Въпроси за TBI Bank - 3

• 31 334
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте отново. Миналия ден в офиса на TBI инсталирах приложението и за да открия депозит, с помощта на служителката в офиса прехвърлих 5 лв. от Револют. Стана за някакви секунди, обаче явно не съм разбрала как точно. Сега се опитвам да преведа по-голяма сума от Револют към TBI, за да я добавя към депозита, и не мога да се оправя. В Револют отивам на "Плащания", от там на + горе в дясно, и се почва едно попълване на данни, обаче не направихме такова нещо в офиса. Бихте ли ми казали къде греша и как да постъпя, за да прехвърля сумата? Благодаря предварително.
Добавила ти е данните на картата в TBI Bank приложението предполагам. От началния екран > Захранване. Вероятно е запазена картата. Така се прехвърлят веднага. Не е препоръчително за големи суми. За каква сума става дума? 1000-2000лв. може по този начин.
Иначе банков превод се прави от там, където си гледала(за адрес, ако ти поиска, пиши каквото ти падне, не е важен). Обикновено на следващия ден са в сметката ти.

Искам да преведа 1800 от Револют. Сега ще пробвам по посочения начин.

Няма да имате проблем за 1800. Има скрит лимит от 2000 за единично зареждане ако не се лъжа и около 4 или 5 хиляди общо на месец с карта. Ако надхвърлите лимитите може да продължите да си зареждате като пращате към ИБАН.

Успях да прехвърля от Револют по разплащателна в TBI и от нея в депозита. Не разбирам какво означава скрит/и лимит/и, надхвърлянето им и после зареждане към IBAN. Нали и сега съм превела по IBAN? Днес като прехвърлих голяма сума от друга банка, това означава ли, че съм надхвърлила някакъв лимит?

# 481
Захранване и нормален превод не са едно и също, ако и за вас резултатът да е същият - парите от едното място на другото.

# 482
Здравейте, захранването на банковата сметка и респективно дебитната карта може ли да се случи в техен офис или непременно трябва да превеждам от друга карта или примерно револют?

# 483
Може на каса в офис.
Здравейте, захранването на банковата сметка и респективно дебитната карта може ли да се случи в техен офис или непременно трябва да превеждам от друга карта или примерно револют?

# 484
Благодаря!

# 485
Все на каса ли ще я зареждаш? Нещо не ми звучи добре.

# 486
  • София
Все на каса ли ще я зареждаш? Нещо не ми звучи добре.

Защо да не звучи добре?
Ако касата е на удобно за потребителката място и по някаква причина не иска да превежда по банкови приложения или и е сложно. За минути вземат парите и вече са кацнали в сметката.

# 487
Тя и да иска, не може без приложение.

# 488
  • София
Ами нали ако няма прложение - няма сметка, няма дебитна карта и други екстри. Та предполагам, че го е изтеглила и се е регистрирала за да внася.

# 489
Да, но ти предположи, че ѝ е сложно да внася по банков път. Коментирах твоя пост, че така или иначе, ще се наложи да ползва приложение.
Ако има доходи кеш, разбирам, но ще трябва да декларира откъде са.

# 490
  • София
Декларирането е над еднократна вноска над 10000 .
Ако ги разделят няма да има проблеми.
Едва ли някоя госпожа мъкне над 10000 лв в чантата си.

# 491
Ами не знам. За да има смисъл от лихвите ще трябват по-сериозни суми.

# 492
  • София
В много малки фирми и то не само в провинцията заплатите на хората са кеш, така, че нямат избор ако искат да внасят.

# 493
Изцяло кеш?

# 494
Не че има някакво значение за нас, но дано да запазят поне лихвите:
https://money.bg/deals/advent-international-iska-da-pridobie-tbi-bank.html

Общи условия

Активация на акаунт