🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 5 (13.10 - 20.10)

• 34 979
  • 861
  •   1
Отговори
# 810
Има си двама водещи - не е нужен глас зад кадър, ОСВЕН ако не го направят като модерните нетфликс риалити-та - да е саркастичен и с чувство за хумор, но на такъв тип предаване и без това не отива, та 100% съм съгласен, че историята трябва да се разказва чрез синхроните, а правилата през водещите.

dido2k не искам да издавам, но определено не е каквото изглежда (това също е добър жокер за човека Smile ). По-скоро го приемам като игра на думи

# 811
Кака Сиси си е постнала на стори в ИГ рейтингите на двете предавания и има драстичен спад от Острова. Дали са верни или поредните скалъпени са?

Скрит текст:
Няма да се изненадам, ако е така....но все пак какво може да се очаква от аудитория, гласувала доверие на Big brother и пръснала рейтингите на тази велика игра😉
Масовият зрител не обича да бъде провокиран да мисли, чака наготово да му налееш информация и дори отношение към хората, които гледа. Така стана с бг Сървайвър-а, точно когато играта се разви в посока стратегия и социални умения, за мое огромно съжаление...
Дано и с острова не се случи същото, защото въпреки че има какво да се желае от страна на кастинга, предаването положи добри основи и предлага потенциал за страхотно разиграване и развитие. Абе като с първата палачинка....😄 Дано има втора!
Скрит текст:
Ако няма втори сезон, нито зрителите ще са виновни, нито телевизията, а само и единствено продукцията, заради туристическия каст, който да "проповядва морал и ценности", което е любимото на Н.Н.. Само дето същата схема погуби Фермата, дано сега не загроби и Острова. Все пак изкретат ли за лиценз догодина,  едва ли ще повтори същата грешка. То и половината каст като са хоумита, няма кво да стане сега ениуей. Ще си направят там продуктовото позициониране на апликейшъна за личностно развитие и всеки по къщите.

Не знам дали с теб сме се засичали из кастингите, но ми е интересно ти какъв тип играч щеше да бъдеш. Защото наистина когато попаднеш там, без предварителни връзки и взаимоотношения с другите и с нула телевизионен опит, всичките ти стратегии и планове се изпаряват и стартираш не от нула а от минус. И тогава буквално започваш да "оцеляваш" и да се опитваш да се съхраниш, без да правиш драстични компромиси със себе си, с това, в което вярваш и това, което се стремиш да покажеш. Вечер си лягах с желанието да релаксирам и да си мисля за вкъщи и за хората които обичам...Не знам дали ми вярвате, но нямах сила 🙂 Толкова физически и психически уморена бях. Хората страдаха от безсъние...аз спях като пор...най-хубавите и здрав сън в живота ми! Никога нищо не сънувах😆
Сега като гледам имам 100 хода в главата си...какво е трябвало и какво сме можели да направим, но на терен е много различно. Сам си. Спичаш и си много предпазлив - по отношение на хората, на продукцията и на рисковете 😉
Звучиш обещаващо! Пожелавам ти от сърце да ти се получат нещата и да ги говорим тогава.
Май на втория те бях мернал, но не съм сигурен, все пак нямам идея коя си, само ЕНЕРГИЯТА може да съм усетил Smile. Аз лично ти вярвам за всичко написано, даже не се и задълбавам да преработвам информацията , дали лъжеш - ако е така, то си е за теб, за нас нищо кой знае какво не променя това. "Result oriented" мисленето е неизбежна част от риалити участниците, но това е малко като да залагаш на мач, чийто резултат знаеш вече, така че се броят само направените на момента ходове, а не тези, които идват на акъла след това Simple Smile

Типа играч едва ли е много сложно да се предположи какъв би бил...Аз и на продуцентите тогава им казах точният профил на който отговарям, визитката каква ще бъде, всичко подредено, но и че ще им тровя популистите, и позьорите пред камерите, както товарех и тях на интервютата (където беше доооста по-остро от на всички участници, за които съм чувал). Н.Н. си намекна, че иска Кумба Я каст, всички на Острова да бъдели като едно семейство, да не се играело само играта, да имало поуки за зрителя, и ми беше достатъчно за ориентир. Надявам се да има втори сезон, защото форматът е супер интересен и има огромен потенциал, но осъзнавам също, че е мега скъпа реализацията му (за разлика от Игрите), и не може да се съпоствя това, че Игрите изригнали трети сезон, при положение че очакванията там за възвращаемост са били в пъти по-ниски, и са имали лукса да чакат 3 сезона. Дано БТВ направят компромис заради краткия период на реакция за сезон 1 и без значение от рейтингите да им отпуснат ефирно време за втори сезон, където да имат нужният времеви диапазон , за да го направят , както искат.

