Нашия мотофорум съществуваше 17 години и сме обсъждали всякакви теми. Политически, здравни, човешки съдби в новините и т.н.
Виждаше се, че ни четат, следят и взимат под внимание. Особено след трагедията в Катуница през 2011г. Когато отидохме мотористи от цяла България.
Вие сте фактор защото ми се е случвало да задам въпрос на Гугъл и той да ми покаже БГ Мама като отговор.
Може би избора ми на име не беше удачен, че станахме двама лордове тук🤔🤣

# 834
Любовта между Дзами и Гогов ще е по-приятна за гледане от тази между Берке и Биляна... Нещото, което ми липсва много в сегашните епизоди, са именно тия разговори и договорки, които продукцията са слушали, ама не ги излъчват. Много повече искам да видя Вера и Нина като близки, разговорите на Мимо с Ина или Петя, да кажем, вместо Берке и Биляна да се киснат в океана за пореден път. Rolling Eyes

Много съм разочарована от Георги - тоя човек ми изглеждаше интересен, ама тая седмица се оказа, че има две основни състояния - или е дзен в близост до пържоли, пренебрегвайки всички наоколо, или приказва с 200 думи в секунда. Иначе го бива в игрите и явно има амбиция да стигне до финала. Но ми е интересно да видя как ще реагират Шериф и Берке на новосформираната коалиция Георги-Владо. Неминуемо ще се разбере за договорката в някакъв момент и ще гръмне в лицето на Жоро.
Някой друг забеляза ли какво каза той, като се разбираха с Влади да се пазят? "Не отворихме студио заедно, но сега ще играем заедно." Thinking

# 835
Шоуто на татуистите и гимнастичките! Това татуистите да не са новите футболисти?

# 836
  • София
Може би избора ми на име не беше удачен, че станахме двама лордове тук🤔🤣
Не се притеснявай. Другия много от нас го прескачаме. 😂

Както напоследък и някои други потребители, които се държат като ощипани госпожици, всички са им криви, раздават неуместни определения и прякори и на всички ни става ясно, защо не са на Острова, а са във форума.

Надявам се да има втори сезон. Правилата и на мен ми бяха сложни в началото, може би щеше да ми е по-ясно, ако още в първи епизод имахме нещо като разяснение. Сега не ми е ясно и какви ще са във втори етап. Във втори сезон ще е много по-интересно, когато вече сме наясно как се играе.

Силно се надявам Островът да си "отхапе" стабилен дял от зрителите, които като мен са отвратен от нагласените игри и победители в Игрите на волята, които някой много успешно нарече Плажен Биг брадър.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 18:56 от Илит

# 837
Малко да върна назад питанията в форума ...
Наистина ли вярвате, че продукцията е снимана на самотен остров? На няколко пъти когато се снима от дрон привечер от плажа в близката далечина се виждат улични лампи. Логично е да са близо до цивилизацията, защото на екипа му трябва ток.
Експедициите в джунглата се съгласуват с екипа. Вижда се, че джунгла е силно преувеличено като понятие. Те мърдат на 5-700 от плажа. Максимум километър, но минават и през полянки. Спомнете си Йочко и Миро като ходиха се спряха на една такава.
На Влади явно екипа лееекичко му подшушна нещо от рода "Чудиш се кой да избереш? Много ще е готино ако смениш лагера и ще имаш други възможности за избор " Нещо в предишните епизоди не забелязах Владо и Венци да са толкова  близки приятели. Изведнъж от 2 думи и хайде да сменяме лагера. Дзами някак усмихнат ги изпрати. Тоест нещо знае което ние, а може би и друг в лагера не знае.
Владо и Георги се оказа, че се познават. ...Каква изненада....
Няма да ровя повече назад.
Само ще кажа; Респект за Тренера!
Тук виждам, че се качи снимка на пост на Бистра, че е счупила кутрето на лявата ръка. Съответно не и работи сухожилието както трябва.
Въпреки това не се е спряла за игрите.
Респект!
Аз имам подобна контузия на сухожилието на кутрето. Разрязох го със стъкло. Години ми трябваха да отмине болезнеността. Така и не ми проработи пръста да се свива както трябва. Дано тя да се възстанови!

Моите фаворити за финал към момента са 5.
Венци- нинджа, комплексен играч. Само да се поуспокои.
Миро- умен и комплексен.
Владо- силен, умен и доста комплексен.
Георги- жилав е, ако се концентрира може повече.
Бистра- спокоен играч, не е толкова комплексна, но като се концентрира равна няма.
 Играта им с Владо на дъжда и вятър 90 минути....нямам думи
Тя си ми е любимка и защото е достатъчно висока🤣  Идеална височина ми е за гадже. Чудя се колко е висока... Залагам на 180-183 см

# 838
  • София
Островът не е необитаван, ако това имаш предвид под "самотен".

Обсъждали сме го в предишната тема. Има няколко населени места, къмпинги, обработваеми площи. Но явно има правила да не се контактува с местните извън сценария, както и разходките в джунглата вероятно също са само с разрешение на продукцията.

# 839
Все пак отнякъде ще изскочат ли горе-долу правилните рейтинги, че много съмнителна ми изглежда тая работа, че Игрите са повели баш сега, когато имаха няколко слаби епизода, а Островът поредни интересни.

Общи условия

Активация на акаунт