П.П. Гледам, че редовно се пише за някакви стратегии предварителни да се правят по риалититата (като изключвам познанствата) и как някой хора си мислят, че може да имат успешни такива. Ами не може , поне според мен. Може да имаш някакви базови неща като насока, но известните променливи са прекалено много за да се отпимизира такава стратегия, а неизвестните пък са още повече, тъй като излизат нови игри, правила, локации и почти нищо от това не може да се предвиди , че да се сметне акурантно кое ще е най-добрият вариант. Който каже "аз съм голям стратег, измислил съм го , само да ме вземат и ще им покажа" е все едно слушам Берекетчето  - празен , розов бански без налягане. Отиваш вътре, харесваш си поносими хора, напасваш се на удобно място и импровизираш оттам нататък. Звучи семпло, но ми изглежда най-оптимално.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 22:39 от tfn2k

# 812
П.П. Гледам, че редовно се пише за някакви стратегии предварителни да се правят по риалититата (като изключвам познанствата) и как някой хора си мислят, че може да имат успешни такива. Ами не може , поне според мен. Може да имаш някакви базови неща като насока, но известните променливи са прекалено много за да се отпимизира такава стратегия, а неизвестните пък са още повече, тъй като излизат нови игри, правила, локации и почти нищо от това не може да се предвиди , че да се сметне акурантно кое ще е най-добрият вариант. Който каже "аз съм голям стратег, измислил съм го , само да ме вземат и ще им покажа" е все едно слушам Берекетчето  - празен , розов бански без налягане.
Много яко казано - най-добрия съвет е да не влизаш пренавит и с голямата кошница и самочувствие на топ стратег (макар че продукциите винаги искат такива високопарни думи за визитките, че да се запомни образа ти някак).
Обикновено печели най-адаптивния, а за това няма рецепта.

Аз лично съм изгледал тонове риалити формати, смея да ги коментирам и анализирам, но съм далеч от мисълта, че бих бил задължително успешен в тях.

Единствено ако си правиш макети на игрите и ги тренираш определено това ще ти помогне, но за стратегия и социална игра - никакъв шанс да се подготвиш успешно - просто скачаш и се опитваш да се гледаш отстрани и да коригираш колкото можеш грешките си.

# 813
  • Другата България
Обикновено печели най-адаптивния, а за това няма рецепта.

Аз лично съм изгледал тонове риалити формати, смея да ги коментирам и анализирам, но съм далеч от мисълта, че бих бил задължително успешен в тях.
Да си дойдем на думата.
Затова предварителните заявки “ама аз съм голямата работа, като вляза вътре, ще ги разбия, ще им покажа как се прави, ще ги размятам тия хора...“ в момента, в който Х наистина влезе вътре, отиват в...океана, или някъде там. Едно е предварително да имаш стратегии и някаква нагласа, съвсем друго е в реалността. Много добре го написа Митохондрия в предходен пост - сега, като се гледат нещата от екрана, се ВИЖДАТ по съвсем различен начин от там, тогава. И си казваш: “еееех, можеше тогава с оня да направим това, с оная онова, защо не послушах Х за трето, пето....“ ясно е какво имам предвид. Който успее добре и навреме да се адаптира - именно, но там, на място, ще има късмет и успех, поне в това, което зависи от него, лично и поединично.
Затова залагам много на Миро, струва ми се точно такъв тип участник.
Влади също. А след изминалата седмица и Бистра. Въпреки, че за нея ми се иска да греша.

За анализирането също съм съгласна. Едно е да си пред ТВ и само да хейтиш, независимо от причините, друго е да си минал през острова/арената/сцената,  да си излязъл успешен от нея/тях. Няма еквивалент между двете.

# 814
Гласът зад кадър ми харесва. Щото тоя пред кадър не ми е особено интересен. Особено тоя на декламаторите с клишетата.

# 815
А като дойде глада, студените нощи и поройните дъждове осъзнаваш, че реалността е много по-различна от лъскавите монтирани кадри по ТВ.
Въобще не е толкова розово и лесно колкото изглежда, но и идва период, в който се пречупваш и ставаш мазохист - бориш се с всичко, за да останеш и да се мъчиш още.

Поне така съм чувал от разговори с играчи, които са го преживели Simple Smile

# 816
Не създаде нищо, не вложи никакви усилия, само си  лежеше на кълката и се вайкаше.
Е, когато са събирали пръчки за огъня, Мимо е донесъл  една пръчка Wink (по разказа на Кънчо)

# 817
  • София
Много хубав надкаст се получи с Диляна Попова. Препоръчвам. 😊
Само ако можеше да я оставят в някои моменти да се доизкаже и да не я прекъсват.
И задължително да я вземат в сезон 2 догодина (не ако, а като). Там сред това екзотично, красиво и опасно място е ТОП. Като Лара Крофт ми седи, но по-хубава.

Брей, ти да видиш, Неделчо също си е заплюл Венци. Станал му е фаворит. Топ 3 на Неделчо за финал: Влади, Венци и Бистра. Според него, а и Туджаров беше съгласен, онзи скок над стената беше нещо уникално. УАУ. Жалко, че не дадоха по-добър кадър от bTV, за да стане идеален гиф. Аз го пуснах тук ама някак си беше снимано с далечна камера от дрон и после дадоха онзи момент на забавен каданс от близо ама само набирането, а не и после скока от другата страна. Неделчо спомена, че това само Гого (за който не знае, мега нинджата от сезон 4 на ИВ) може да го направи и че Венци е за Игри на волята буквално.
Диляна спомена, че всички там от екипа са били супер впечатлени. Изобщо топ УАУ момент отвсякъде.

Ами наистина, факт. Аз съм изгледал толкова много формати и български и чуждестранни и честно ви казвам падна ми ченето като видях какво направи Венци. Това е изключително сложно да се направи, а той просто прелетя за 2 секунди, ама буквално като някаква нинджа от японските екшъни. А не е някакъв калистеник. Висок е, по-строен, има и маса, не е някакъв  щиглец акробат, ама явно е изключителна жилка просто. Не знам подробности от миналото му, ама сигурно се е занимавал с лека атлетика или нещо подобно, не знам. Красота. Simple Smile
За мен това е кадъра на сезона дотук. Знам, че някои хора не се впечатляват толкова много от тези дребни детайли ама за мен са изключително важни. Винаги гледам детайлите и нюансите. Това е добавената стойност която разграничава великите от добрите.

Друг топ момент от игрите за мен е играта между Влади и Бистра. 90 минути изометрия под дъжд и вятър и то наистина беше адски трудно. Колко много време стояха на един крак, мани ти. Окей, Бистра е гимнастичка, ама е висока и по-масивна (в добрия смисъл на думата, топ тяло си има), за Влади пък да не говорим. Изобщо като ги видиш трудно човек би дал такава прогноза, а те издържаха страшно много. Минаха отвъд и сякаш се заиграха лично. По едно време дори и публиката утихна и всеки усети, че се твори нещо специално.
Ей за такива неща говорим. Ама за да се случват подобни моменти си трябва каст. Кадри. Защото я си представете да се падне тази игра на Мимо и Ванката примерно...

# 818
Много хубав надкаст се получи с Диляна Попова. Препоръчвам. 😊
Само ако можеше да я оставят в някои моменти да се доизкаже и да не я прекъсват.
Интересно е наистина, сега го слушам.
А големият спец по риалититата Нидиелчу не помни "Африка-звездите сигурно са полудели", реалити на БТВ отпреди 10 години, там играеше Диляна Попова. В Ботсвана се развиваше действието и беше супер яко предаване.

А Жоро Милков (зад нея) спечели.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 01:38 от diziler

# 819
  • Враца
Какво опуснах?
Кой/коя е монохондрия?

# 820
  • София
И аз не разбрах коя е Митохондрия, но зад клавиатурата всеки може да се представи за всеки - я играч, я човек от екипа. И мили хора, никой не се интересува какво иска да промени БГ мама. Тук може да коментираме 100-200-800 човека и заради нашите желания продуцентите ще махнат гласа зад кадър или ще вземат само сървайвъри следващия път... Едва ли. Не сме толкова много и не сме толкова важни. На фона на 800 000 други зрители, 800-те бг мами са нищо и някой да си губи времето с мнения и желания от форума.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 08:25 от Yellow_girl

# 821
....реалити на БТВ отпреди 10 години, там играеше Диляна Попова.

Хаха там са и Милена и Теди Кацарова и пияндето Явор.
Цитат
Сутрин идва крокодила
гониме го със миндила!

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 06:52 от Soney

# 822
Защо тази Рената стои с мустаци?
Това е пигментация, не са косми. Обикновено точно от лазари се получава.
Това и аз го написах, но явно периодично трябва да се изкаже някой за този прословут мустак. Някой хора май имат нужда от корекция на зрението.

# 823
Моите препоръки за сезон 2:
- отново да заложат на по-разнообразен каст, но ако някой не е толкова силен физически, да има умения за решаване на пъзели, по-стратегическо мислене и т.н. Като най-добре е играчите да са колкото се може по-комплексни. Да търсят интересни и нестандартни характери, хора с дълбочина. Участниците да са в добро физическо и психическо състояние.

- игрите да изискват много повече мислене, отколкото физически качества, но да трябват и двете
Иначе хората непрекъснато ще правят сравнения с игрите и участниците в ИВ, при това не в полза на Гривните

- да снимат играчите непрекъснато. Най-интересното сигурно се случва когато няма снимки, останалото седи малко или много неестествено. Сигурно ще трябва още повече ресурс, но резултата ще е в пъти по-добър

- да не се дават уклони на зрителя. Това дразни много повече от самия глас зад кадър

- да не се набляга на любовните увлечения, освен ако не са фактор за играта и/или не се случват интересни неща

- да няма кастнати хора, близки до продукцията

# 824
Ако някой прави проучвания, бих споделила, че като основна причина моето обкръжение да се откажат да следят предаването беше, че повечето се оплакваха от сложните правила за печелене и губене на гривни, кой богат, кой беден, различните битки, т.е. основите на играта още в началото като не са ги схванали и после вече дори да гледат, не знаят кой за какво се бори и така интереса изчезва.

Общи условия

Активация на акаунт